Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Sie 2023 16:40 

Właśnie wróciłem z Salonik, wziąłem samochód z 4rent i polecam.
http://www.4rent-thessaloniki.com, tel. +30 2310 460035

Tanio nie było (305 Euro za 5 dni, w tym 20E za odbiór poza godzinami) za Seata Ibizę 5 osobowy, rezerwowałem miesiąc wcześniej ale taki sezon teraz.... Widzę, że na wrzesień 5 dni to już tylko 150E a na październik 110E....
Chciałem wziąć na AllRide, ale napisali mi (miesiąc wcześniej), że nie mają żadnych samochodów w moim terminie.
Zapłaciłem przy rezerwacji 49E, reszta przy odbiorze samochodu (można kartą, można gotówką). Nie zakładają żadnych blokad, nie kasują nic extra, nie ma żadnego dodatkowego ubezpieczenia/wkładu własnego itp. Pełnie ubezpieczenie pokrywa też szyby, opony i podwozie.
Samochód miał 55k przebiegu, czysty, żadnych uwag. Nie trzeba myć/sprzątać przy oddawaniu.
Odbiór na parkingu na lotnisku (P4) trwał 3 minuty - człowiek w czerwonej koszulce z napisem 4rent stał na parkingu przy budce do płacenia a wcześniej zadzwonił do mnie jak wysiadłem tylko z samolotu. Szybkie sprawdzenie PJ i dowodu, informacja, żeby oddać z taką samą ilością paliwa, jeden podpis i już. Jak Autoreisen na Kanarach. tylko drożej...

Zwrot tak samo bez problemu - trzeba być albo o uzgodnionej wcześniej godzinie, albo dać znać przez telefon/whatsupa, o której się będzie - parking na lotnisku jest bezpłatny tylko przez 20 minut i chcą uniknąć opłaty (2E) za kolejne 30 minut.
Pracownik tylko obszedł samochód, sprawdził, czy paliwo się zgadza, zapytał, czy wszystko ok i poszliśmy do terminala.

Odbior/oddanie samochodu po 22:00 (teoretycznie po 22:29, ale da się wybrać tylko sloty co 30 minut.....) to 20E za każdą czynność. Duży plus jest taki, że nie trzeba jechać busami na parking poza lotniskiem, tylko od razu się wsiada i już.
Kierowcy BMW powinni czuć się w Grecji jak u siebie - nikt nie używa kierunkowskazów, a jak ktoś zjeżdzą na bok, to po prostu włącza awaryjne i jedzie ;).
 Profil Relacje PM off
rmk lubi ten post.
reik uważa post za pomocny.

Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
#22 PostWysłany: 01 Kwi 2024 20:05 

Marzec 2024 (niski sezon) - korzystałem z Record go (rezerwacja przez discovercars) z odbiorem z lotniska. Jestem zadowolony i polecam.
https://maps.app.goo.gl/j5YAMopzKt1EaZrX6

Cena 30 EUR za 5 dni za Citroena DS 3 z przebiegiem 34.000 (miał być oryginalnie Opel Corsa, ale się na moje szczęście "wybył" :-)). Fajne autko, wygodne dla 3 osób, dało radę zrobić około 800 km bez większych problemów i bez zadyszki na krętych kawałkach w górach.

Technikalia:
* Ubezpieczenie zewnętrzne (PKOBP Platinum). Trzeba było wysłuchać formułkę, ale poza tym nie było problemów ani przy wypożyczeniu, ani przy oddawaniu.
* Obciążenie 80 EUR za paliwo przy wypożyczeniu i zwrot przy oddaniu (jak się pokaże rachunek z ostatniego tankowania do pełna blisko wypożyczalni). Warto mieć kartę z dobrymi przelicznikami, bo to nie jest blokada a transakcja (koszt 2x przewalutowania w Platinum wyszedł poniżej 1 zł).
* Zaznaczają w protokole wszystkie rysy od 4 cm (mniejsze się nie liczą), twierdzili przy wypożyczeniu, że drobna wgniotka (3-4 mm) nie liczy się, ale i tak kazałem zaznaczyć. Za to ubytki na szybie dosłownie wszystkie trzeba zgłosić, bo tu już nie ma dyskusji i straszyli że 800€ biorą za naprawę - ale uczciwie wytłumaczyli, że takie mają zasady i posprawdzaliśmy na spokojnie szybkę. Cyrków z oglądaniem podwozia nie robiłem, przy odbiorze też nie sprawdzali.
* Oddanie bezproblemowe - oglądnięcie auta z zewnątrz i w bagażniku czy fantów nie brakuje, potem sprawdzenie poziomu paliwa, z mojej strony przekazanie rachunku ze stacji benzynowej za tankowanie (ostatnie tankowanie kazali zrobić zaraz przy wypożyczalni) i szybkie rozliczenie. Depozyt z karty został zwolniony po 5 dniach kalendarzowych.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 09 Kwi 2024 11:39 

https://www.chalkidiki-cars.com/
Kwiecień 2024, 5 dni- 55E za Fiat Panda (82tys. km przebiegu) z ubezpieczeniem + 12E na miejscu (opcjonalnie) za ubezpieczenie opon, szyb itp.
Brak depozytu.

Zrobione 1000km (z grubsza: Saloniki, Dion, podnóże Olimp, Meteory, Pozar, Edesa, Chalkidiki (cała pierwsza odnoga) i lotnisko), samochód w miarę zadbany, jazda bezproblemowa.

Odbiór auta jak w poście: saloniki-jaka-wypozyczalnia,1436,87746?start=0#p941952
Oddanie auta: zwrot kluczyków, pracownik w 2 minuty zweryfikował czy wszystko ok z autem i po kilkunastu minutach odwieźli na lotnisko
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 05 Maj 2024 20:50 

srebrny
allride.gr polecane na poprzedniej stronie przez @terrop ktoś przez ostatni rok przerabiał? Opinie na google mają super, w moim terminie cenowo w miarę ok, może ktoś korzystał i namówi do rezerwacji? ;)

#25 PostWysłany: 09 Lip 2024 15:45 

srebrny
luktup napisał(a):
Właśnie wróciłem z Salonik, wziąłem samochód z 4rent i polecam.
http://www.4rent-thessaloniki.com, tel. +30 2310 460035

Tanio nie było (305 Euro za 5 dni, w tym 20E za odbiór poza godzinami) za Seata Ibizę 5 osobowy, rezerwowałem miesiąc wcześniej ale taki sezon teraz.... Widzę, że na wrzesień 5 dni to już tylko 150E a na październik 110E....
Chciałem wziąć na AllRide, ale napisali mi (miesiąc wcześniej), że nie mają żadnych samochodów w moim terminie.
Zapłaciłem przy rezerwacji 49E, reszta przy odbiorze samochodu (można kartą, można gotówką). Nie zakładają żadnych blokad, nie kasują nic extra, nie ma żadnego dodatkowego ubezpieczenia/wkładu własnego itp. Pełnie ubezpieczenie pokrywa też szyby, opony i podwozie.
Samochód miał 55k przebiegu, czysty, żadnych uwag. Nie trzeba myć/sprzątać przy oddawaniu.
Odbiór na parkingu na lotnisku (P4) trwał 3 minuty - człowiek w czerwonej koszulce z napisem 4rent stał na parkingu przy budce do płacenia a wcześniej zadzwonił do mnie jak wysiadłem tylko z samolotu. Szybkie sprawdzenie PJ i dowodu, informacja, żeby oddać z taką samą ilością paliwa, jeden podpis i już. Jak Autoreisen na Kanarach. tylko drożej...

Zwrot tak samo bez problemu - trzeba być albo o uzgodnionej wcześniej godzinie, albo dać znać przez telefon/whatsupa, o której się będzie - parking na lotnisku jest bezpłatny tylko przez 20 minut i chcą uniknąć opłaty (2E) za kolejne 30 minut.
Pracownik tylko obszedł samochód, sprawdził, czy paliwo się zgadza, zapytał, czy wszystko ok i poszliśmy do terminala.

Odbior/oddanie samochodu po 22:00 (teoretycznie po 22:29, ale da się wybrać tylko sloty co 30 minut.....) to 20E za każdą czynność. Duży plus jest taki, że nie trzeba jechać busami na parking poza lotniskiem, tylko od razu się wsiada i już.
Kierowcy BMW powinni czuć się w Grecji jak u siebie - nikt nie używa kierunkowskazów, a jak ktoś zjeżdzą na bok, to po prostu włącza awaryjne i jedzie ;).

Też jeździłem przez ostatnie dwa tygodnie autem z 4rent i potwierdzam to co napisałeś.
Zamówiłem samochód pokroju Renault Clio, dostałem nowiutkiego Peugeota 2008 - 263 km przebiegu w momencie odbioru, jeszcze folia w niektórych miejscach od nowości :) Świetna cena, 35e za dobę + 10e za fotelik za cały okres wypożyczenia. Odbiór bezproblemowy, rzut okiem na stan paliwa, przybicie piątki i tyle.
Polecam.

#26 PostWysłany: 24 Wrz 2024 20:58 

Loty: 90
Kilometry: 118 474
Wynajmowałem auto w recordgo we wrześniu
*Zarezerwowane bezpośrednio, corsa lub podobny, samochód stosunkowo nowy i w b. dobrym stanie(ok. 40k przebiegu)
*6dni za 149e z total comfort cover(obejmuje uszkodzenia karoserii, jednak nie obejmuje kosztów assistance, uszkodzeń kół i szyb jeśli dobrze pamiętam, zawsze można dokupić pełne ubezpieczenie)
*Możliwy pre-checkin online żeby przyspieszyć procedurę na miejscu
*Wypożyczalnia znajduje się poza lotniskiem, warto zrobić precheckin i podać numer lotu żeby przyjechali mniej więcej w punkt
*Przy formalnościach naganiają albo na ubezpieczenie szyb albo pełne ubezpieczenie dla wynajmujących z podstawowym ubezpieczeniem(poziom nachalności i wymyślania kosztów zależy od konkretnego pracownika - mnie straszyli brakiem zapasowej opony i kwotą za lawetę która była prawdziwa, natomiast wciskali kit o kosmicznie wysokiej opłacie za użycie zestawu naprawczego, jakieś 250e, podczas gdy w papierach było 50/100e)
*Przy zwrocie auta szybka weryfikacja przebiegu i stanu zewnętrznego - nie dopatrywali się drobnych zarysowań, tylko takich bardziej widocznych(znaleźli u mnie jedną rysę zrobioną przez kogoś w trakcie wynajmu po złości - wystarczyło info że rysa prawdopodobnie powstała w trakcie wynajmu, z uwagi na zakres odpowiedzialności obyło się bez opłat)
*Zdanie auta w miarę możliwości przyjmują poza kolejką wypożyczających(oddelegowany pracownik)

Ogólna ocena wynajmu - całkiem ok
Ważna uwaga - wypożyczalnia nie pozwala na płatność depozytu/excessu revolutem ani płatnościami mobilnymi, preferują karty kredytowe(czy debetowa by przeszła nie mam pewności)
Depozyt paliwowy nie jest blokowany tylko następuje rozliczenie transakcji i zwrot - bez karty z dobrymi kursami będziecie kilka euro w plecy

#27 PostWysłany: 16 Gru 2024 11:24 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
wypożyczenie auta na 3 dni w Centauro w Salonikach poza sezonem za posrednictwem doyouspain, bez pełnego ubezpieczenia kosztowało niecałe 5 euro ;) na miejscu zamiast Peugeota 208 czekał Nissan Juke. w odroznieniu od innych wypozyczalni Centauro wymagana była karta kredytowa za to po raz pierwszy otrzymałem samochód z pełnym bakiem. zwrot bezproblemowy, obchód samochodu trwał może minutę. jak zwykle, Centauro dowozi :)
no i apropos wątku w Goldcar potwierdzenie, że te mityczne wypożyczenia za 1 euro na dobę (no dobra, 1,5 euro) są możliwe

Załączniki:
WhatsApp Image 2024-12-16 at 10.27.25 (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-12-16 at 10.27.25 (1).jpeg [ 211.19 KiB | Obejrzany 1139 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 18 Lut 2025 10:00 

Loty: 75
Kilometry: 136 048
niebieski
Ceny wypożyczenia samochodu w zimie w niektórych wypożyczalniach bez ubezpieczenia oscylują w granicach kilku € na lotnisku SKG.

Zdecydowałem się na Fiat 500 z wypożyczalni OK Mobility, która jest czynna od 7 do 22.

Shuttle bus z wypożyczalni jeździ na lotnisko z częstotliwością 15-30 minut i zabiera ludzi z placyku po prawej stronie lotniska, przy parkingu P5.

Wydanie samochodu dosyć szybkie, bez wstępnych oględzin, szkody były zaznaczone na elektronicznej umowie.

W umowie miałem paliwo full to full, ale było 3/4 do 3/4 i prosili bym o tym przypomniał przy oddawaniu.

Zdawanie samochodu szybkie, nie było jakiegoś szukania czegoś tam, czy czepiania się.

Kwota 1100€ zablokowana na karcie kredytowej została odblokowana niemal natychmiast po otrzymaniu maila z wypożyczalni (kilka minut po zdaniu).

Koszt benzyny 95 oscylował w okolicach 1,8€.

Jechaliśmy płatną autostradą w kierunku Weria / Wergina i zapłaciliśmy w jedną stronę na bramce 0,9€, w drugą stronę było za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 06 Lip 2025 22:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Przy powrocie z półwyspu na lotnisko Thessaloniki w niedzielne popołudnia/wieczory w sezonie warto wziąć lekki zapas czasowy na dojazd.
Niedzielne powroty lokalsów z weekendu powodują "zatwardzenie" na głównej arterii z południa w kierunku lotniska/ miasta
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 16 Wrz 2025 16:07 

Końcem maja 2025 korzystałem z polecanej tu wcześniej wypożyczalni allride.gr rezerwowałem samochód z grupy "Class D Diesel" dostałem Renault Megane 3 Diesel, przebieg 107 tys. km, drobne rysy i otarcia standardowo.
Cena 115EUR w wersji z pełnym ubezpieczeniem (All-Plus) za 4 dni i 14 godzin, brak depozytu, odbiór z lotniska koło północy, wiadomość na WhatsApp i podjeżdża po nas bus na parking 5 i zawozi do siedziby gdzie mają mały parking i biuro.
Przy zwrocie Pani z wypożyczalni zwróciła uwagę na rysy ale po telefonie do kolegi i po tym jak pokazałem na moich zdjęciach że już były to przestała drążyć temat więc mogę powiedzieć że zwrot bez problemów.

Nie mam porównania z innymi wypożyczalniami bo to pierwszy raz gdy w Grecji pożyczałem samochód.

Załączniki:
megane.jpeg
megane.jpeg [ 421.53 KiB | Obejrzany 81 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość