Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 344 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 15 Sty 2025 09:21 

Cześć,
Czytałem, że Wiber ma swoją bazę zlokalizownaą poza terenem lotniska w Alicante i kursuje ich firmowy bus. Czy obsłużą nas jeżeli deklarowana godzina przylotu do około 23-24 lokalnego czasu? Czy będą liczyć sobie jakieś dodatkowe opłaty za późną godzinę odbioru? Dziękuję

Edit:
Office hours

Monday to Sunday, from 7:00 AM to 11:00 PM
Pick up

Reservations with pick up taking place outside of office hours will not be accepted.

Chyba nie ma na co liczyć, dzięki.
 Profil Relacje PM off
maciek lubi ten post.

Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę! Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę!
Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍 Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍
#322 PostWysłany: 26 Sty 2025 02:29 

Czy ktoś korzystał z opcji wypożyczenia auta przez doyouspain z ich platynowym ubezpieczeniem wkładu własnego? Czy z tym ubezpieczeniem mogę spokojnie wybierać z interesujących mnie finansowo opcji różnych wypożyczalni i nie obawiać się, że w razie szkody będę miał problem odzyskać zwrot pobranego depozytu? Do wyboru mam Drivalia, Click Rent , wheego, KeyGo.. Jak te firmy podchodzą do klienta z zewnętrznym ubezpieczeniem?

Bedę w Alicante od 27.03 do 29/30.03 i będę chciał wypożyczyć auto na ok. 2 dni. Opcja platynowa to ok. 32-35 eur, w Wiberze koszt wersji All to ok. 65 eur, podobnie w Record Go, albo ECR, gdzie dodatkowo jest wyłączenie ochrony kół, lusterek i podwozia. Czy haczyk polega tylko na tym, że będę musiał zablokować depozyt i ewentualnie pokryć koszt szkody, a potem czekać na zwrot z ubezpieczenia, w przeciwieństwie do opcji bezpośrednio w wypożyczalni, gdzie mnie to nie obchodzi?

Dlaczego jak sprawdzam warunki wynajmu na ofercie na doyouspain np z Wibera, to mi wyskakuje takie coś?:
"Insurance includes Collision Damage Waiver (CDW) subject to an excess. Excess amount: 1,000 €. You can take the SCDW to remove the excess from our supplier for 31.46 € a day. If you prefer not to take WIBER's excess waiver, a deposit of 1,000.00 € will be blocked from your credit card. Please note that customer negligence is never included in the SCDW."

Czyli ani słowa o kradzieży. A jak się wejdzie na stronę wypożyczalni, to mamy wymienioną kredzież:
"Our “Full to Full” Rate includes:
“Basic” Coverage totally free. This coverage includes:
Collision damage waiver with excess fee
Personal injury assistance (PAI)
Vehicle theft. In case of theft of the vehicle the client is obliged to report it to the Police and turn in the accident report to our employees."

Skąd to rozbieżność?
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 29 Sty 2025 13:24 

Kojarzycie może, czy w wypożyczalniach typu okmobility, gdzie brany jest excess typu 1000EUR, można do tego użyć karty revolut? Czy musi być kredotowa? Co mam zrobić jeżeli takiej nie posiadam?
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 29 Sty 2025 13:41 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Odpowiedź znajdziesz w warunkach najmu konkretnej wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#325 PostWysłany: 29 Sty 2025 23:14 

No tak, w zasad jest czytelnie napisane, że karta kredytowa. Ale może ktoś sprawdzał na własnej skórze i może się wypowiedzieć? Wysłałem też maila do ok mobility, jak coś odpiszą to dam znać.
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 30 Sty 2025 08:35 

niebieski
Karta kredytowa w wypożyczalniach to standard, debetowa to raczej wyjątki, więc szkoda czasu na zawracanie głowy.
Bez kredytowej pozostaje ci wykupić ubezpieczenie w wypożyczalni. Nie kupuj u pośrednika.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#327 PostWysłany: 30 Sty 2025 09:57 

Loty: 249
Kilometry: 469 904
niebieski
Okmobility tnie na wszystkim, debetówka nie przejdzie - grzecznie Ci zaproponują pełne ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
sobo uważa post za pomocny.

#328 PostWysłany: 14 Mar 2025 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
niebieski
Chce auto na 6 dni.
Mam jakies vouchery na bookingu (-30€) i dlatego chcialem wziac u nich RecordGO, ale bez niczego i dopiero na lotnisku na miejscu dobrać full ubezpieczenie (nie mam KK). Kto sie orientuje ile samo ubezpieczenie za dzien kosztuje? Czy lepiej brac bezposrednio przez strone RecordGO całość?
Btw swoja droga na bookingu pozakuje mi, ze wypozyczalnia ClickRent ma ocene 8,3 (przy 7,6 dla RecordGO). Ktos cos slyszal o tym?

#329 PostWysłany: 15 Mar 2025 00:19 

srebrny
A pytałeś bezpośrednio Record go?
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 16 Mar 2025 13:56 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
niebieski
Nie bardzo wiem w jaki sposob, skoro po zadzwonieniu wlacza sie automat, ktory finalnie informuje, ze wszystko jest w internecie (a nie chce „zglaszac wypadku”, zeby polaczyc sie z czlowiekiem). A na stronie internetowej w formularzu zapytania jak sie wysyla maila to z automatu przychodzi odpowiedz no-replay z linkiem do regulaminu 😂
Takze chyba podziekuje.
Znalazlem natomiast inna strone (polska) z cenami niższymi o 50€ lub nawet mniej niz konkurencja 🤔 ktos korzystal z C4Rent? Na google 174 opinii, srednia 5,0
sobo lubi ten post.

#331 PostWysłany: 16 Mar 2025 18:07 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 576
Kilometry: 885 434
smarzyk napisał(a):
Mam jakies vouchery na bookingu (-30€) i dlatego chcialem wziac u nich RecordGO, ale bez niczego i dopiero na lotnisku na miejscu dobrać full ubezpieczenie (nie mam KK). Kto sie orientuje ile samo ubezpieczenie za dzien kosztuje?

wg strony pośrednika doyouspain (polecam zarówno do wszelkiego rodzaju sprawdzania warunków jak i w ogóle rezerwacji) ubezpieczenie za dzień to 23,44 EUR.
rw30 lubi ten post.
smarzyk uważa post za pomocny.

#332 PostWysłany: 10 Maj 2025 18:39 

niebieski
Jak to jest aktualnie w kwestii taniego wypożyczenia auta w ALC na tydzień - np. przez doyouspain? Bo widzę cena absurdalnie niskie "od 60 PLN/7 dni"? :shock:
Mam co prawda w ramach PKOBP Visa Infinite ubezpieczenie wkładu własnego do bodaj 2400 EUR, ale chciałbym tutaj w pierwszej kolejności zapytać: czego się bać a jakiej wypożyczalni się nie bać? ;)

I jak to jest z tym, że "bez ubezpieczenia", skoro jak klikam "zobacz ofertę", to jasno napisane jest, że "dostawca może zaproponować Ci ubezpieczenie"? To znaczy: kupuję bez ubezpieczenia wkładu własnego, ale przy odbiorze auta każą je wykupić...? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 11 Maj 2025 11:59 

A co oznacza słowo "zaproponować"?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#334 PostWysłany: 11 Maj 2025 14:31 

niebieski
No tak pisze w przypadku niektórych wypożyczalni przez doyouspain, że "jest udział własny, ale sprzedawca może zaproponować ubezpieczenie" i "może nie wyda samochodu".
W sumie doszedłem do wniosku, żeby nie wybierać tych konkretnych. ;)
Tylko wciąż mnie nurtuje, bo nigdy za tak niskie kwoty nie wypożyczałem - czy potem problemy są zawsze czy tylko czasami, czy tylko zrobię zbyt mało zdjęć z odbioru auta...? ;)
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 11 Maj 2025 14:49 

srebrny
Cytuj:
może nie wyda samochodu

Pokażesz, przy której wypożyczalni jest taki zapis?
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#336 PostWysłany: 11 Maj 2025 18:31 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 11 Maj 2025 16:25 --

sanchopan napisał(a):
Tylko wciąż mnie nurtuje, bo nigdy za tak niskie kwoty nie wypożyczałem - czy potem problemy są zawsze czy tylko czasami, czy tylko zrobię zbyt mało zdjęć z odbioru auta...? ;)

uwaga-na-goldcar,1621,125788?start=502

ceny-za-wypozyczenie-auta-w-roku-2022,1621,162921?start=22

-- 11 Maj 2025 16:31 --

sanchopan napisał(a):
I jak to jest z tym, że "bez ubezpieczenia", skoro jak klikam "zobacz ofertę", to jasno napisane jest, że "dostawca może zaproponować Ci ubezpieczenie"? To znaczy [...]

to znaczy to co sam wcześniej napisałeś, czyli dostawca może (i najprawdopodobniej to zrobi) zaproponować ci ubezpieczenie
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#337 PostWysłany: 23 Cze 2025 21:18 

platynowy
Polecam Thrifty. Wypożyczyłem Corsę z limitem kilometrów 600 km. na okres 18-22.06 przez Discover Cars, dostałem Renault Captur z przebiegiem 500 km. bez limitu kilometrów. Jeszcze był doładowany gazem do fulla w gratisie. Płaciłem 43 euro, czyli mniej niż 10 euro za dobę. Nie brałem żadnego ubezpieczenia, mam do kart. Blokada 1000e.
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 23 Cze 2025 22:37 

srebrny
Ogólnie w ALC jest ogromna konkurencja, a ceny poza najwyższym sezonem bardzo często są poniżej 10e, a nawet 5e za dobę. Powiedziałbym, że to wręcz standardowa cena. Jak ktoś ma doświadczenie z wynajmem to tańszy może być samochód niż autobus do centrum.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#339 PostWysłany: 23 Cze 2025 23:00 

niebieski
Może niewielka to przesada, bo autobus do centrum dla 5 osób tam i z powrotem to bodajże 12 EUR.
Poza tym w centrum gdzieś trzeba zaparkować itd. ;)
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 23 Cze 2025 23:26 

srebrny
W centrum można zaparkować za darmo, szczegóły w odpowiednim wątku :)
Ostatnio pożyczyłem samochód za niecałe 5 eur, dojechałem tylko do centrum i z powrotem po kilku godzinach, zatankowałem przy lotnisku za kilka euro (2? Dokładnie nie pamiętam). Całość wyszła grubo poniżej 10e dla 4 os., przechowanie bagaży w samochodzie miałem gratis.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 344 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości