Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 05 Maj 2023 11:25 
Awatar użytkownika

Loty: 389
Kilometry: 576 641
Deutschlad-Ticket (D-Ticket) zamawia się w formie abonamentu, który odnawia się automatycznie co miesiąc. Zatem, aby z niego zrezygnować musisz zalogować się na swoje konto, tam gdzie go zamawiałaś, np. na BVG, DB, VBB, etc. i tam klinać "Abo abbestellen" "zakoncz abonament", w przeciwnym razie będzie się odnawiał co miesiąc za każdym razem 49€
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#22 PostWysłany: 05 Maj 2023 12:11 

złoty
@mafelka Wypowiedzenie trzeba złożyć przed 10 dniem miesiąca o ile ja dobrze rozumiem warunki tego biletu. Inaczej automatycznie przedłuży ci się na kolejny miesiąc.
@szfarcjeger "Abo bestellen" to chyba znaczy zamów abonament. U siebie w DVB mam przycisk "Kündigen" czyli rezygnacja.

Ostatnio edytowany przez KL_user, 05 Maj 2023 13:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 05 Maj 2023 12:28 

srebrny
Deutschlandticket na 1 miesiąc ze zniżką 10 EUR (39 EUR za bilet). Płatność kartą płatniczą lub SEPA na stronie Mopla Solutions. Promocja obowiązuje do 31.05.

https://app.mopla.solutions/home/dticket

Załączniki:
0FCB164D-1E1E-4CCD-A181-E7DED127B32D.jpeg
0FCB164D-1E1E-4CCD-A181-E7DED127B32D.jpeg [ 151.55 KiB | Obejrzany 4615 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
mumio uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 07 Maj 2023 14:54 

mafelka napisał(a):
Czy ktoś z Was ogarnął już temat? Pytam, bo jeżeli nie, to przetrę szlaki 😉
Jà mam w aplikacji przy tym bilecie na maj "przycisk" " Cancel subscription" . Trzeba go "kliknąć " do 10 maja . Wtedy nastąpi rezygnacja z przedłużenia biletu. Oczywiscie bilet na maj bedzie nadal obowiązywał. Ja zainstalowałem aplikację w angielskiej wersji językowej.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Maj 2023 09:39 

srebrny
25 EUR voucher na carsharing, hulajnogi, rowery w Berlinie w apcje Jelbi przy zakupie Deutschlandticket przez BVG.

Rowery: Bolt, Nextbike
Hulajnogi elektryczne: Bolt, Lime, Voi
Carsharing: Miles, Sixt Share

https://www.bvg.de/en/deutschland-ticke ... cket-jelbi

Płatność jedynie SEPA. Promocja ważna do 31.06.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 18 Maj 2023 10:25 

złoty
Jak już pisałem we wcześniejszym poście zakupiłem swój Deutschlandticket za pośrednictwem aplikacji "HandyTicket Deutschland" przez DVB Drezno. Ponieważ potrzebowałem go tylko na maj 2023, wypowiedziałem przedłużenie umowy w odpowiednim terminie. I wtedy pojawił się problem. Kod QR zniknął z listy zakupionych biletów. Skontaktowałem się z DVB dlaczego tak się stało.
W odpowiedzi dostałem aż trzy melje od trzech różnych osób. We wszystkich znajduje się informacja, że jeszcze zdarzają się błędy i pracują nad ich rozwiązaniem problemu. Mój bilet jest ważny przez cały maj i przy kontroli biletów mam okazywać potwierdzenie zakupu biletu otrzymane w mejlu.
W maju jeździłem po Landzie Nadrenia Północna-Westfalia pociągami obsługiwanymi przez National Express np. trasą RE4. Potwierdzam, że wydruk potwierdzenia zakupu biletu z mejla przeszedł u konduktora.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 24 Maj 2023 13:40 

Czy ktoś płacił za Deutschlandticket z polskiego konta? Mi cały czas odrzuca. Błąd.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 01 Cze 2023 09:18 

xkr napisał(a):
Deutschlandticket na 1 miesiąc ze zniżką 10 EUR (39 EUR za bilet). Płatność kartą płatniczą lub SEPA na stronie Mopla Solutions. Promocja obowiązuje do 31.05.

https://app.mopla.solutions/home/dticket

Dzięki! System pięknie przyjął Revoluta, dziś pobrał 39 EUR, QR kod w apce mam. Biorę na miesiąc, więc do 10 będę klikał "anuluj", dam później znać, czy bilet czerwcowy pozostanie aktywny i ważny, jak będę korzystał po 17.06.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 02 Sie 2023 01:51 

A po jakim czasie pobrało wam z konta pieniądze? Ja zamówiłam właśnie bilet i przyszły na maila potwierdzenia ale na rachunku w banku nie widzę obciążenia.

A jeśli chodzi o samą płatność to polecam w banku założyć sobie konto walutowe w euro i podać numer właśnie tego konta przy zamawianiu biletu- mi przeszło bez żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 03 Sie 2023 21:11 

To kiedy są pobierane pieniądze z karty lub konta to są indywidualne decyzje firm (zwykle przedsiębiorstw komunikacyjnych). Bilet 49 EURO jest sprzedawany przez co najmniej kilkadziesiąt firm . W moim wypadku firma (frankfurcki związek komunikacyjny, mam na myśli Frankfurt nad Menem) usiłowała pobrać pieniądze z karty kilka dni po potwierdzeniu e-mailem zakupu biletu i rozpoczęcia subskrypcji .
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 29 Sie 2023 15:07 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Jeśli ktoś jedzie pod koniec miesiąca, to polecam zakup biletu w aplikacji hvv switch - tam można anulować odnowienie dowolnego dnia miesiąca, nie tylko przed 10.

Ja na przykład kupiłem Deutschlandticket ważny 28-31.08 za 6,44€.
Załącznik:
obraz_2023-08-29_150605953.png
obraz_2023-08-29_150605953.png [ 10.28 KiB | Obejrzany 3645 razy ]

Płatność jest pobierana na 3 dni przed ważnością biletu (lub od razu, jeśli zostało mniej niż 3 dni), anulować odnowienie można dopiero po pobraniu płatności - dlatego byłbym ostrożny z kupowaniem biletu na mniej niż 3 dni przed końcem miesiąca, bo nie wiem jak będzie z płatnością za kolejny miesiąc.

Miałem trochę problemów z płatnością, ale w końcu zadziałało przez PayPal.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#32 PostWysłany: 30 Sie 2023 11:08 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Gwoli ścisłości, dostaje się tzw. kartę startową ważną do końca bieżącego miesiąca, a następnie jeśli się nie anuluje subskrypcji normalny abonament za 49€ na następny miesiąc.
Za FAQ:
Cytuj:
Für den flexiblen Einstieg in das hvv Deutschlandticket Abonnement stellen wir dir eine Startkarte zur Verfügung. Diese gilt bis zum nächsten Kalendermonatstart
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 30 Sie 2023 13:07 
Awatar użytkownika

złoty
ms993 napisał(a):
Jeśli ktoś jedzie pod koniec miesiąca, to polecam zakup biletu w aplikacji hvv switch - tam można anulować odnowienie dowolnego dnia miesiąca, nie tylko przed 10.

Ja na przykład kupiłem Deutschlandticket ważny 28-31.08 za 6,44€.
Załącznik:
obraz_2023-08-29_150605953.png

Płatność jest pobierana na 3 dni przed ważnością biletu (lub od razu, jeśli zostało mniej niż 3 dni), anulować odnowienie można dopiero po pobraniu płatności - dlatego byłbym ostrożny z kupowaniem biletu na mniej niż 3 dni przed końcem miesiąca, bo nie wiem jak będzie z płatnością za kolejny miesiąc.

Miałem trochę problemów z płatnością, ale w końcu zadziałało przez PayPal.

@ms993 Będę na jednodniowej wycieczce w Saarbrucken (i stamtąd pociągiem do Volklingen), bilety pojedyńcze będą kosztowały 8eur. Myślisz, że da radę przez tą apkę kupić bilet jednodniowy, opcjonalnie dwudniowy?

#34 PostWysłany: 30 Sie 2023 13:10 

niebieski
@bim-bam nie. W tej apce można kupić bilet miesięczny, z zastrzeżeniem, że jeśli kupisz w trakcie trwania miesiąca to zapłacisz proporcjonalnie do ilości dni, które zostały do końca. Nie można kupić sobie "Biletu 49€" na dwa dni w środku miesiąca.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 30 Sie 2023 13:18 
Awatar użytkownika

złoty
dzięki, rozumiem. Będę akurat w pierwszej połowie miesiąca i w takim razie nie opłaca mi się zakup przez apkę

#36 PostWysłany: 28 Wrz 2023 22:48 

złoty
@ms993 Dzięki za radę. Właśnie kupiłem D-ticket przez HVV szybko i łatwo z płatnością przez PayPal.
To jest taka promocja startowa dla nowych użytkowników. Pierwszy miesiąc jest rozliczany proporcjonalnie czyli teoretycznie można kupić bilet na ostatni dzień np. października za 1,58 EUR. Kolejne okresy to już pełna stawka.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 22 Gru 2023 17:56 

Czyli jak kupiłem bilet 8 grudnia a anulowałem subskrypcję 17 grudnia do zapłacę za dwa miesiące ?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 09 Kwi 2024 19:16 

Hej!

Proszę o radę.
Chcę kupić D-Tickety w aplikacji HVV ze względu na proporcjonalną opłatę za pierwszy miesiąc.
W związku z tym, że jadę z dziećmi, które nie będą miały swoich telefonów - chciałbym kupić wszystkie bilety na swoim telefonie i na swoim koncie użytkownika.
Zastanawiam się, czy appka na to pozwoli.
Nie wiem jak to stestować bez zakupu biletu - a tego nie chcę jeszcze w tej chwili robić.
Czy ktoś miał podobną sytuację?

Pozdrawiam i dzięki,

Kuba
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 10 Kwi 2024 10:37 

niebieski
@kubakd Jeśli dzieci mają mniej niż 6 lat to jadą z Tobą za darmo.
Jeśli apka nie pozwala na kupno kilku biletów alternatywą pozostaje klonowanie aplikacji.
 Profil Relacje PM off
kubakd uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 10 Kwi 2024 10:47 

vincenz napisał(a):
@kubakd Jeśli dzieci mają mniej niż 6 lat to jadą z Tobą za darmo.
Jeśli apka nie pozwala na kupno kilku biletów alternatywą pozostaje klonowanie aplikacji.

Nie, nie mają :) Mają natomiast poniżej 12 i zastanawiałem się nad zorganizowaniem wyprawy w oparciu o interraila - nie spinało się to jednak finansowo (ale to już inna historia).
A klonowaniem się pobawię, dzięki (nie wiedziałem że jest taka funkcja).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość