Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 147 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 09 Mar 2023 11:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jak cała rodzina to cała rodzina - wypożyczałem w Payless - zamawiałem Pandę i dostałem Pandę Cross z 66666 ( :mrgreen: ) kilometrów na liczniku, to podstawa ich floty, rzadko kiedy widywało się cokolwiek innego od nich. Nie był to demon prędkości, ale jeździł.
Mimo kumulacji przylotów z UK, w kolejkach do wypożyczalni nie było absolutnie nikogo. Obsługa totalnie bezproblemowa, jak to w rodzinie cicara - choć na lotnisku osobne biura ma każda z firm.

PS na wyspie spotkałem się z wypożyczonym w Autoreisen C4 Cactus z rejestracją JJY, czyli mający jakieś 7-8 lat. A ceny za wynajem na poziomie Cicara
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kos 💙 5* Blue Lagoon Resort z all inclusive i aquaparkiem za 2619 PLN Relaks na Kos 💙 5* Blue Lagoon Resort z all inclusive i aquaparkiem za 2619 PLN
Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️ Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️
#142 PostWysłany: 23 Paź 2023 14:27 

Jeśli ktos jest zainteresowany wynajmem w Cicar, to polecam sprawdzać ceny od czasu do czasu. Kilka miesiecy temu rezerwowalem u nich auto na dwa tygodnie na listopad/grudzień za 340 eur za Corsę. Ostatnio mieli jednak promocje i anulowalem rezerwacje i zrobilem nową, bo Corsa byla za 294 eur za 2 tyg :)
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 10 Sty 2025 16:34 

srebrny
Po raz pierwszy wypożyczałem samochód w Autoreisen na Lanzarote, poprzednio był to Cicar. Termin to oblegany okres noworoczny. Miał być Citroen C3 lub podobny, wydali Dacię Sandero 1.0 z przebiegiem ok. 9k km. Po kilku dniach auto wyświetliło kontrolkę Check Engine na desce rozdzielczej. Szybki kontakt telefoniczny z Autoreisen — i rekomendacja, aby podjechać na lotnisko, gdzie bez dodatkowych pytań wydano mi od ręki Seata Aronę. Auto z wyższej klasy rezerwacyjnej, służyło mi już bezproblemowo do końca pobytu.

Ze swojej strony polecam Autoreisen. Informacyjnie jeszcze dodam, że przenieśli się na parking przy odlotach, tj. P3.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#144 PostWysłany: 03 Mar 2025 02:03 

Standardowo Kanary to Cicar albo Autoreisen. Ja wybrałem Cicara - miał być Peugeot 208, była Ibiza [w porównaniu z Autoreisen samochody sa o wiele lepiej wyposażone].
Tylko w porównaniu do poprzednich lat (ostatnio w Cicar wypożyczałem w ... 2020 r. :P ) dano mi samochód z 3/4 paliwa, a nie full-full (choć prawdę mówiąc nikt nie sprawdzał zbiornika przy nas ). No i trudno było nam trafić na parking powrotny, oznakowań przy wjeździe na lotnisko brak i z dobre 15 min krążyliśmy i szukaliśmy wjazdu. A poza tym standardowo cicara polecam
 Profil Relacje PM off
dmirstek uważa post za pomocny.

#145 PostWysłany: 05 Mar 2025 21:49 

Korzystałem w lutym z Cabrera Medina ( siostra/ brat Cicar-a).

Na lotnisku są dwa oddzielne stanowiska Cabrera/Cicar.
Do Cabrery była jedna osoba przede mną, a do Cicar kolejka 8 osób. Lądowałem o 11:10 z Bergamo.

Rezerwowałem Opel Astra ( manual) a Pan zaproponował Mini. Z racji że byliśmy w 4 dorosłe osoby stwierdziłem że jednak poprosimy coś innego.
Wobec powyższego dostaliśmy Seata Aronę w automacie. Auto z przebiegiem 30 tysięcy. Do spokojnej jazdy po wyspie OK.

Jako że po mnie nie było nikogo do stanowiska Cabrery, to do okienka została poproszona kolejna osoba z Cicar-u.

Zwrot o godz.6:15 bezproblemowy - biuro zwrotu na parkingu było już czynne mimo że oficjalnie od 7:00.

Informacyjnie:
Rezerwowałem 27 grudnia 2024 r. 25 listopada 2024
Termin 12-19 luty 2025
Koszt za 7 dni - 165 euro.

#146 PostWysłany: 29 Wrz 2025 08:12 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
Chciałam się upewnić odnośnie różnic w zakresie ubezpieczenia (tego co jest w cenie przy wypożyczeniu) między PayLess (Cicar) a Autoreisen - czyżby było dokładnie to samo, ten sam zakres?
Czy AutoReisen jest tak samo bezproblemowy przy odbiorze i zdaniu jak Pay Less?
Różnica w cenie to 10 eur na 8 dniach i zastanawiam się czy warto zmieniać na AR po sprawdzonym i bezproblemowym PayLess.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 29 Wrz 2025 08:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nie, AR ma "pełne" ubezpieczenie po dopłacie 2 EUR/dzień. PayLess ma w cenie
 Profil Relacje PM off
piekara114 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 147 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości