Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Maj 2018 13:40 

Loty: 34
Kilometry: 73 282
Witam. Czy ktoś może polecić (doradzić) wypożyczalnię samochodów z odbiorem na lotnisku na Minorce (MAH) ? Na co zwrócić uwagę itp. Będę wdzięczny za podzielenie się Waszym doświadczeniem.

Wycieczka do Algarve za 939 PLN 🌞🌊 Zimą poszukaj słońca w Portugalii ☀️😎 Wycieczka do Algarve za 939 PLN 🌞🌊 Zimą poszukaj słońca w Portugalii ☀️😎
Odkryj Wietnam 🛵🍜 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2537 PLN 🏯🐉🏮 Odkryj Wietnam 🛵🍜 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2537 PLN 🏯🐉🏮
#2 PostWysłany: 27 Maj 2018 21:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Mogę polecić Enterprise
minorka-troche-wiadomosci-moze-sie-przyda,1255,100023
 Profil Relacje PM off
Extigy uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 15 Sie 2018 12:02 

W lipcu 2018 wypożyczałem Corsę D w wypożyczalni www.balmesmenorca.com/es/inicio,
Wypożyczałem w miejscowości Son Parc ale mają oddziały też w innych rejonach Minorki, w tym na lotnisku.
Za wynajem na 3 doby z pełnym ubezpieczeniem, w tym wkładu własnego oraz polityką paliwową - ile bierzesz tyle oddajesz - zapłaciłem 120 euro. Odbiór, a także zdanie auta bez najmniejszego problemu.
Jedyne zdziwienie to przebieg auta, ponad 90 tyś km ale trzeba przyznać, że samochód był w środku czysty i sprawny.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Maj 2023 13:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wynajem na 24h, rezerwacja na dwa dni przed lotem.
Poogladalem wszelkich posrednikow typu ECR/Kayaki itp wydawalo sie mi drogo.
Wybor padl na posrednika DYS odbior finalnie AUTOS VALLS RENT A CAR cena 15.85 € Fiat 500 na full wypasie 2 letni z przebieg 20k

W trescie email jasna informacja gdzie bedzie czekal samochod z transferem do siedziby firmy.
Faktycznie na miejscu czakal Van firmy z czytelnym logo oraz pracownik z kartka z nazwa firmy,
zebral tyle osob ile sie zmiescilo do Vana i sprawnie zawiozl do firmy.

Zalezalo mi by odebrac jak najpozniej auto wiec grzecznie przepuscilem wszystkich w kolejce.
Caly proces odbioru auta to doslownie kilka minut, nie ma zadnych fizycznych papierow wszystko odbywa sie droga email.

Teraz w sumie zgrzyt ktory kosztowal mnie troche nerwow przez 24h.
Zapytalem ile kosztuje ubezpieczenie na jeden dzien ... 57 euro, upewnilem sie czy to napewno cena za 24 h tak ubezpieczenie 57euro.
To bede jezdzil jak z jajem ale sie obejde bez ubezpieczenia.

Personel poklikal w kompa podal kluczyki i zaprowadzil do auta.
Full to oddac full. Mowie ze chcialbym naniesc na protokol uszkodzenia, wszystko otrzyma Pan na email zdjecia calego samochodu z zaznaczonymi szkodami.
Wskazuje ze jest rozbita lampa z tylu tak tak wszystko na protokole. Nie wiem czy to kwestia internetu/zasiegu/ poczty
odczekalem z 10 minut nie ma emaila, spokojnei wszystko przyjdzie moze Pan jechac. Mimo wszystko zrobilem zdjecia dokladne calego auta wraz z lampa na tle wejscia do firmy.

Email przyszedl po okolo godzinie wycinek przodu jakas mala rysa i wycinek tylu mala rysa obok wydechu. Wyspa mala to moglem wrocic do firmy i powiedziec ze brakuje fotki lampy.
Ok ok prosze sie nie przejmowac, nie wiemy czemu nie ma zdjecia lampy jutro tez jestesmy na zmianie to Pan odda i nie bedzie problemu.

Przyjechalem kolejnego dnia oddac auto i byli inni pracownicy podczas ogledzin wyszla sprawa lampy. Nie ma w protokole odbioru wskazuja info o rozbitej lampie. Mowie, ze dwukrotnie zglaszalem sprawe i mam pelna galerie zdjec auta z rejestracja, rozbita lampa na tle drzwi wejsciowych do firmy, przed wejsciem jest kamera to mozemy obejrzec nagranie z wczoraj jak je wykonuje.

Personel na chwile zniknal, porozmawial z soba nie wykonywali nigdzie telefonow podszeli do mnie i mowia ok zamykamy sprawe. Zwalniamy blokade na karcie.
Powoli powoli to ja poprosze o protokol ze auto zwracam bez szkod by sie pozniej nie szarpac z kolejna blokada i moim bankiem w razie reklamacji.
Troche trwalo nim dostalem taki dokument.

Auto za pol darmo ale nerwow, ze jakbym wiedzial to bym sobie darowal tam wynajem.

Nie rekomenduje, nie przestrzegam - firma pod rozwage
 Profil Relacje PM off
Rockriderr uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 26 Maj 2023 15:29 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Miałem podobną sytuację na Rodos:
viewtopic.php?p=1560041#p1560041

Też na protokole odbioru żadnych rys nie zaznaczali, tylko robili foty tabletem i mnie też kazali takie robić. Przy oddawaniu auta nie podpisywałem żadnego protokołu. Do tego nie zdjęli mi blokady z karty, powiedzieli, że bank to zrobi. Praktycznie cały zwrot odbył się na gębę. Dopiero Twoja historia uświadomiła mi, że to mogło się inaczej skończyć.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Mar 2024 11:17 

niebieski
Czy Ktoś brał auto z Record Go? Wypożyczalnia nie ma swojego biura na lotnisku. Jak to jest z tymi dwoma opcjami "Just Go" i " Just Go Airport"? Czy dobrze rozumiem że jak wezmę opcję Just Go to na lotnisku muszę znaleźć pracownika który mnie zawiezie do wypożyczalni i tam dopełniam formalności pobieram auto i zdaję i na koniec mnie odwożą na lotnisko. A jak wezmę Just Go Airport to to auto podstawią na lotnisko i tam też.fo będę zdawać? I w tym drugim przypadku mam 30min marginesu pomiędzy zadeklarowaną godziną odbioru a faktycznym zjawieniem się u pracownika.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Lip 2024 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 16 648
Ktoś miał okazję wypożyczać samochód z OK Mobility na Minorce? Mają wyjątkowo dużo negatywnych opinii jak na wypożyczalnię (tylko dzisiaj dostali już 5 opini z jedną gwiazdką :roll: ) i powtarzają się komentarze, że udają, że kredytówka nie przechodzi i żądają wykupienia u nich dodatkowego ubezpieczenia które zabija okazyjną cenę. Do tego zwrot depozytu trwa ponad 2 miesiące (to pewnie dałoby się załatwić chargebackiem).
Bez kodu zniżkowego ceny są dużo niższe niż w innych wypożyczalniach, z kodem z tego wątku to już w ogóle petarda. Tylko te opinie mnie martwią i ta cena mogąca wskazywać na oszustwo. 279 eur z kodem gdzie w innych podobne auto można wypożyczyć za niecałe 500 eur. Z trikiem z ubezpieczeniem za 300 eur cena wyszła by podobna cena do tej co mam obecnie a obecnie mam w Hertzu bezpośrednio na lotnisku więc nie musiał bym się bawić w busiki jeśli i tak na koniec jest spore prawdopodobieństwo, że stracę czas i mnie oszukają. Z powodu wieczornego przylotu szukam wypożyczalni czynnych do 23 żeby nie zostać z niczym w przypadku opóźnienia się samolotu.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Lip 2024 12:50 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Cytuj:
udają, że kredytówka nie przechodzi

Przy wcześniejszym zakupie przez internet???
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Lip 2024 12:58 
Awatar użytkownika

Kaucja tylko kredytówką na miejscu, kredytówka "nie przechodzi" i trzeba wykupić u nich ubezpieczenie zamiast kaucji. Patrzę na komentarze google z przymrużeniem oka ale w tej wybijają się ilością ponad inne wypożyczalnie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Sie 2025 14:18 

Loty: 393
Kilometry: 816 318
Ktoś ma jakieś aktualne doświadczenia?

#11 PostWysłany: 02 Sie 2025 18:02 

Loty: 95
Kilometry: 189 103
niebieski
Bralem w zeszłym roku z Menorcago
https://menorcago.com/it/noleggio-auto/minorca

Bez karty kredytowej i depozytu.
Żadnych zbędnych formalonsoci . Auto kazali zostawić z kluczykami w środku na lotnisku .
 Profil Relacje PM off
rogus uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 04 Sie 2025 09:06 
Awatar użytkownika

rogus napisał(a):
Ktoś ma jakieś aktualne doświadczenia?
Wejdź na wypożyczalnie w mapach google, daj sortowanie komentarzy od najnowszych i sprawdź co ludzie piszą. Jak się wyróżni negatywnie na tle innych wypożyczalni komentarzami innymi niż narzekania jak to jak to komuś naliczyli karę za porysowane auto to unikaj. Chyba, że będą takie w większej ilości niż w innych wypożyczalniach to bądź ostrożny.
I dojazdy na plażę były tam okropne. Drogi na 1,5 auta z kamiennymi murkami po bokach. Fajnych plaż było mało i szybko się zapełniały, mijanie się na takich drogach z tłumem aut nie należało do najprzyjemniejszych. O rysę nie trudno, rozważ to szukając auta i ubezpieczenia.
 Profil Relacje PM off
rogus uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 04 Sie 2025 11:15 

Loty: 393
Kilometry: 816 318
Dzięki, tak właśnie zrobiłem - mapy Google.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości