Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Cze 2015 16:13 

Witajcie moi drodzy

Lotnisko Bergamo
2 dorosłych i 12 letnie dziecko.

Zastanawiamy się nad 2. rzeczami.
1. - gdzie kupować ubezpieczenie ?
U brokera online czy na miejscu wynajmując samochód ??
Jak czytam na różnych wpisach to sugerujecie u brokera opcja podstawowa plus ewentualne ubezpieczenie na miejscu u konkretnej firmy.
Moim problemem jest karta kredytowa - mam tylko na niej 400 Euro do wykorzystania. Bank nie chce dać więcej :twisted:

2 - jaki samochód dla naszej trójki ?
Czy C1 albo Panda wystarczy dla 2 dorosłych i dziecko.
W planach jest sporo jeżdżenia, my z tych co nie na plaży :mrgreen:

Dziękuję za każdą sugestię

Ostatnio edytowany przez Abcn, 30 Cze 2015 18:17, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️ Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️
#2 PostWysłany: 30 Cze 2015 18:15 

roomas napisał(a):
Witajcie moi drodzy

Lotnisko Bergamo
2 dorosłych i 12 letnie dziecko.

2 - jaki samochód dla naszej trójki ?
Czy w C1 albo Panda wystarczy dla 2 dorosłych i dziecko.
W planach jest sporo jeżdżenia, my z tych co nie na plaży :mrgreen:
Dziękuję za każdą sugestię

Na to pytanie to chyba sam sobie musisz odpowiedzieć ;) .
Pytanie czym jeździcie na co dzień i jakie duże dziecko?
Jeśli na co dzień nie używacie auta (nic w tym złego), to czy kierowca sobie poradzi z nieco większą Fiestą czy woli jednak mniejszą Pandę?
Ja bym celowała w Fiestę/Polo, porównaj sobie cenę za Pandę i Fiestę,często te różnice są niewielkie a jednak różnica w klasie auta ma znaczenie-przynajmniej dla mnie, no ale ja preferuję im większe auto tym lepiej.
Nie wiem jak tam mają Włosi ale auto koniecznie z klimatyzacją-chyba, że jesteście zwolennikami sauny w plastikowym małym czymś :P .
 PM off  

#3 PostWysłany: 02 Lip 2015 09:54 

niebieski
Panda lounge, a takie zwykle wypożyczają bije fiestę ładownością i zapewne klimatem. W końcu włoskie we Włoszech ;)

Pandzioszkę zapakowaliśmy w 2 osoby dorosłe + 2 dzieci w fotelikach + wózek + 4 walizy i tylko wózek leżał pod nogami wzdłuż tylnej kanapy. Reszta na swoich miejscach.
O C1 zapomnij, mikrowóz.

Tak więc ja zdecydowanie polecam Fiata.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Lip 2015 09:59 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ale C1 i Panda to ta sama klasa - Mini (M). Fiesta to klasa wyżej - ekonomiczna. Dla 2+1 bym takową wziął, choćby dlatego, aby nie było widać bagażu w samochodzie podczas zwiedzania...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Lip 2015 10:53 

Maciek78 napisał(a):

Pandzioszkę zapakowaliśmy w 2 osoby dorosłe + 2 dzieci w fotelikach + wózek + 4 walizy i tylko wózek leżał pod nogami wzdłuż tylnej kanapy. Reszta na swoich miejscach.
O C1 zapomnij, mikrowóz.
Tak więc ja zdecydowanie polecam Fiata.

Chciałabym zobaczyć tak załadowaną Pandę....
Pomijam fakt, że tak załadowana chyba ledwo się toczy a nie jeździ-no ale co kto lubi.

Edt.Wystarczy mi, że widzę jak wygląda załadowane kombi klasy D na wyjazd dla 2os. :P

Ostatnio edytowany przez singielka_1976, 02 Lip 2015 13:17, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#6 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:08 

niebieski
No i tu trafiasz w sedno - nie widziałaś, nie wypowiadaj się :D

Dmirstek - porównanie Pandy i C1 jako przedstawicieli tej samej klasy może i słuszne, ale funkcjonalność raczej zdecydowanie po stronie Fiata. Bagażnik ma tą moc, że tylna klapa bagażnika jest poziomo, co pozwala szczelnie załadować się pod sufit bez utraty miejsca wolnego w kabinie.

Ja oczywiście swoje zdanie wyrażam, ale dla mnie Panda z tej trójki zdecydowanie rządzi.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Też polecę Pandę, bardzo ladowane auto, nie widać zawartości bagażnika po zamknięciu. Dodatkowo ma tę zaletę, że podwozie jest wysoko nad drogą, więc nie ma ryzyka zarysowania np. o krawężnik przy parkowaniu. Wiele egzemplarzy ma też opcję City, czyli dodatkowe wspomaganie do ruchu miejskiego, idealne do parkowania w trudnych warunkach :)

#8 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:26 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Przypominam, że dyskusja jest o wypożyczalni, a nie o rynku samochodów osobowych.
Wg klasyfikacji wypożyczalni Panda i C1 to ta sama klasa, więc rezerwując Pandę można dostać C1 i odwrotnie (a i również Fiata 500 np.). Jeśli chce się coś, co da gwarancję zmieszczenia do bagażnika bagażu większego niż kapelusz, trzeba brać auto klasy piętro wyższej - bo nigdy nie wiadomo, jak się trafi.
Inna sprwa, że to Włochy i uśmiechem wiele się zdziała - również Pandę zamiast smarta/500/C1 :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:32 

niebieski
Dmirstek, wyluzuj i przeczytaj punkt 2 z pytania w pierwszym poście.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Lip 2015 15:44 

Loty: 27
Kilometry: 34 757
W sobotę wypożyczaliśmy Pandę w Maggiore na lotnisku BGY, bez wcześniejszej rezerwacji cena na 2 dni to 112 euro + 400 euro zablokowane na karcie. Pamiętaj o tym aby mieć kartę kredytowa we Włoszech, strasznie źle podchodzą do debetowych kart, praktycznie nie znaleźliśmy stacji benzynowej na której mogli byśmy zapłacić. Musieliśmy organizować gotówkę.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Lip 2015 09:25 

dziękuję wszystkim za odpowiedzi
wybór dokonany: auto4free.pl jako brokera i hertz-a
500L lub podobny
ubezpieczenie chcemy kupić u hertza
oczywiście po całym procesie pozwolę sobie opisać moje/nasze wrażenia.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości