Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 270 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 24 Lip 2024 21:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A w Korfu dziś, jakiś turysta złe ocenił "kantuni"

Image

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
#262 PostWysłany: 25 Wrz 2024 13:09 

Wróciłem niedawno z Korfu i wypozyczałem samochód w ABBA Rentals.

Wybraliśmy Hyundaia i20 i też go dostaliśmy (III generacja, na liczniku lekko ponad 7 tyś kilometrów). Samochód z tym najsłabszym silnikiem 1.2, ale dawał radę, jedynie raz na drodze do Cape Drastis nam trochę podwoziem "zgrzytnął".

Wypożyczenie i zwrot bezproblemowe i mogę polecić wypożyczalnie, natomiast dwie rzeczy mi się nie podobały:
- nie było żadnej informacji na chwilę przed wypożyczeniem gdzie mamy się udać po wylądowaniu itp., (na dzień przed wypożyczeniem wysłałem e-maila i dzięki temu się dowiedziałem);
- polityka paliwa typu: 3/4, 5/8 a nie full-full, gdzie trzeba myśleć, wyliczać ile to ile itp. (ale widzę że to chyba wszystkie wypożyczalnie na Korfu robią).
 Profil Relacje PM off
czarny38 lubi ten post.
czarny38 uważa post za pomocny.

#263 PostWysłany: 25 Wrz 2024 22:45 

ptasznik napisał(a):
- polityka paliwa typu: 3/4, 5/8 a nie full-full, gdzie trzeba myśleć, wyliczać ile to ile itp. (ale widzę że to chyba wszystkie wypożyczalnie na Korfu robią).

Chyba nie wszystkie - ostatnio w Centauro na Korfu mieliśmy klasycznie "full-full".
Poza tym: wypożyczalnia poza terminalem, dojazd busem spod hali przylotów. Paliwo E95 niecałe 1,8 EUR/litr (wrzesień 2024).
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 09 Paź 2024 10:34 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Ja mogę polecić wypożyczalnie Fair Deal https://corfucarsrental.com/.
Brałem auto wielkości Fiata Tipo/Peugeota 301 i dostałem Peugeota.
16 dni za 350€, płatność gotówką (kartą dodatkowa prowizja kilka procent) plus 100€ depozytu (także gotówką, chowane do koperty, sic!).
Ponadto za 16 dni dopłaciłem też za fotelik dla dziecka - 48€.

Auto lekko obite, ok. 70kkm na liczniku, widać, że najlepsze lata ma już za sobą, ale przestronne wnętrze i duży bagażnik bardzo ułatwiały poruszanie się z wózkiem i kilkoma gratami. Fotelik w stanie podobnym jak samochód, ale spełniał swoją rolę (w sensie pasy nie były nigdzie nadprute, ani nie było pękniętych punktów kotwiczenia fotelika do pasów samochodowych).

Co ważne i podkreślane przy odbiorze auta proszą aby auto oddać w takim stanie czystości w jakim się je bierze, tzn. odkurzyć z piasku z plaży i zmyć z grubsza brud z zewnątrz. Mi host z Airbnb pożyczył odkurzacz samochodowy i jako tako ogarnąłem wnętrze, a z zewnątrz zlałem wodą z wiadra i było ok.

Podczas odbierania auta obsługa nagrywa filmik dookoła rejestrując wszelkie usterki i potem ten sam filmik sobie odtwarzają przy jego oddawaniu. Nie są zbyt drobiazgowi, chociaż nie narobiłem żadnych szkód. Czystości też dokładnie nie sprawdzali, pobieżnie tylko czy tego piachu nie ma.
Paliwo - ile bierzesz tyle zwracasz (w moim przypadku było 6/8).

Jak za taką cenę to byłem bardzo zadowolony.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
czarny38 uważa post za pomocny.

#265 PostWysłany: 30 Mar 2025 13:05 

niebieski
https://autonakorfu.pl/ ma bardzo konkurencyjne ceny wynajmu latem. Ktoś korzystał? Średnio mi to trochę wygląda, to zapewne polski pośrednik korzystający z lokalnej firmy (firm), opinie na grupach FB pozytywne, ale mam wrażenie, że pisane przez te same osoby, w opinie Google też zawsze z dystansem patrzę.

EDIT: Znalazłem na jednej z grup, wypożyczalnia to firma ZETA cars, auta często wątpliwej jakości. No ale tak czy inaczej może ktoś korzystał z tej lub drugiej firmy?
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 09 Kwi 2025 14:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Korfu CFU.

Pośrednik: -

Wypożyczalnia: Europcar

Samochód: mieliśmy rezerwację na cabrio Fiat 500. Opcja full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.

Cena: 30 euro za 2,5 dnia na początku kwietnia; całość zapłacona z góry przy rezerwacji.

Odbiór samochodu: stanowisko Europcar poza terminalem, czekał Pan z karteczką. Formalności załatwione dość szybko, jak powiedziałem, że mam swoje ubezpieczenie to nic nie wciskali. Depozyt na karcie kredytowej 290 EUR. Pan pilnował czy depozyt płacony kredytową. Odbiór auta - podpisanie na tablecie uszkodzeń i skan na maila.
Fiacik ledwo 10k km, 1.0 benzyna + hybryda, ale bardzo żwawy.

Zwrot samochodu: oddanie bezproblemowe - szybki rzut oka i w zasadzie podpisują protokół zwrotu. Busikiem zostajemy odwiezieni na lotnisko. Blokada z karty ma zejść automatycznie - do 21 dni.

Podsumowanie: minus za odległość od terminala, tak to bardzo polecam.
Kashpir lubi ten post.

#267 PostWysłany: 09 Kwi 2025 15:26 

niebieski
Na Korfu chyba wszystkie wypożyczalnie mają siedziby z dala od terminalu.
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#268 PostWysłany: 04 Maj 2025 10:19 

Po powrocie mogę polecić https://a2scars.rent/

Przed "sezonem" - koniec kwietnia - za 6 dni zapłaciłem w sumie 43euro, rezerwacja przez DiscoverCars wyszła taniej niż bezpośrednio na ich stronie.

Samochód - w rezerwacji Toyota Yaris lub podobny, dostałem Nissan Micra N-sport z przebiegiem 30kkm.

Odbiór bezproblemowy, podpisanie umowy, opłata, kaucja kk (650E), nie wciskali dodatkowego ubezpieczenia, oczywiście zaproponowali, ale bez nachalności.
Oferują darmowy transfer na lotnisko, biuro mają ok 15min spacerkiem od terminala.
Przy podpisywaniu umowy/protokole nie zaznaczyli żadnych uszkodzeń, a było kilka rys, odprysków, porysowane felgi na moją uwagę na ten temat, powiedzieli, że mają dokumentację zdjęciową. (jednak do protokołu tego nie wpisali)
Zrobiłem swoje fotki, + filmik.

Oddawanie - polityka full-full, Pani z obsługi tylko obeszła samochód, sprawdziła stan paliwa, podziękowała za skorzystanie z ich wypożyczalni i życzyła miłego lotu.

Na moją prośbę o podpisanie protokołu, że przy oddaniu jest OK, wydrukowała finalną fakturę.

Blokada w całości z karty zeszła po 3 dniach.
 Profil Relacje PM off
vincenz lubi ten post.
vincenz uważa post za pomocny.

#269 PostWysłany: 21 Wrz 2025 13:17 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Rezerwacja zrobiona na discovercars com 24 czerwca. Odbiór 11 lipca 2025 w TUTAJ. Na Discover Cars samochód wypożyczyłem od United Rent a Car. Trudno coś w necie znaleźć o tym bycie, STRONA w budowie, opinie w sieci rozbieżne: Trust Pilot dramat, rentalcars przyzwoicie. Po numerze telefonu z vouchera znalazłem siedzibę wypożyczalni na wyspie. Jest to wypożyczalnia A2S Car Rental - Corfu Airport z postu powyżej, a ona ma bardzo dobre opinie, więc zaryzykowałem. Tym bardziej, że ceny były już raczej wysokie i na lipiec, sierpień tylko rosły. Odbiór własny, dojechaliśmy autobusem na godzinę 11 rano z Ipsos beach / Παραλία Ύψους, gdzie mieszkaliśmy. Między wypo. a lotniskiem jeździ oczywiście Shuttle Bus.

Za cztery dni zapłaciliśmy 104,57 EUR / 121.08 USD / czyli 448,77 PLN.
Proponowano mi ubezpieczenie, dość nachalnie, ale odmówiłem mówiąc, że mam WŁASNE. W związku z tym blokada na karcie kredytowej 1200 EUR (tyle było na voucherze od discovercars).
Tankowanie w opcji full / full.
Miałem dostać małą Toyota Aygo (grupa MCMR), niestety dostałem większą Kia Rio (grupa CDMR). Nie lubię takich dużych aut na wąskich drogach, po jakich mieliśmy jeździć.
Załącznik:
IMG_20250712_134615.jpg
IMG_20250712_134615.jpg [ 402.45 KiB | Obejrzany 51 razy ]

Załącznik:
IMG_20250714_104646.jpg
IMG_20250714_104646.jpg [ 426.01 KiB | Obejrzany 51 razy ]

Praktycznie większość aut pożyczanych na tej wyspie jest z tej grupy i większe.

Przez cztery dni przejechaliśmy 330 km. Tankowaliśmy raz przed oddanie TUTAJ, warto czytać opinie na google o wypożyczalniach. W Grecji jest podjazdowy, który obsługuje dystrybutor paliwa. Według opinii na google potrafią nalać droższe paliwo. 21 litrów za 37,60 EUR
Załącznik:
IMG_20250715_095615.jpg
IMG_20250715_095615.jpg [ 154.65 KiB | Obejrzany 51 razy ]

Oddanie bez problemu. Blokada z karty zeszła po paru dniach (nawet nie tydzień). Wypożyczalnie UnitedRentACar / A2S Car Rental polecamy.

Parę słów o jeździ po wyspie. Jednym słowem upierdliwa. Masa ludzi jeździ dużymi autami praktycznie środkiem drogi. Ścinanie zakrętów to norma, czyli jak podjeżdżasz pod górę, możesz się spodziewać, że ktoś z niej zjeżdżając będzie jechał twoim pasem. Oczywiście w ostatniej chwili wróci na swój. Ruch na drogach w lipcu był bardzo duży, co bardzo ogranicza plany zwiedzania. Mieliśmy zjechać całą wyspę, tymczasem byliśmy tylko na północy, zachodzi oraz w okolicy stolicy. Poza tym super widoki i polecamy zwiedzanie Corfu samochodem
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 22 Wrz 2025 12:55 

niebieski
Ja do powyższego dodam tylko, że drogi na Korfu są w opłakanym stanie. Takie lata '90 w Polsce.
 Profil Relacje PM off
wersus79 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 270 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość