Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48  Następna
Autor Wiadomość
#881 PostWysłany: 05 Mar 2024 22:27 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
@Gricho pewnie o to chodzi ze moga sie dogadac po polsku. Nie kazdy zna jezyki :-)
 Profil Relacje PM off  

Rafa koralowa na wyciągnięcie ręki 🐠🌊 All inclusive w Egipcie za 1877 PLN Rafa koralowa na wyciągnięcie ręki 🐠🌊 All inclusive w Egipcie za 1877 PLN
Tylko 351 PLN za wycieczkę przez Majorkę, Andaluzję i Walencję 🌤️😎 Hiszpańskie słońce czeka Tylko 351 PLN za wycieczkę przez Majorkę, Andaluzję i Walencję 🌤️😎 Hiszpańskie słońce czeka
#882 PostWysłany: 20 Mar 2024 12:36 

Loty: 24
Kilometry: 32 586
Polecam odkryj-auto brałem na 5 dni, wszystko super, autko w duuuzo lepszym standardzie (hybryda, automat) :)
 Profil Relacje PM off  

#883 PostWysłany: 20 Mar 2024 12:40 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Jaki miałeś pakiet, ile zapłaciłeś, ile chciała konkurencja?
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#884 PostWysłany: 20 Mar 2024 17:14 

niebieski
Chyba się nie dowiesz, to wygląd raczej na kryptoreklamę.
 Profil Relacje PM off  

#885 PostWysłany: 05 Kwi 2024 14:00 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
niebieski
Gricho napisał(a):
Poza tym ze mozna oddac w innym miescie jakie sa plusy Odkryj Auto tak bardzo reklamowanego przez naszych yt berow ?

Wlasnie zarezerwowalem ponownie z Marbesol €341 15 dni okres Wielkanocny, ta sama opcja z OA €653 smiech na sali
Musialem doplacic za grupe Q1 80€ bo na E1 chcieli mi wcisnac najslabsza Dacie (innych aut nie mieli bo tak duzo rezereacji..niby) a to na jazde po gorach sie nie nadaje ..

Dostalem Opla Crosslanda poobijanego z 60 tys na licznku, przez 2 tyg zrobilem ponad 1 tys km bez problemow

BP przy lotnisku uwaga nie wiem czy to wczoraj tylko (poblokowane dystrybutory) ale nie miel zwyklej E5 tylko ta sin plomo za 1.91 € litr. Lepiej zatankowac na wczesniejszej stacji za normalna cene.

Marbesol zaczal robic price matching.

Image
 Profil Relacje PM off  

#886 PostWysłany: 16 Kwi 2024 09:20 
Awatar użytkownika

Loty: 359
Kilometry: 493 781
srebrny
Wypożyczenie w firmie Wiber bazując na osobistych dobrych doświadczeniach z Majorki.
Rezerwacja przez pośrednika DoYouSpain, cena za 3 dni w kwietniu - 47 EUR, Ford Puma automat (manual był chyba 4 EUR tańszy).
Nie doczytałem w warunkach, ale na miejscu się okazało że obowiązuje limit 160km dziennie (łącznie 480km). Każdy dodatkowy kilometr to opłata 0.25 EUR.

Jako że brałem bez pełnego ubezpieczenia, to blokada na karcie 1200 EUR (excess) oraz dodatkowo 78 EUR na paliwo.
Zwrotne w pełni przy oddawaniu (chociaż blokadę za 78 EUR rozliczyło i dopiero zrobiło zwrot, przez co strata kilku PLN na przewalutowaniach).

Na lotnisku brak oznakowania, generalnie trzeba iść w stronę stacji kolejowej. Na jej tyłach znajduje się przystanek dla shuttle busów, nasz akurat podjeżdżał, więc nie musieliśmy długo czekać. Do biura się jedzie 5-7 min, w samym biurze brak kolejki, ale obowiązuje system biletowy (automat na prawo od wejścia).
Auto z przebiegiem 18.000km, w środku i na zewnątrz czyste. Polecam zrobić zdjęcia, zwłaszcza jeśli się wybiera opcję bez pełnego ubezpieczenia. Zdjęcia istniejących uszkodzeń (jeśli są) dostajemy od razu na maila po podpisaniu umowy, warto od razu je zweryfikować ze stanem faktycznym.

Przy zwrocie duża kolejka, brak dedykowanej obsługi do odbioru aut. Będąc 2h przed lotem w wypożyczalni, na miejscu zeszło 30 min czekania na zwrot kluczyków i dodatkowo 15 min czekania na busa. Lekka nerwówka, ale zdążyliśmy, bo na security nie było dużych kolejek.

Ogólnie polecam, ale zdecydowanie sprawniej szło to na Majorce. W Maladze o tej porze roku kursował tylko jeden bus, przez co czas oczekiwania to nawet 20 min. Również na Majorce auta odbierała dedykowana osoba czekająca na zewnątrz na parkingu, w Maladze trzeba czekać na swoją kolej w biurze (może inaczej to wygląda w sezonie). Gdybym się decydował drugi raz, przyjechałbym przynajmniej 30 min szybciej, żeby na luzie zdążyć na samolot.
Gadekk lubi ten post.

#887 PostWysłany: 16 Lip 2024 02:07 

Loty: 24
Kilometry: 32 586
-- 16 Lip 2024 00:58 --

boots napisał(a):

Racja - samo polecenie nie wystarczy. :)
Nie śledziłem tematu, sorki :D

Szukałem czegoś bez depozytu i z FULL ubezpieczeniem. Miałem dostać Clio, dostałem Corolle sedana automat w hybrydzie, także jeździło się za pół darmo :)
Konkurencyjne ceny z wspomnianym M., tylko tutaj coś mi nie grało z tym All-in, nie pamiętam już co - nie ubezpieczali opon ani szyb chyba ? - Zwróćcie uwagę jeśli będziecie przeglądać sobie ich ofertę. - nie chce im umniejszać, bo nie mam doświadczeń jakby co :)
154 euro za 5 dni z full insurance :)

-- 16 Lip 2024 01:07 --

kamiloosx napisał(a):
boots napisał(a):

Racja - samo polecenie nie wystarczy. :)
Nie śledziłem tematu, sorki :D

Szukałem czegoś bez depozytu i z FULL ubezpieczeniem. Miałem dostać Clio, dostałem Corolle sedana automat w hybrydzie, także jeździło się za pół darmo :)
Konkurencyjne ceny z wspomnianym M., tylko tutaj coś mi nie grało z tym All-in, nie pamiętam już co - nie ubezpieczali opon ani szyb chyba ? - Zwróćcie uwagę jeśli będziecie przeglądać sobie ich ofertę. - nie chce im umniejszać, bo nie mam doświadczeń jakby co :)
154 euro za 5 dni z full insurance :)

Plusem OA może być również język polski :)
OK, wiem, głownym powodem postawienia na OA był brak wymaganej karty kredytowej :)
 Profil Relacje PM off  

#888 PostWysłany: 22 Sie 2024 11:56 

Braliśmy w lutym autko w malagacar.com. Na tamten moment mieli dla nas najbardziej atrakcyjną ofertę. Wszystko bezproblemowo. Nam akurat brakowało tylko opcji dostarczenia/odbioru auta w wskazanej lokalizacji, musieliśmy się pofatygować do biura przy lotnisku.
Jedyna uwaga, bardziej ogólna odnośnie wyboru auta w Andaluzji: Po doświadczeniach z stromymi podjazdami po wąskich uliczkach zdecydowanie odradzam wypożyczenie auta ze słabym stosunkiem masa - moc.
 Profil Relacje PM off  

#889 PostWysłany: 22 Sie 2024 12:19 

Zbanowany
niebieski
Kol. @Prasal

Akurat taki wspolczynnik (masa/moc) to im slabszy tym lepszy, wiec nie wiem, czemu to odradzasz...?
Moc powinna byc jak najwieksza w stosunku do masy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#890 PostWysłany: 23 Sie 2024 08:50 

@flus
Zakładam, że źle zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że im cięższe auto i słabszy silnik, tym gorsze.
 Profil Relacje PM off  

#891 PostWysłany: 03 Wrz 2024 20:13 

Loty: 107
Kilometry: 220 982
Bralismy auto z allincarhire, cena - 110 eur platne gotowka za okres 5 dni, bez depozytu ale co dziwne (moze umknelo mojej uwadze przy rezerwacji) - nalezalo podac dane karty kredytowej. Ubezpieczenie all in z wylaczeniem: wyjazdu poza Andaluzje, przebitych opon, uszkodzenia wnetrza samochodu oraz uszkodzen w skutek offroadu.
We wspomnianej cenie dostalismy opla corse w manualu, 20k km przebiegu, wszystko sprawnie i szybko. Z / do lotniska kursuje co kilka minut busik z miejsac odbioru/zwrotu samochodu.
Ogolem polecam, u nas bez komplikacji ;)
 Profil Relacje PM off  

#892 PostWysłany: 12 Wrz 2024 14:58 

Czy ktoś może polecić jakaś porządna wypożyczalnie na lotnisku w Maladze? nie mam za bardzo czasu żeby szukać poza lotniskiem.

Myślałem o Record Go , lub Goldcar.. ale maja takie opinie...
 Profil Relacje PM off  

#893 PostWysłany: 12 Wrz 2024 15:18 

niebieski
Wczoraj wróciłem z Andaluzji
Na lotnisku w Maladze wynająłem auto w Hertzu (oczywiście rezerwacja z Polski, robiona +/- 2 miesiące wcześniej)
4 dni / 220 USD z pełnym ubezp. (taryfa business partner, ale chyba dostępna dla każdego), bez blokady depozytu (tylko 150 EUR za paliwo)
samochód grupy A - dostałem b. fajnego VW Taigo.
 Profil Relacje PM off  

#894 PostWysłany: 12 Wrz 2024 15:33 

lotuss4 napisał(a):
Czy ktoś może polecić jakaś porządna wypożyczalnie na lotnisku w Maladze? nie mam za bardzo czasu żeby szukać poza lotniskiem.

Myślałem o Record Go , lub Goldcar.. ale maja takie opinie...

Nie wiem czemu takie kombinowanie. Jest sprawdzony Marbelsol od wielu lat na forum, a Ty nie masz czasu podjechać 3 min busem do wypożyczalni. Weź taxi z lotnika i tak wyjdzie taniej i pewniej niż Goldcar.
 PM off  

#895 PostWysłany: 12 Wrz 2024 17:48 

dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)

gdzie mniej więcej na lotnisku w Maladze jest przystanek, gdzie można złapać bus do tej wypożyczalni Marbesol?
 Profil Relacje PM off  

#896 PostWysłany: 12 Wrz 2024 19:14 

lotuss4 napisał(a):
dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)

gdzie mniej więcej na lotnisku w Maladze jest przystanek, gdzie można złapać bus do tej wypożyczalni Marbesol?

Jak wejdziesz na stronę Marbesol to masz wyrysowaną drogę do przystanku busa. Jest przedstawiciel firmy i busy co kilka / kilkanaście / minut. Nigdy tak sprawnie nie wynajmowałem auta / w maju na 7 dni ca. 700zł/.
 Profil Relacje PM off  

#897 PostWysłany: 13 Wrz 2024 07:28 

a z Record Go ktoś miał styczność? - z tych zlokalizowanych na lotnisku
 Profil Relacje PM off  

#898 PostWysłany: 13 Wrz 2024 19:22 

Loty: 90
Kilometry: 118 474
Wynajmowałem auto w recordgo na przełomie kwietnia i maja, chyba zapomniałem opisać swoje doświadczenia:
*Zarezerwowane bezpośrednio, z total comfort cover(obejmuje uszkodzenia karoserii, jednak nie obejmuje kosztów assistance, uszkodzeń kół i szyb jeśli dobrze pamiętam, zawsze można dokupić pełne ubezpieczenie)
*Możliwy pre-checkin online żeby przyspieszyć procedurę na miejscu
*Przed wypożyczalnią znajdują się kioski do szybkiego wypełnienia formalności, pracownicy pomagają z ich obsługą, nie wciskali super pełnego ubezpieczenia ani innych dodatków
*Miałem zarezerwowaną corsę lub podobny typ auta, dostaliśmy upgrade do dr 4, czyli chińczyka farbowanego na włocha. Jeśli dostaniecie taki "upgrade" to proponuję odmówić. Silnik 1,5l bez turbo w suvie to najmniejszy problem - przy większych wzniesieniach i klimatyzacji auto ledwo jechało pod górę, przy przyspieszaniu i jeździe min. 90km/h to coś zaczynało wpadać całe w dziwne wibracje
*Przy zwrocie auta nic nie weryfikowali - kazali tylko zaparkować w wyznaczonej strefie i oddać klucze

Ogólna ocena wynajmu - całkiem ok
Ważna uwaga - wypożyczalnia nie pozwala na płatność depozytu/excessu revolutem ani płatnościami mobilnymi, preferują karty kredytowe(czy debetowa by przeszła nie mam pewności)
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#899 PostWysłany: 04 Lis 2024 10:46 

także wynajmowałem auto w Record GO: ostatnie 3 doby. - Lotnisko w Maladze

Zarezerwowane bezpośrednio, z pełnym ubezpieczeniem.

Dostałem TOYOTA AYGO X CROSS 24 z przebiegiem ok 9000 km

Dokumentów w ogóle nie sprawdzali, także przy zwrocie zero problemów, od razu zwrócona kaucja za paliwo.

Płatność depozytu za paliwo kartą debetową Mbanku.

Dziwne , ale nie było anteny do radia na dachu, podobno to standard.

Ogólnie , duży plus.
 Profil Relacje PM off  

#900 PostWysłany: 08 Lis 2024 01:04 

@lotuss4 a jak z depozytem?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości