Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 182 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 19 Sty 2026 15:49 

Zaparkowane dzis o 11 w maria elland na parkingu na przeciw peronu, brak znakow zakazu, stoja jedynie slupki po znakach. Na peronie jest automat z biletami, jednak odrobine drozej niz online, 3,80 eur za osobe.
 Profil Relacje PM off
kubaziem88 lubi ten post.
Klebek uważa post za pomocny.

Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊 Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊
All inclusive na Wyspach Kanaryjskich za 2387 PLN 🌤️🌋👙🍹 Wulkany, plaże i nisko lądujące samoloty All inclusive na Wyspach Kanaryjskich za 2387 PLN 🌤️🌋👙🍹 Wulkany, plaże i nisko lądujące samoloty
#182 PostWysłany: 24 Maj 2026 23:37 
Awatar użytkownika

Loty: 87
Kilometry: 283 616
Planując parking przy/w okolicach VIE zwróćcie uwagę na pociągi z Polski/Czech.

Ponownie kupiłem bilety lotnicze z Wiednia.
Po przejrzeniu opcji dojazdu autem lub pociągiem wybrałem opcję dojazdu samochodem do Bogumina/Bohumina, a dalej pociągiem.
Przy mojej lokalizacji i dwóch osobach najbardziej opłacalna czasowo i ekonomicznie opcja.

Pociąg z Warszawy lub Krakowa (niezależnie od stacji w Polsce) do dworca kolejowego w Wiedniu to koszt ok.170 zł za dwie osoby.
W tym przypadku lub dojazdu własnym samochodem do stacji w okolicach lotniska trzeba doliczyć jeszcze bilet na pociąg na lotnisko.

Co ciekawe bilet z Bohumina dla dwóch osób do Wiednia to koszt 25,80 €, a w przypadku wybrania opcji VIE tylko 29,80 €.
Zaledwie dwa euro więcej za osobę. W ten sposób bilety w dwie strony dla dwóch osób wyniosły mnie zaledwie 59,60 €.

Dla miast, przez które przejeżdża bezpośrednio pociąg to bez sensu takie kombinacje, ale w moim przypadku (okolice Częstochowy)
to wpięcie się w bezpośredni pociąg to już nie lada wyzwanie logistyczne i ekonomiczne, zwłaszcza z półtoragodzinnym postojem w Bohuminie.
Tym bardziej, że przejazd z Bohumina do Wiednia to zaledwie 3:15 do 3:55.

:shock:
 Profil Relacje PM off
pozeracz_owiec lubi ten post.
JIK uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 182 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość