Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lip 2019 17:09 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Czy istnieje bezpośrednie połączenie autobusowe z lotniska Leeds do Yorku?

Widzę, że pomiędzy lotniskiem a centrum Leeds kursuje 757 obsługiwane przez Flying Tiger, 6£ za powrotny.

A ile kosztuje bilet na pociąg Leeds-York kupiony na stacji przed odjazdem? Czy warto kupować wcześniej przez internet?

Ostatnio edytowany przez klapio, 15 Mar 2023 00:34, edytowano w sumie 1 raz
aktualizacja
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#2 PostWysłany: 23 Lip 2019 17:39 

niebieski
Ceny i rozklad jazdy pociagow mozesz sobie sprawdzic na: https://www.nationalrail.co.uk/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Lip 2019 18:15 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Tyle to wiem. Ceny internetowe zaczynają się od 4,60, ale na bez możliwości zmiany pociągu, a nie wiadomo za bardzo na który zdążymy. Połączenia do Leeds lubią być opóźnione. Chodzi mi o cenę biletu w automacie na stacji.

#4 PostWysłany: 23 Lip 2019 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
Ja przesiadałem się na stacji autobusowej Leeds i do Yorku jechałem Megabusem za 2 funty.

A różnica między cenami pociągów kupionych z wyprzedzeniem na stronach typu Trainline, a cenami z automatu tuż przed odjazdem potrafi być bardzo wysoka, ale to chyba zależy od rodzaju pociągu.
aarekk uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 05 Lis 2022 11:19 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Wczoraj robiłem tę trasę wykorzystując że z Gdańska lata w ten sam dzień i Wizz Air i Ryanair. Z lotniska do Leeds na stację kolejową Flyer A1 (Bilet kosztuje £2.00 lub też można kupić w aplikacji Transdev Go, jedzie niecałą godzinkę z rana), potem pociągiem Northern Railways (£5.10 - jedzie 23min). Flyer A1 nie kończy trasy koło stacji, a na dworcu autobusowym, który jest oddalony jakieś 500m od dworca. Warto się tam przespacerować na powrocie, żeby mieć miejsce siedzące.

Ja kupowałem bilet na pociąg stojąc przed bramkami w Leeds 5min od odjazdu, cena się nie zmieniła. York ładne miasteczko, warto się wybrać.
 Profil Relacje PM off
klapio lubi ten post.

#6 PostWysłany: 09 Sty 2023 17:16 

złoty
Na lotnisko dojedziemy autobusami:
- A1 do Leeds, nawet co 20 minut, czas przejazdu ok. 40 min
- A2 do Harrogate i Bradford, raz na godzinę, czas przejazdu ok. 30min i ok. 40 min
- A3 do Bradford, raz na godzinę, czas przejazdu ok. 60min

Rozkład do znalezienia tutaj -> https://www.transdevbus.co.uk/flyer/services

Bilet w jedną stronę kosztuje:
- Leeds - £4 lub £9 grupowy
- Bradford - £4 lub £9 grupowy
- Harrogate - £5.40 lub £9 grupowy
Bilet powrotny ważny 28 dni:
- Leeds - £6 lub £15 grupowy
- Bradford - £6 lub £15 grupowy
- Harrogate - £8.90 lub £15 grupowy
Obecnie wszystkie przejazdy kosztują maksymalnie £2 OW.

Bilet można kupić przez aplikacje, ale można też zapłacić zbliżeniowo u kierowcy. W autobusach jest wi-fi, miejsce na bagaż i porty USB do ładowania telefonów
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 15 Mar 2023 00:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Potwierdzam to co pisał @adam1987, cena biletu z lotniska do Leeds to nadal 2 funty w jedną stronę
Dodam że u kierowcy można płacić nie tylko kartą ale i gotówką

Dalej jechałem pociągiem Northern Railway z Leeds do Yorku, polecam polować na bilety w promocji, około na miesiąc przed podróżą udało mi się kupić bilet za 3 funty w jedną stronę
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 16 Maj 2023 00:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Informacja z 13 maja 2023 r. - cena 2 GBP na A1 flyer do Leeds wciąż obowiązuje i wg informacji z biletu będzie obowiązywać do końca czerwca 2023 r. Jeśli chodzi o czas przejazdu: wracaliśmy na lotnisko z dworca Leeds Bus Station, rozkładowo powinno być chyba 35 minut na lotnisko, ale w sobotę wieczorem sporo ludzi korzystało z tej linii + korki na mieście - cała trasa pokonana w 45 minut.
EDIT: porty USB w autobusie niestety nie działały.
2 ludzi lubi ten post.
xyrxis uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 16 Maj 2023 00:09 

Loty: 278
Kilometry: 370 373
złoty
I uzupełniając, za kolejne 2 GBP można się dostać do Yorku - linia 840 lub 843 po wygodnej przesiadce na dworcu w Leeds. Czas przejazdu ok. 1:15h, więc jak ktoś ma mało czasu warto dopłacić do pociągu.
2 ludzi lubi ten post.
correos uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 18 Maj 2023 10:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
w nawiazaniu do wrzuty @J29

Wyskoczyc z Leeds nad morze za 2GBP to naprawde zacna cena, jutro jednodniowka FR+W6 z KRK ale obawiam sie, ze nie namowie grupy na dzien w autobusach :(

https://www.transdevbus.co.uk/coastline ... coastliner

The maximum single fare for any one-way bus journey on our buses will be cut to just £2 - including the marathon 84-mile journey from Leeds to Whitby, voted Britain’s Most Scenic Bus Route in a national poll of bus users. From January to June, the bargain £2 single fare will be instantly available anytime, anywhere and on any day from bus drivers using cash or contactless payment, and on the free-to-download Transdev Go app.

This will deliver huge savings for customers making journeys across the Transdev network. More examples include:

Leeds to Scarborough by Coastliner, distance 74 miles: was £15, now £2, saving 87%
Burnley to Keighley on Mainline M4, distance 21 miles: was £7.80, now £2, saving 74%
Ripon to Leeds on The 36, distance 29 miles: was £7.50, now £2, saving 73%
Preston to Burnley by Hotline, distance 26 miles: was £7.70, now £2, saving 74%
Accrington to Manchester by Red Express, distance 25 miles, was £6.80, now £2, saving 71%
Burnley to Manchester by Witchway, distance 26 miles, was £7.80, now £2, saving 74%
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Maj 2023 21:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
sprawdzone w praktyce w piatek.
bilety po 2GBP zarowno lotnisko miasto, jak i miasto do np York
bylismy w 6 osob wiec bilet grupowy kosztowal 11 GBP

kazdorazowo platnosc revolutem w autobusie bez problemu
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Hose uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 29 Mar 2025 11:15 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
I w dalszym ciągu bilety po 2£

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość