Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 160 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 19 Cze 2023 21:10 

Loty: 73
Kilometry: 134 128
niebieski
Już też patrzyłem na tą miejscowość. Wygląda na to, że tam nie ma strefy ograniczonego parkowania. Przy stacji kolejowej jest parking P+R i jakaś tabliczka na wjeździe z regulaminem, także tam może być jakieś ograniczenie. Przeglądając google zauważyłem parking pomiędzy domem kultury a przedszkolem. Daj znać jak przetrzesz szlaki, napisz też od strony praktycznej o kupnie biletu na pociąg. Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

To była opcja dla wybranych, ale takich ludzi jest coraz więcej. Jadą po 500 km przez Polskę, bo upolowali bilety za półdarmo To była opcja dla wybranych, ale takich ludzi jest coraz więcej. Jadą po 500 km przez Polskę, bo upolowali bilety za półdarmo
Cypryjskie lato na wyciągnięcie ręki 🏝️ 🌊 Loty i aparthotel w Protaras za 997 PLN 😎 Cypryjskie lato na wyciągnięcie ręki 🏝️ 🌊 Loty i aparthotel w Protaras za 997 PLN 😎
#82 PostWysłany: 20 Cze 2023 08:42 

Na stronie Fischamend jest zakładka parking, ale nie ma jeszcze szczegółów, może jeszcze nie wprowadzili. Co w przypadku jak zaparkuje 25.06 a np. wprowadzą strefę od 01.07 :D? Czy działa to wtedy wstecz?

Załączniki:
Komentarz do pliku: Fischamend strona miasta
Screenshot_211.png
Screenshot_211.png [ 106.32 KiB | Obejrzany 2363 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 20 Cze 2023 16:05 

niebieski
Pisali, że strefa ma wejść w życie w czerwcu. Ja osobiście bym nie ryzykował zostawiać auto na przełomie wchodzenia przepisów. Podobna sytuacja była w Berlinie nieopodal Tegla, gdy były znaki zakazu parkowania, czy krótkoterminowego parkowania i miały obowiązywać dopiero od jakiegoś tam dnia. Forumowicze pisali, że w autach zaparkowanych po terminie były wystawione mandaty.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 08 Lip 2023 17:49 

-- 08 Lip 2023 17:42 --

Wyjaśniło się. Postawili tabliczkę przy wjeździe do miasta od strony Schwechat (zdjęcie w załączniku). Wyjeżdżając w kierunku Bratysławy, z drugiej strony miasta - też jest taka sama tabliczka. Tzn. cały teren zabudowany w Fischamend to strefa krótkiego parkowania. Nie ryzykowałbym zostawienia auta na kilka dni.
Opcje:
1. Parkowanie płatne - np. Holiday Parking w Fischamend - obsługa - celująca. Tylko 46h (rozciągające się na 3 dni) kosztuje 45€
2. Moim zdaniem jest jeszcze jeden bezpłatny wariant. Jadąc od Schwechat skręcamy w Zeppelinstrasse a następnie ponownie w PRAWO w Reichstrasse. Tam na utwardzonym poboczu stoją samochodu - głównie na czeskich i słowackich rejestracjach. Jeszcze nie testowałem.
Gdyby ktoś miał jakieś nowe wiadomości - prosiłbym o wpis na forum

-- 08 Lip 2023 17:49 --

Fischamend - fotka - wjazd od strony Schwechat przy ENI

Załączniki:
Fischamend - wjazd do wsi.jpg
Fischamend - wjazd do wsi.jpg [ 266.21 KiB | Obejrzany 2213 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#85 PostWysłany: 08 Lip 2023 19:15 
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 550 899
niebieski
Dochodzi też taka opcja:
https://pelipecky.sk/slovak-lines-parko ... JiLNGlgiRQ
pozdrawiam
mahalnet lubi ten post.

#86 PostWysłany: 09 Sie 2023 09:00 

Witam
Jak wygląda obecnie sytuacja z darmowym parkingiem na loow Wiedniu?
Czy w tym miesiącu mogę zaparkować? https://maps.app.goo.gl/zgJGzHyVwJzz1aju5

Czy ma ktoś mapę Wiednia że strefa płatnego parkowania?
Proszę o rady.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 10 Sie 2023 09:55 

Na wien.gv.at piszą:
Seit 1. März 2022 gilt in ganz Wien die flächendeckende Kurzparkzone. Das Parken ist in jedem Wiener Gemeindebezirk kostenpflichtig.
Tak więc cały Wiedeń to strefa płatnego parkowania.
Schwechat - gdzieś czytałem - tak samo.
Miejscowość Fischamend (obszar zabudowany) - tak samo (fotka w poście powyżej na forum)
Bezpłatnie w okolicy teraz jest jedynie w Fischamend - tereny przemysłowe - poza obszarem zabudowanym - Reichstrasse - od skrzyżowania z Zeppelinstrasse.
Po dwóch dniach parkowania na Reichstrasse auto jest w pełni pokryte pyłem z drogi.
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.

#88 PostWysłany: 23 Sie 2023 22:55 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 73 479
Cześć,
bardzo prosze o informacje czy jest jakis park&ride przy Wiedniu przy którym nie muszę mieć nalepki ekologicznej ? np Park & Ride Wien Kaiserebersdorf.

chyba, że coś źle kminie i ogolnie osobowki nie potrzebuja nalepki i wtedy np normalnie moge sie poruszac po austrii i np zatrzymac sie na park & ride Erdberg?

z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 24 Sie 2023 00:53 

niebieski
-- 24 Sie 2023 00:33 --

Tak z mojej perspektywy skoro przyjeżdżam samochodem na lotnisko do Wiednia ( tu biorę pod uwagę wszystkich co z PL jadą) to zastanawia mnie po co kombinować skoro przy samym lotnisku jest parking z wliczonym dowozem ( autobus) na terminal a postój na np weekend kosztuje tyle samo co wokoło na parkingach lotniska Chopina w Warszawie. Kilkakrotnie korzystałem i czas wyjścia z terminala transfer i wjazd na autostradę w kierunku PL rekompensuję wszystkie zmartwienia czy bezpiecznie , czy darmowo ile na piechotę dojście , metro itp zanim popatrzysz w cennik wpisz daty które są ci potrzebne bo cennik zawyżony jest. https://www.mazur-parken.at/en

-- 24 Sie 2023 00:53 --

velox napisał(a):
Witam
Jak wygląda obecnie sytuacja z darmowym parkingiem na loow Wiedniu?
Czy w tym miesiącu mogę zaparkować? https://maps.app.goo.gl/zgJGzHyVwJzz1aju5

Czy ma ktoś mapę Wiednia że strefa płatnego parkowania?
Proszę o rady.

Cała ta miejscowość jest objęta zakazem parkowania. Mieszkańcy dbają o to aby obca rejestracja nie parkowała dłużej jak wizyta u sąsiada.

#90 PostWysłany: 14 Wrz 2023 01:01 

niebieski
Fischamend - w zatoczkach w których się kiedyś parkowało samochody mają za wycieraczkami wsadzone białe karteczki (mandaty?), jedne kilka, inne nieco więcej (każdy dzień jedną?), jedno ich łączy - zagraniczna rejestracja. Jedynie Punto nie miał nic, bo nie mial rejestracji z przodu i tyłu - może to jest jakiś sposób... ;)
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 14 Gru 2023 23:34 

Odświerzam pytanie dotczące parkowania w okolicach lotniska (poza Fishchamed, bo tam jest strefa czasowa do 3h). Czy w innych miejscowościach jest możliwość zaparkowania samochodu, czy kolejne mejscowości (po trasie kolejki) też są objęte podobnym zakazem jak to zrobili w Fischamed?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 15 Gru 2023 11:58 

Zobacz mój wpis z 8.7.2023 pkt 2. Praktycznie zastosowałem podane tam rozwiązanie na przełomie lipca/sierpnia 2023. Wszystko było ok.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 15 Gru 2023 12:37 

Tak wiem. Czyli całe Fischamed płatne, ale mi chodzi o kolejne miasteczko bodajże Neu Haslau czy troszke wcześniej Haslau-Maria Ellend. Tam też jeździ kolejka S7 i X7 na lotnisko. Pytanie czy te miejscowości podobnie jak Fischamed tez mają strefę wiedeńską. Bo jeśli nie to można tam zaparkować i później w kolejkę na lotnisko i sprawa załatwiona. Ja ostatnio jak parkowałem przy stacji Eni w Fischamed to też nie szedłem pieszo tylko podjeżdżałem sam kolejką na lotnisko, a rodzinę wcześniej zawiozłem pod terminal. Zostają jeszcze te tereny "przemysłowe" ale czy tam jest do końca bezpiecznie? Pisałeś chyba, że auto po 2 dniach całe uwalone.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 15 Gru 2023 15:34 

Uwalone pyłem z drogi. Bezpiecznie? Mnie się nic nie stało. To nie jest parking strzeżony - parkujesz na swoje ryzyko. Jak tam to teraz wygląda - nie wiem, byłem 4 m-ce temu. Innych opcji parkowanie pod Schwechat nie znam. Płatne parkowanie pod Schwechat też opisałem w poprzednim poście.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 15 Gru 2023 19:05 

Ja mam wylot pod koniec stycznia więc może by nie było tak źle z tym pyłem bo to nie lato. A z tego parkingu rozumiem, że szedłeś na lotnisko na pieszo tak? Ile Ci to zajęło?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 15 Gru 2023 19:43 

Tak, z buta 3,5km - 40min.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 16 Gru 2023 14:23 

A czy jesteś mi w stanie pokazać na google maps przybliżone (dokładne) miejsce gdzie zaparkowałeś swój samochód w tej strefie przemysłowej?
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 16 Gru 2023 18:43 
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 550 899
niebieski
Ja parkuję na Parktiger Flughafenparkplatz 1 w Schwechat.
Zaraz obok stacji. Z tego co szukałem zawsze mi wychodziło najtaniej. Dojazd pociągiem w 6 minut.
Zawsze prawie pełny - może komuś się przyda to info.
pozdrawiam

#99 PostWysłany: 16 Gru 2023 21:18 

Parkował ktoś może na parkingu koło przystanku S7 - Wien Zentralfriedhof?

Apcoa - Parkplatz P+R Gadnergasse
https://maps.app.goo.gl/Dt2kpWz2fkNDHufF6

Przy użyciu aplikacji podają stawkę 10eur za tydzień. Dziwnie tanio.
Kolejny cenowo to wspomniany wyżej Tiger po 48eur za tydzień.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 16 Gru 2023 23:43 

APCOA to firma mająca pod sobą parkingi Lidla w Polsce więc całkiem możliwe że stawka którą podałeś jest całkiem możliwa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 160 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość