Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lut 2013 23:56 

Witam, kupiłam bilety PB do Wiednia tak, że przyjeżdżam o 7 rano, wyjazd za kilka dni o 22. ( pewnie nie jeden z członków forum już tak podróżował ) .

Znacie jakieś miejsce gdzie można zostawić bagaż tanio i bezpiecznie ? Jak podróżowałam po Amsterdamie to zostawiałam bagaż w knajpie, której właścicielem był członek CouchSurfingu, może coś podobnego funkcjonuje w Wiedniu ?

Dzięki za info !
 Profil Relacje PM off  

Urlop na hiszpańskim wybrzeżu z all inclusive za 2010 PLN 🌤️👙🍸🍽️ Urlop na hiszpańskim wybrzeżu z all inclusive za 2010 PLN 🌤️👙🍸🍽️
Greckie all inclusive 🌤️🍸👣 Tygodniowy wypoczynek za 1999 PLN Greckie all inclusive 🌤️🍸👣 Tygodniowy wypoczynek za 1999 PLN
#2 PostWysłany: 20 Lut 2013 00:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Isoolde napisał(a):
Witam, kupiłam bilety PB do Wiednia tak, że przyjeżdżam o 7 rano, wyjazd za kilka dni o 22. ( pewnie nie jeden z członków forum już tak podróżował ) .

Znacie jakieś miejsce gdzie można zostawić bagaż tanio i bezpiecznie ? Jak podróżowałam po Amsterdamie to zostawiałam bagaż w knajpie, której właścicielem był członek CouchSurfingu, może coś podobnego funkcjonuje w Wiedniu ?

Dzięki za info !

chcesz zostawić bagaż na kilka dni i zwiedzać bez? Troche nie rozumiem... :)

Tak, couchsurfing też funkcjonuje w wiedniu.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Lut 2013 08:15 

haha ok nie napisałam najważniejszej informacji - chciałabym wiedzieć, czy jest miejsce gdzie mogłabym zostawić bagaż, jeśli np opuszczę hostel/dom couchsurfera np w godzinach popołudniowych i będę musiała czekać do 22 na autobus.

I tak wiem, że CS funkcjonuje w Wiedniu, ale czy jest tam jakieś miejsce spotkań wszystkich couchsurferów, ich ulubiony pub/restauracja, gdzie np właścicielem jest CouChSurfer? ( dla niektórych pewnie to pytanie jest dosyć dziwne, ale właśnie z czymś takim spotkałam się w Amsterdamie i pomoc tych ludzi w zwiedzaniu miasta była niezastąpiona ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Lut 2013 08:38 

podrozujesz z bagazem (torba) czy plecakiem? w centrach handlowych sa miesjca tzw przechowalnie albo szafki (plecak by sie zmiescil) albo cos w stylu szatni. tak zebys zostawil w knajpie u kogos hmmm ciezko... nie wiem u kogo spisz ale hotele tezmaja taka mozliwosc ze zostawiasz u nich bagaz i idziesz na miasto
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Lut 2013 08:43 

Ok to najpierw w takim razie znajdę nocleg i potem się będę martwić. noclegu na razie nie mam, właśnie zaczynam wysyłać requesty do CS. A podróżuję z torbą na kółkach, wymiary są takie jak te maksymalne dopuszczane bezpłatnie w WizzAir czy RyanAirze.

Jakby ktoś wiedział jeszcze o jakimś miejscu to będę wdzięczna :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Lut 2013 09:44 

Isoolde jedzie na kilka dni więc przechowalnia w hotelu jest dobrym pomysłem, ale jeśli ktoś chce zostawić bagaż ( rzeczy np tylko na podróż, koc poduszki itd) to chyba można zrobić to przy stacji na której zatrzymuje się PB ( choć może ktoś to potwiedzi, ja byłem gdy była ona jeszcze remontowana)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Lut 2013 10:12 

südtiroler platz jest dalej remontowany. nie jestem turystka wiec nie wiem czy mozna tam faktycznie zostawic bagaz... ja o czyms takim nie slyszalam..
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Lut 2013 10:37 

Skoro to tylko pare dni-to moze nie podróżuj z tobrą na kółkach tylko z plecakiem a'la szkolnym?
Wygodniej, nie trzeba się martwić o bagaż-i sprawa rozwiązana.

#9 PostWysłany: 20 Lut 2013 13:42 

Też to biorę pod uwagę, ale nie wiem czy uda mi się załatwic plecak od znajomych. Zastanawiałam się czy nie zostawić bagażu w szatni uczelnianej - może to durny pomysł, ale u mnie na uczelni ciągle ktoś zostawia torby.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Kwi 2013 16:59 

Loty: 1
Kilometry: 7 461
Czy ktoś orientuje się ile kosztuje mała szafka w przechowywalni bagażu przy przystanku na którym zatrzymuje się PolskiBus?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 13 Kwi 2013 19:46 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
ja byłabym za plecakiem, ograniczeniem jego zawartości i wtedy jesteś niezależna z plecakiem na plecach :)

#12 PostWysłany: 09 Sie 2013 23:32 

podbijam temat - orientuje się ktoś, czy w miejscu, do którego dojeżdża PB są szafki na przechowywanie bagażu?
Albo gdzie indziej można zostawić bagaż ?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Sie 2013 00:36 

na südtiroler platz nie ma przechowalni bagazu ani szafek. na meidling - philadelphiabrücke jednak jak najbardziej. musialbys podjechac dwa przystanki s-bahnem w kierunku na poludnie.

#14 PostWysłany: 10 Sie 2013 15:35 

Dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 09 Wrz 2013 17:55 

Dworzec na którym zatrzymuje się Polskibus jest nadal w remoncie. Najbliższą opcją jest tak jak pisze mój poprzednik jest dworzec Meidling. Koszt sporej szafki to 2,5 Euro za 24h
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 09 Wrz 2013 23:17 

to raczej nie taki wlasciwy dworzec, tylko petla autobusowa dla autobusow podmiejskich. natomiast nadal w budowie (nie renowacji) znajduje sie glowny dworzec kolejowy wiednia, a wiec wien hauptbahnhof. niektore pociagi juz jezdza, ale nie wszystko jest jeszcze oddane do uzytku.

#17 PostWysłany: 31 Gru 2014 16:57 

może komuś się przyda, chociaż temat stary...przechowalnia bagażu znajduje się na dworcu kolejowym Hauptbahnhof, czyli przy przystanku PB na poziomie -1. Przechowalnia jest darmowa...
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 02 Lut 2015 00:30 

miki1912 napisał(a):
może komuś się przyda, chociaż temat stary...przechowalnia bagażu znajduje się na dworcu kolejowym Hauptbahnhof, czyli przy przystanku PB na poziomie -1. Przechowalnia jest darmowa...

Wiadomość z wczoraj, przechowalnia jest od 2 euro, darmowa niestety nie jest.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 28 Mar 2016 21:54 

Loty: 1
Kilometry: 1 178
@Adacho - 2 euro za? Na dworcu to jest jakaś budka/odpowiednie stoisko? Wydaje mi się, że pewnie nie ma to większego znaczenia, ale wymiary bagażu coś grają rolę?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 10 Maj 2016 18:11 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
niebieski
Dla potomnych:

Image

bardzo lubię te szafki, w porównaniu np. z Włochami są tak tanie, że aż się chce z nich korzystać :lol:
szafki są na pewno bezpieczne (każdy rząd monitorowany, wzmocnione drzwi, nie sama blacha jak w tych spotykanych na polskich dworcach
opłaty dokonujemy w maszynie znajdującej się na środku każdego rzędu, po prostu wpisujemy numerek, wrzucamy kasę (chyba nie można płacić kartą) i dostajemy bilecik z kodem kreskowym, który później trzeba wsunąć do tejże maszyny i drzwi się otworzą ;)
 Profil Relacje PM off
chris0o uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość