Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Sie 2015 23:37 

Witam!
W październiku wybieram się z chłopakiem do Aten :) (tanie loty z Warszawy - Ryanair)
Mamy zamiar spędzić 2 dni w stolicy, a następnie udać się w na wybrzeże na kilka dni. Niestey nie mamy pomysłu gdzie...
Najlepiej mała malownicza wioska z plażą.
Czy ktoś z Was ma do polecenia kwaterę albo pensjonat z pięknym widokiem na morze :D ?
 Profil Relacje PM off  

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#2 PostWysłany: 10 Sie 2015 23:42 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Marathonas
Sxoinias
Aegina
Salamina
Ag Theodoroi
Peramos
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Sie 2015 23:58 

Dzięki @Zeus

Czy ktoś z Was ma do polecenia (sparwdzony nocleg) kwaterę albo pensjonat z pięknym widokiem na morze :D ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Sie 2015 00:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Raczej nie pomogę ci, bo mieszkam tam u kolegów ;)

Jak na kilka dni to może jakaś wyspa? Drogo wtedy nie będzie, i tłumów nie spotkacie. Np. możecie wybrać coś między Tinos, Syros albo Naxos.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Wrz 2017 19:26 

swieta89 napisał(a):
Dzięki @Zeus

Czy ktoś z Was ma do polecenia (sparwdzony nocleg) kwaterę albo pensjonat z pięknym widokiem na morze :D ?

https://www.booking.com/hotel/gr/evia.pl.html

tanio i 4 gwiazdki
poldecam było swietnie

Ostatnio edytowany przez mashacra, 23 Wrz 2017 20:10, edytowano w sumie 1 raz
linka
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Cze 2018 07:59 

Jak chcesz coś małego to polecam Agistrii. Na kilka dni jest OK. Plaża w miejscowości Skala jest piaszczysta, na inne można podjechać autobusem, rowerem, skuterem. Wyspa bardzo mała ale urokliwa.
 Profil Relacje PM off
casper.slonina uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 12 Cze 2018 18:12 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
Ja wybrałem Artemidę, przede wszystkim ze względu na bliskość lotniska. Z Aten dojechałem komunikacja miejską za 1,5 euro a rano na lotnisko właściciel oferował transfer za15 euro. Po 8 minutach byłem już na lotnisku. Apartament nowka 70 m kw za 50€ za noc.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Sie 2018 13:50 

Bartek_TG napisał(a):
Jak chcesz coś małego to polecam Agistrii. Na kilka dni jest OK. Plaża w miejscowości Skala jest piaszczysta, na inne można podjechać autobusem, rowerem, skuterem. Wyspa bardzo mała ale urokliwa.

Mógłbyś napisać jak z wejściem do morza na tej plaży? Kamienie czy piasek?

Szukam wyspy w odległości max 2-3h promem z Aten, gdzie jest piaszczysta plaża i łagodne wejście bez kamieni. Z tego co przeglądałem to większość tych wysepek ma raczej żwirowe plaże lub kamieniste wejścia.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Sie 2018 09:42 

Ja na Agistrii byłem w miejscowości Skala. Z Pierusu płyną różne promy (Szybki do Megalochoni, ten wolniejszy do Skali). Ja płynąłem tym szybkim (bo akurat ten był pierwszy) i do skali autobusem (który czeka na promy i jest skomunikowany). Czas przejazdu to 3-5 min.

Plaża w tej skali jest piaszczysta, ale nie oszukana prawie piaszczysta, tylko taka jak u nas nad Bałtykiem. Dość płytko przy brzegu o regularnym zwiększaniu się głębokości.
Byłem jeszcze na drugim końcu wyspy na plaży Aponisos - to była skalista z wejściem do wody po drabince (tam nie ma noclegów- chyba, tylko można tam dojechać lub dopłynąć).
Odwiedziłem tez plażę Dragonera i to była kamienista (z okrągłych kamieni), nie było tu super stromo, ale tez nie płasko. Tu równiez nie było nic do nocowania, ewentualnie namiot.

Ja ze Skali do tych plaż dojechałem wypożyczonym rowerem :) Z perspektywy czasu myślę, że pomysł był OK, ale jak pchałem rower w upale pod wzniesienia to przeklinałem strasznie. Skutera nie pożyczałem, ponieważ z 3,5 latkiem i żoną bym nie dał rady. A tak 2 rowery + fotelik do młodego.
Aha można również skorzystać z autobusu.

Za kilka godzin jak znajdę czas to spróbuje wrzucić zdjęcia. Albo zostaw maila to ci podeślę coś. Tu masz zdjęcia z netu (na jednym z dziećmi i kościołem w tle jest plaża na której byłem, obok miejsca w którym nocowałem. 5m do plaży, 20m do morza, leżak i mogłem spokojnie siedzieć i patrzeć na dziecko. http://www.agistrigreece.com/portfolio/skala-beach/

Ja nie pamiętam już dokładnie ile płynąłem z Pierusu ale zajęło mi to chyba ok 40min.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość