Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Sie 2012 10:40 

ktoś coś poleca? jakas miejscowosc, hotel, kwatere prywatna? :)
jade w terminie 17.09-21.09
 Profil Relacje PM off  

Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊 Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊
All inclusive na Wyspach Kanaryjskich za 2387 PLN 🌤️🌋👙🍹 Wulkany, plaże i nisko lądujące samoloty All inclusive na Wyspach Kanaryjskich za 2387 PLN 🌤️🌋👙🍹 Wulkany, plaże i nisko lądujące samoloty
#2 PostWysłany: 18 Sie 2012 10:52 

jeziora alpejskie. wokol milanu masz ich pelno
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Sie 2012 11:12 

konradzik napisał(a):
jeziora alpejskie. wokol milanu masz ich pelno

a byles nad ktoryms? zalezy mi na dobrym dojezdzie z lotniska.
slyszałam ze j. Garda jest przepiekne
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Sie 2012 11:31 
Awatar użytkownika

Ja Ci również polecam "jeziorka". Nad Gardą jeszcze nie byłem choć też słyszałem, że jest pięknie. Byłem natomiast w Como i bardzo mi się podobało. Polecam Ci rejs Como-Bellagio-Lecco (lub w odwrotnej kolejności), niestety nie mogę znaleźć tej strony ale w zeszłym roku kosztował jakieś 12E (w cenie jest powrót ze stacji końcowej autobusem do stacji początkowej). Z Bergamo masz pociąg bezpośredni do Lecco, jedzie 40 minut, nie wiem o której lądujesz w Bergamo ale rejsy się zaczynają koło południa (te na całą trasę). Można wysiąść na jakimś wcześniejszym przystanku, jakbyś gdzieś znalazł kwaterę, albo dopiero w Como.
Wydaje mi się, że ceny kwater będą raczej wysokie w tym rejonie.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Sie 2012 11:32 

bylem nad Garda w Sirmione. Bylem 8 dni w nasza majowke u nich to jeszcze nie sezon wiec nie bylo az tak drogo ale teraz niestety pokoje zaczynaja sie od 250pln w b&b. Zadzwon tam gdzie ja bylem, to kompleks apartamentowcow turystycznych. Sa setki apartamentow w recepcji dostajesz mape osrodka by sie nie zgubic. tam placilem 770pln/7nocy za apartament z salonem i sypialnia niby dla 4osob ja bylem we 2.
http://www.booking.com/hotel/it/punta-g ... eaf21d18X6

na booking pisza ze nie ma miejsc jak ja bylem niby tez wzialem ost miejsce a osrodek byl pusty takze zadzwon do nich na pewno cos maja
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Sie 2012 12:01 

Równie dobrze jak masz przynajmniej 3 dni warto pojechać na drugie wybrzeże, podróż pociągiem nie jest aż taka długa, a masz tam całą masę miejscowości turystycznych.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Sie 2012 13:35 

bedac nad Garda trzeba byc w Sirmione :) i w peschiera del garda. A zaraz obok Gardaland :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Sie 2012 14:33 
Awatar użytkownika

Bardzo przyjemnie jest też w Malcesine - jest mała plaża, zameczek, urokliwe uliczki i możliwość wejścia/wjazdu na Monte Baldo. Osobiście spałem w: http://www.hotelalpinomalcesine.com/EN/ , ceny znośne, lokalizacja wyśmienita i zniżki do restauracji ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Sie 2012 15:12 
Awatar użytkownika

srebrny
A ja we wrześniu lecę do Mediolanu i jadę na Lazurowe Wybrzeże, Nicea, Monaco itp ;) To tylko 300-350km, samolotem do nicei jest dość drogo, a do Mediolanu lecę za 18zł RT :)

#10 PostWysłany: 18 Sie 2012 16:04 
Awatar użytkownika

szymonpoznan1 napisał(a):
A ja we wrześniu lecę do Mediolanu i jadę na Lazurowe Wybrzeże, Nicea, Monaco itp ;) To tylko 300-350km, samolotem do nicei jest dość drogo, a do Mediolanu lecę za 18zł RT :)

planujesz wynająć auto w Mediolanie?
Ja o tym myślę... ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Sie 2012 16:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak planuję, było z tym nie mało myślenia ze względu na wiek (23lata) i ostatecznie stanęło na ECR. Za fiestę wychodzi około 600zł za tydzień. Jeśli znajdę kogoś na mój termin (12-19 wrzesień) kto się dołączy to można pomyśleć nad focusem za około 900zł.

Więcej na temat wypożyczenia samochodu w Mediolanie w wątku, który założyłem, oto link: viewtopic.php?f=180&t=16871

#12 PostWysłany: 18 Sie 2012 17:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Polecam Cinque Terre, miejsce jest piękne, sprawdź tylko zdjęcia w internecie.
Jeżeli masz samochód to moze trasa Milano- Genova- San Remo- Cannes - Monte Carlo - Nice. Po drodze wiele pięknych miejscowości, zamków i kościołów (np. Cervo)
Nie mogę polecić hoteli gdyż spałem u znajomych.

#13 PostWysłany: 19 Mar 2014 14:10 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Witam wszystkich.

Podepnę sie pod wątek

Zarezerwowałem druga połowę sierpnia WAW-BGY
Mam 14 dni na miejscu. Podróżuję z 5-latkiem, więc nie nastawiam sie na zwiedzanie.
Najchętniej pojechałbym w dwa miejsca po 7 dni w kazdym. Koniecznie morze. Lazurowe W. też wchodzi w grę.
Co polecacie? Mile widziane namiary na noclegi ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Mar 2014 14:20 
Awatar użytkownika

srebrny
aldam napisał(a):
Witam wszystkich.

Podepnę sie pod wątek

Zarezerwowałem druga połowę sierpnia WAW-BGY
Mam 14 dni na miejscu. Podróżuję z 5-latkiem, więc nie nastawiam sie na zwiedzanie.
Najchętniej pojechałbym w dwa miejsca po 7 dni w kazdym. Koniecznie morze. Lazurowe W. też wchodzi w grę.
Co polecacie? Mile widziane namiary na noclegi ;)

W tym poście krótko opisałem mój wypad z Bergamo: http://fly4free.pl/forum/viewtopic.php?p=171245#p171245

Na początku postu jest mapka. Ja miałem 7 dni, jeśli ty masz 14, możesz zacząć bardziej na wschód od Genui. Albo np dojechać do Marsylii.

#15 PostWysłany: 19 Mar 2014 14:27 

dzięki juz biorę się za czytanie.

Sprawdziłem ceny wypozyczalni samochodów i generalnie ponizej 1600zł ciężko będzie coś znaleźć na ten termin.
Myślę jeszcze nad transportem kolejowym.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Mar 2014 14:30 
Awatar użytkownika

srebrny
O samochodzie masz 2 posty wyżej małe podsumowanie, a ogólnie cały wątek był właśnie temu poświęcony :)

#17 PostWysłany: 19 Mar 2014 15:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Polecam stronkę z hostelami w Lombardii.
http://www.hostellombardia.net/?page_id=31
Na dole (obok ikonki facebooka) jest wyszukiwarka połączeń. Można m.in. sprawdzić połączenia stateczkami (Como - Bellagio).
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 19 Mar 2014 16:42 

1. tydzień Genua / okolice,
2. drugi tydzień wypozyczenie samochodu i wyjazd na Lazurowe Wyb.
3. dzień przed odlotem powrót do Bergamo + nocleg

Gdzie warto udać sie na Wybrzezu Liguryjskim - może polecicie jakieś miasteczko na tygodniowy pobyt.

EDIT

Przeanalizowałem ceny we Włoszech i Francji. W miejscowościach typowo turystycznych we Włoszech jest drożej.
Także chyba bezpośrednio z lotniska pociągiem udam się na Lazurowe W. Koszt dla 3 osób ok 80-100euro.
Zostanę we Francji w dwóch miejscach po 5-6 nocy (Nicea i jeszcze jedno miejsce którego nie wybrałem), nastepnie 2 noce Genua i ostatnia noc Bergamo. W Genui są atrakcje typu duże Akwarium. Dla dziecka fajna sprawa.
Nastawiam się na podróżowanie pociągiem + samochód na 2-3 dni we Francji na zwiedzanie.

Liczę na wskazówki osób, które zwiedzały tamte rejony ;)
Szczególnie w sprawie drugiego miejsca gdzie mógłbym sie zatrzymać we Francji. Wymagania fajne plaże i ewentualnie atrakcje dla pięciolatka.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 30 Maj 2014 19:11 

Loty: 46
Kilometry: 97 019
ja rowniez polecam Nicee i ogolnie Lazurowe Wybrzeze. Na granicy wlosko-francuskiej jest urokliwe miasteczko Menton, a jak ktos woli wieksze miasto, to Nicea (tylko tam plaza jest kamienista).

#20 PostWysłany: 13 Gru 2014 14:54 

Toskańskiego wybrzeża nie polecam. Zawiedliśmy się;/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość