Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Sty 2015 21:38 

Sesja minęła więc można wrócić do planowania o wakacjach. Po krótce okres wyjazdu lipiec lub sierpień. Cel docelowo i od zawsze marzyłem o Indiach jednak wiem, że w tym okresie tam pora deszczowa i ogólnie mało kto poleca wyjazd do tego kraju na pierwszą azjatycką wyprawę.
Znalazłem gdzieś ofertę za 1800 do Nepalu (Kathmandu), nie powiem, żebym był zawiedziony. Oglądając zdjęcia w internecie czy czytając opisy podróżny osób, które tam już były. Jednak nie wiem czy w dalszym ciągu nie porywam się z motyką na księżyc. Nie planowałem szczególnej trasy co zwiedzić, ile siedzieć itp. Po prostu pierwsza myśl, że chciałbym tam jechać.
Mniej egzotycznie, ale wydaje mi się, że znacznie drożej (widząc ceny hoteli czy pokoi na airbnb, wiza i ogólnie) - USA, posiedzieć w Nowym Jorku, żeby poczuć klimat tego miasta.
Inną opcją są Bałkany - Serbia, Macedonia, Bośnia i Hercegowina itp.

Może ktoś z was podrzucił by jakiś pomysł, gdzie mógłbym się wybrać? Interesuje mnie po studencku (ale bez przesady), docelowo Azja, chociaż to nie jest wymóg, w okresie wakacyjnym, siedząc nawet i do 2 miesięcy, budżet nie przekraczający wszystkich wydatków to jakieś 3500-4000 zł czyli dużo i mało w jednym :)
 Profil Relacje PM off  

Letnie słońce nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 Tydzień w 5* hotelu w Egipcie z all inclusive za 2539 PLN 🤩 Letnie słońce nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 Tydzień w 5* hotelu w Egipcie z all inclusive za 2539 PLN 🤩
Spróbuj Azji w wygodnym wydaniu 🏖️ 10 dni w Sri Lance 🤩 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2914 PLN 😱 Spróbuj Azji w wygodnym wydaniu 🏖️ 10 dni w Sri Lance 🤩 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2914 PLN 😱
#2 PostWysłany: 31 Sty 2015 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Na fb jest profil szalone inicjatywy podróżnicze - popatrz tam, można się podłączyć pod fajne wyjazdy wakacyjne.
Ja bym polecał zebrać kilka osób, brać samochód i zjeździć z namiotami Bałkany, a może nawet Grecję. Zapamiętasz taki wypad do końca życia :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości