Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Restauracje w Vaduz
#1 PostWysłany: 28 Lut 2026 19:09 
Awatar użytkownika

Loty: 1426
Kilometry: 2 942 152
platynowy
Generalnie nie ma dużego wyboru w samym Vaduz ale uparłem się aby zjeść fondue serowe i pokazać to danie dzieciakom. Research pokazał 2 knajpy do których zajrzałem i jednak nie mieli (Adler i New Castle) Już mieliśmy zrezygnować ale na szczęście rzucił mi się w oczy szyld restauracji Engel przy samym ratuszu. Szyld krzyczy zdjęciami chińskiego żarcia typu "wariacje na temat kurczaka w pięciu smakach" ale obok mała karteczka ze mają też kuchnię regionalną. No i udało się, było serowe fondue i miejscowe spezle z grilowana cebulką i musem jabłkowym (!)
Fondue za 22.5 franka od osoby

Image

Image

Było pyszne więc polecam "chińską" restaurację Engel :) z kuchnią jednak regionalną!

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Ostatni wakacyjny przystanek: Majorka ✈️🏖️ Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel ze śniadaniami za 1422 PLN 🤩 Ostatni wakacyjny przystanek: Majorka ✈️🏖️ Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel ze śniadaniami za 1422 PLN 🤩
Podróż życia 🌍 Dookoła świata 😎 Irlandia, Nowa Zelandia, Polinezja Francuska i Kalifornia za 5451 PLN 😱✈️ Podróż życia 🌍 Dookoła świata 😎 Irlandia, Nowa Zelandia, Polinezja Francuska i Kalifornia za 5451 PLN 😱✈️
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość