Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 02 Paź 2025 20:59 
Awatar użytkownika

Loty: 1021
Kilometry: 2 237 131
HON fly4free
Takie dwie konfliktujące wiadomości. Ja bym nie zaryzykował full liability, bo to roczne ubezpieczenie ma tylko kilka tysięcy euro.

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#62 PostWysłany: 07 Paź 2025 16:17 

Witam,

Na prawdę sprawdzają wypukłość cyfr na kartach kredytowych ? Mam w pricecarz wynajęte auto , ale obydwie moje kredytówki są zwykłe. Dawno nie spotkałem się z wypukłą kartą, to jakiś przeżytek chyba.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 07 Paź 2025 16:44 
Awatar użytkownika

Loty: 234
Kilometry: 482 650
niebieski
Dwa razy miałem auto z pricecarz w Cluj i nigdy nie miałem problemu z kartą - mam płaskie PKO Platinum.
 Profil Relacje PM off
bleemek lubi ten post.
bleemek uważa post za pomocny.

#64 PostWysłany: 07 Paź 2025 18:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 940 338
@bleemek poczytaj post #50 na poprzedniej stronie. Jak się uprą, to skorzystają z możliwości dodatkowego zarobku niezależnie od tego jaka wypożyczalnia.

#65 PostWysłany: 07 Paź 2025 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 234
Kilometry: 482 650
niebieski
@Kashpir rzuć okiem na post #45 - opisuję tam moje doświadczenia z KlassWagen w Bukareszcie. Jak dotąd moja najgorsza wypożyczalnia ever. Za to w Pricecarz w Cluj dwa razy było bez zarzutu. Więc może nie ma co uogólniać, tylko uważać na tego cwaniaka w tej konkretnej wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re:
#66 PostWysłany: 13 Paź 2025 14:12 

Odradzam PriceCarz
Oferują niskie ceny (40 zł za 3 dni) , a jak nie wykupisz dodatkowo ubezpieczenia za 177 euro to wymagają embossowanej (wytłoczone cyfry i litery) karty kredytowej. Wynajęliśmy w Klasswagen za 90 zł. Dodatkowe 20 minut spaceru. Zero problemu z kartą.
Dodatkowo wypożyczalnia Pricecarz znajduje się przy drugim lotnisku Bukareszt Otopeni, a przejazd w korkach w 2 strony zajął 1 godz. 30 minut.

Ostatnio edytowany przez bleemek, 13 Paź 2025 23:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 13 Paź 2025 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
srebrny
@bleemek i Klass Wagen nie chciał wytłoczonej karty (embossowanej)? W moim przypadku obok lotniska BBU gość się uparł i nie przekonałem go w żaden sposób.
Kwestia z usług jakiego pośrednika korzystałeś, bo bywa, że każdy ma inne zapisy dotyczące wymogów. Vipcars ma to opisane, Discovercars oraz doyouspain nie miały tego zapisu.

#68 PostWysłany: 13 Paź 2025 23:16 

-- 13 Paź 2025 22:16 --

Kri$ napisał(a):

nie, brałem klasswagen przez aplikację booking, bo po prostu wyszedłem z PriceCarz i poszukiwałem czegoś w pobliżu lotniska Otopeni i oni mi wyskoczyli

-- 13 Paź 2025 22:16 --

Kri$ napisał(a):

nie, brałem klasswagen przez aplikację booking, bo po prostu wyszedłem z PriceCarz i poszukiwałem czegoś w pobliżu lotniska Otopeni i oni mi wyskoczyli
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 04 Lut 2026 09:41 

srebrny
Również odradzam PriceCarz w Bukareszcie (rezerwowane jako wheego przez pośrednika).

Problemy w kolejności chronologicznej:
- określenie ceny z rezerwacji jako „promo price” i próba namówienia na ubezpieczenie za 50€/dzień (określone jako „standard price”)
- kaucja w równowartości 2944 euro płatne w RON zamiast 2900 euro
- po odmówieniu ubezpieczenia, dostałem samochód w fatalnym stanie wizualnym i technicznym (37 rys, brakująca obudowa lusterka + głośno trący o jedno z kół hamulec oraz niesprawna tylna wycieraczka), najbardziej poobijany na całym placu
- wyjątkowo nieprzyjemne zachowanie wypożyczającego, który pokazując auto gestykulował i dawał do zrozumienia, że celowo dał najgorsze auto na placu, bo nie wziąłem ubezpieczenia
- kłamstwa wypożyczającego: spytałem, czy w przypadku mandatów są dodatkowe opłaty. Wypożyczający odpowiedział, że „oczywiście nie, bo już sam mandat to kara”. Jak się później okazało, opłata w kontrakcie jest i wynosi 50€. Podczas pokazywania auta pokazywał, że każda, nawet najmniejsza rysa będzie kosztować 600€ (akurat te, które pokazał, są wycenione na 300€ w kontrakcie)
- wypożyczający chciał, abym podpisał kontrakt dając mi ekranik z polem na podpis (przed pokazaniem mi kontraktu). Gdy powiedziałem, że chciałbym go najpierw przeczytać, powiedział, że ma „13 stron”. Wciąż jednak chciałem go przeczytać i podczas czytania go wypożyczający cały czas siedział nade mną, próbując wywołać presję
- przy zwrocie próba namówienia mnie na wzięcie na siebie 2 (z 37) rys. Powiedziałem, że mam zdjęcia, że już były, i po ich faktycznym zobaczeniu odpuścił.
- protokół zwrotu był znowu z samym polem na podpis, ale już samego dokumentu, który podpisuję, nie dostałem
- wypożyczalnia znajduje się przy lotnisku OTP. Wypożyczałem z lotniska BBU, więc chwilę się tam jedzie (10-30 minut w zależności od korków)
 Profil Relacje PM off
yendras lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#70 PostWysłany: 20 Lut 2026 13:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Ma ktoś zdanie o BDV Bestauto w Cluj?

Opinii w google strasznie dużo jak na w sumie niewielka wypożyczalnie, cena konkurencyjna nawet z ich pełnym ubezpieczeniem.

BDV Bestauto Rent-a-car https://share.google/hUJtjKgJ1NzWQDsau

Image
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 24 Kwi 2026 19:26 

Loty: 196
Kilometry: 483 795
złoty
Autonom na lotnisku OTP (Bukareszt-Otopeni). Auto (VW Polo ze stanem 25k km i zimowymi oponami) wynajęte za 18,71 PLN za dzień bez limitu km. Wymagana karta kredytowa (bez wymogu wypukłych numerów) + pytają czy potrzebne jest pełne ubezpieczenie (bez naciągania).
Zwrot bez problemu, ale dość szczegółowo sprawdzają stan samochodu. Samą politykę mają analogiczną jak Europcar, gdzie uszkodzenia większe niż średnica 2 cm są dopiero naliczane.
Depozyt zwrócony po 7 dniach.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#72 PostWysłany: 11 Maj 2026 11:55 

Loty: 139
Kilometry: 298 747
niebieski
Ja polecam wypożyczalnię SIXT na lotnisku OTP. Wynajem na 4 dni zrobiony tydzień wcześniej za 250 zł. W porównaniu do kilkudziesięciu złotych za Autonom-a, Carwiz-a czy Klass Wagen-a to oczywiście więcej ale: Avis i Hertz cena około 800 zł, odbiór i zwrot samochodu 200 metrów od budynku terminala (po sąsiedzku z Hilton Garden Inn), praktycznie nowy samochód (przebieg 14000km), brak problemów z kartą kredytową niewypukłą przy wypożyczeniu, nienaleganie na dodatkowe ubezpieczenie, kaucja tylko 450 euro, sami wpisywali ryski, wgniotki i otarcia nawet te trudne do zobaczenia, zwrot ograniczył się do obejrzenia auta z zewnątrz i spisania licznika (maksymalnie 1 minuta), w czwartek zwrot auta a w poniedziałek zdjęcie blokady. Jedyny minus to fakt że do wypożyczenia stało w kolejce 6 osób a do konkurencji 1-2.
yendras lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość