Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Wrz 2018 22:03 

Jak w tytule, czy ktoś próbował się dostać busem z lotniska Tivat do Herceg Novi. Proszę o pomoc jaka firma obsługuje tą trasę, czy macie może jakiś rozkład lub wiedzę o cenie biletów?

Ostatnio edytowany przez J29, 18 Lut 2020 13:56, edytowano w sumie 1 raz
Ujednolicanie tematów
 Profil Relacje PM off  

Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊 Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊
🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍
#2 PostWysłany: 24 Lip 2020 17:47 

Cześć.
Czy ktoś ostatnio leciał z lotniska w Tivat i wie czy ten piękny zwyczaj 5 litrów płynów w bagażu podręcznym obowiązuje?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Lip 2020 18:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Polecam spytać sie lotniska. Odpisuja szybko
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Lip 2020 13:25 

Odpowiedzi na maila nie dostałam, ale dzisiaj wracałam z Tivat do Warszawy i na lotnisku wisi informacja, że można mieć 5l płynów. Co ciekawe nawet nie kazali wyjmować ich z bagażu (laptopa z resztą też nie).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Maj 2024 22:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Terminal jest malutki. Ze strefy odbioru bagażu praktycznie wychodzi się na świeże powietrze, mijając dwa punkty wypożyczalni aut.
Raczej nie ma możliwości zakupu sim, polecam eSim z apki Yesim, LTE działa bardzo dobrze.
Taksówkarze oczywiście witają “serdecznie” a zapytani ile do Kotoru wskazują tabliczkę którą sobie zrobili i zamontowali. Zdążyłem tylko zobaczyć: Kotor-30€ i (chyba) Budva-40€ i dłużej nie chciałem na to patrzeć a powiedziałem im co o tym myślę. Nawigacja pokazuje że z pod terminala do starego Kotoru jest 7,9km, więc bez komentarza.
Gdy tylko odejdzie się kilka kroków sytuacja może się znacznie zmienić. Facet zapytał gdzie idę odpowiedziałem zgodnie z prawdą że na plażę i dogadałem się z nim że pòźniej zawiezie mnie do Kotoru za 10€, oto jego Whatsapp - Sinisa +382 68 123005.

450 metrów od terminala w stronę Tivatu jest rondo i przystanki, (także supermarkiet Idea i stacja benzynowa) nie widzę powodu żeby nie zatrzymały się na nich busy jadące do/z Tivatu, rozkład można sprawdzić tu: https://busticket4.me/EN doliczając kilka min od wyjazdu z Tivatu. Dworzec autobusowy Tivat jest w odległości 1,4km od lotniska.

Nad zatoką miły relax na ławeczce w ciszy, pomijając gdy startuje czy ląduje samolot.
Załącznik:
IMG_3040.jpeg
IMG_3040.jpeg [ 86.65 KiB | Obejrzany 1077 razy ]

Załącznik:
IMG_3043.jpeg
IMG_3043.jpeg [ 161.28 KiB | Obejrzany 1070 razy ]

Załącznik:
IMG_3044.jpeg
IMG_3044.jpeg [ 145.75 KiB | Obejrzany 1070 razy ]
Załącznik:
IMG_3041.jpeg
IMG_3041.jpeg [ 111.58 KiB | Obejrzany 1070 razy ]

Ostatecznie przy wspomnianym wcześniej przystanku, chłopak zapytany czy dojadę stąd do Kotoru, zaproponował że mnie tam zawiezie. Za 20€ zawiózł do Kotoru, poczekał aż się zamelduję, zawiózł na dolną stację kolejki linowej, po 2 godz. odebrał i odwiózł do Kotoru.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 11 Lut 2025 15:50, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 11 Lut 2025 15:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Miałem pisać dawno temu. Wylot z tego lotniska bywa, w zależności od ilości i wielkości samolotów odlatujących w danym okresie czasu, dosyć stresujący. Na security jest jedna bramka i dwa skanery. Można sobie wyorazić co się dzieje gdy w czasie np. 2 godzin odlatuje 5 samolotów. Niewiele pomoże bycie na lotnisku wcześniej. Na security obsługa woła tylko pasażerów samolotu na który w zasadze właśnie zaczyna się boarding. W niewielkim terminalu tłok i zaduch. Bywa że ktoś kto nie odlatuje najbliższym samolotem niewytrzymuje nerwowo i panie wpuszczające do, również niewielkiego, pomieszczenia security muszą posiłkować się Policją.
 Profil Relacje PM off
KL_user uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość