Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Warszawa-Wilno
#1 PostWysłany: 28 Lis 2014 16:58 
Awatar użytkownika

Loty: 555
Kilometry: 823 993
niebieski
Czy ktoś ostatnio jechał z Warszawy do Wilna z rana Simple Express? Czy faktycznie po wyjeździe o 6:05 z Centralnego, na miejscu jest się o 15:50 czasu lokalnego (czyli u nas o 14:50)?
Czy może przez nowe drogi trochę nadrabia czasu?
 Profil Relacje PM off  

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#2 PostWysłany: 28 Lis 2014 18:09 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
U mnie był zgodnie z rozkładem. To co nadrobił na trasie, zmarnował na czekanie w Kownie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Lut 2015 13:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jak radzicie? jechać jakimś busem z Warszawy bezpośrednio do Wilna i zmarnować cały dzień lun noc na drogę, czy lepiej podjechać do Suwałk (mam tam znajomych), a z rana pojechać bezpośrednio już do Wilna. Podobno jest szeroka oferta przejazdów na Litwę właśnie z Suwałk.

#4 PostWysłany: 10 Lut 2015 14:48 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
niebieski
Ja niedawno jechałem Simple Express z WAW (Dw. Centralny) a rano byłem w Wilnie. W autobusie bez problemu dało się zdrzemnąć, choć muszę zaznaczyć, że obok mnie nikt nie siedział. Nigdy nie jechałem Polskim Busem, ale z tego co wiem, to w PB jest trochę mniej miejsca na nogi. Natomiast jeżeli znajomi bez problemu Cię przenocują, to wersja z noclegiem jest bardziej komfortowa.
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 10 Lut 2015 15:13 

niebieski
jechalem PB w polowie stycznia Warszawa-Wilno (kurs o 6.00), do Bialego tak okolo 60% miejsc zajetych, dalej do Wilna jechalo moze z 10 osob, postoj 15 minut na dawnej granicy (stacja benzynowa) a do Wilna dojechalismy dokladnie o rozkladowym czasie, zaznaczam iz pogoda byla zimowa (-2 C), snieg, ale po drodze zadnych korkow czy innych nieprzewidzianych sytuacji.
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 19 Lut 2015 14:02 

Japonka76 śmiało jedź z Warszawy bezpośrednio do Wilna bez przystanków, bo i tak będziesz musiała pokonać tę samą trasę, a rozbijając na dwie części dodatkowo się wydłuży. Pomijam już stracony czas na przesiadki, pakowanie się do busa, aklimatyzację w fotelu, etc., a w jednej podróży pomęczysz się mniej więcej do granicy, a później już z górki, bo wpadniesz w trans jazdy i zapewne się zdrzemniesz jak większość. 6h SE czy 8h PB, to wcale nie cały dzień :)
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

Temat postu: Re: Warszawa-Wilno
#7 PostWysłany: 17 Wrz 2020 19:33 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Od przyszłego roku rozpocznie ponownie bezpośredni pociąg z Warszawy do Wilna

https://www.lrt.lt/en/news-in-english/1 ... USOzI_jcro

Czas przejazdu to 8h
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Nosacz uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: Warszawa-Wilno
#8 PostWysłany: 15 Maj 2026 19:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Od 15 maja do 30 sierpnia, polscy podróżni mogą wybrać się w niezwykłą podróż pociągiem z Warszawy do Wilna. Cena takiego przejazdu zaczyna się już od 68,85 zł. Turyści granicę litewską przekroczą na pokładzie specjalnego wagonu noszącego nazwę Pociągu Różowej Zupy, co sprawi, że wydarzenie to będzie absolutnie niezapomniane.

Ten wyjątkowy projekt powstał we współpracy między LTG Link a Go Vilnius, aby wesprzeć zyskujący coraz większą popularność festiwal Vilnius Pink Soup Fest. Jeśli szukasz oryginalnych wrażeń, niezapomnianej podróży i odrobiny różowej inspiracji – ten pociąg jest właśnie dla Ciebie!

https://ltglink.lt/en/pink-soup-train

Image

https://www.all-inclusive.com.pl/wsiadz ... e-kolejowe
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość