Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 182 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Maj 2012 14:21 

Loty: 130
Kilometry: 204 526
BLS International Visa Services Poland, w Warszawie, obslugujaca administracje wydawania wiz indyjskich podaje na swojej www, ze "przyznanie wizy trwa obecnie co najmniej 14 dni roboczych". Ja zlozylem wniosek i mam 15 dni roboczych do wyjazdu do Indii. Czy trzeba sie liczyc z ewentualnym opoznieniem, czy odmowa? Czy tez czasem jest to szybciej niz 14 dni? Dziekuje i pozdrawiam!

Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️ Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️
#2 PostWysłany: 19 Maj 2012 15:42 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Na forum travelbit czytalam ostatnio, ze niektorzy dostali szybciej. Wszystko zalezy od tego ile maja paszportow w danym momencie. Mozna sie "naprzykrzac" telefonicznie jak juz bedzie blizej do planowego terminu odbioru.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Maj 2012 18:43 

Mialas racje, ze wszystko zalezy od spietrzenia wnioskow w danym okresie. Moja przyjaciolka wlasnie dostala wize, czyli w 5. dniu roboczym od zlozenia wniosku. Ja jeszcze czekam, ale zlozylem dzien pozniej. Czyli wychodzi na to, ze teraz maja malo wnioskow, albo tez solidnie na biezaco to ogarniaja.

Ostatnio edytowany przez equinox, 24 Maj 2012 21:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Maj 2012 18:59 

niebieski
Chyba to zalezy ktore paszporty spadly ze stolu ;) Zlozylam 2 tygodnie temu i na razie cisza. Jutro do nich zadzwonie.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Maj 2012 19:03 

Wyrabiałem wizę w grudniu zeszłego roku i czekałem niecałe 2 tyg wiec 14 dni to termin raczej realny (przynajmniej tak było w grudniu). Byli ludzi, ktorym strasznie się spieszylo (wyjazd sluzbowy itp.) i bardzo mile panie, ktore tam pracuja pytaly się na miejscu hindusów czy da rade szybko załatwić i zawsze było "we'll see". Myślę, że do 14 dni na pewno bedzie do odbioru, co do odmówien to słyszalem, że po spelnieniu wszystkich warunków raczej każdy dostaje.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Maj 2012 21:12 

mrowka napisał(a):
Chyba to zalezy ktore paszporty spadly ze stolu ;) Zlozylam 2 tygodnie temu i na razie cisza. Jutro do nich zadzwonie.

Moj wniosek przez 3 dni w ogole nie pokazywal sie na www BLSu. Dopiero jak zadzwonilem, cos "przepchneli" w systemie i moglem podejrzec status on-line. Jesli zlozylas 2 tyg. temu, to mozliwe, ze twoj paszport z wiza juz czeka do odbioru. A status wniosku masz nadal "submitted with embassy"? Jesli tak, to faktycznie warto do nich przekrecic - oni nie oddzwaniaja, trzeba sprawdzac on-line, albo samemu dzwonic, jesli czas nagli, a status wniosku sie nie zmienil na "ready for delivery". Jesli do poniedzialku nie dostane swojej, zaczynam moje "naprzykrzanie" :)

#7 PostWysłany: 24 Maj 2012 21:35 

golab napisał(a):
Wyrabiałem wizę w grudniu zeszłego roku i czekałem niecałe 2 tyg wiec 14 dni to termin raczej realny (przynajmniej tak było w grudniu). Byli ludzi, ktorym strasznie się spieszylo (wyjazd sluzbowy itp.) i bardzo mile panie, ktore tam pracuja pytaly się na miejscu hindusów czy da rade szybko załatwić i zawsze było "we'll see". Myślę, że do 14 dni na pewno bedzie do odbioru, co do odmówien to słyszalem, że po spelnieniu wszystkich warunków raczej każdy dostaje.

Jednak na przelom roku kalendarzowego przypada szczyt sezonu turystycznego w Indiach, wiec mogli miec sporo wnioskow. Mysle, ze jesli aplikant zlozyl wszystkie wymagane dokumenty, to wiza raczej bedzie... Owszem to czekanie jak na wyrocznie to czasem sprawdzian cierpliwosci...

#8 PostWysłany: 24 Maj 2012 22:17 

Tak dla celów statystycznych: kolega robił we wrześniu zeszłego roku (IX.2011) i czekał 7 dni.

#9 PostWysłany: 24 Maj 2012 22:49 

2 tygodnie i 2 dni w kwietniu br
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Maj 2012 10:18 

niebieski
Tak - "Submitted". Zadzwonilam, nie ma, jeszcze jest czas, mam dzwonic we wtorek.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Maj 2012 17:56 

niebieski
equinox napisał(a):
Jesli do poniedzialku nie dostane swojej, zaczynam moje "naprzykrzanie" :)

I jak? U mnie bez efektow.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 29 Maj 2012 18:46 

mrowka napisał(a):
equinox napisał(a):
Jesli do poniedzialku nie dostane swojej, zaczynam moje "naprzykrzanie" :)

I jak? U mnie bez efektow.

U mnie rowniez bez rezultatow :/ Pani przez telefon prosila o cierpliwosc, bo ma Pan jeszcze czas, prosimy sledzic status on-line, ehhhhh. Ale jutro tez zadzwonie... Wiesz jak jednym wydaja po kilku dniach, a inni musza czekac wrecz "tygodniami", to cos musi byc tu nie tak...

#13 PostWysłany: 01 Cze 2012 17:10 

niebieski
Dzwonilam we wtorek, srode, czwartek (biuro, ambasada plus dzial konsularny), piatek (dz. konsularny plus biuro 3 x).
Ostatni rezultat: paszporty gotowe - uwierze jak zobacze ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 01 Cze 2012 17:50 

mrowka napisał(a):
Dzwonilam we wtorek, srode, czwartek (biuro, ambasada plus dzial konsularny), piatek (dz. konsularny plus biuro 3 x).
Ostatni rezultat: paszporty gotowe - uwierze jak zobacze ;)

OMG to sa istne jaja! Czyli w sumie ile dni kalendarzowych czekalas? Ja tez czekam - od poniedzialku dzwonie codziennie, bo inaczej zostane z niczym... :/

#15 PostWysłany: 01 Cze 2012 17:53 

niebieski
Złozylam 10 maja, odbiore 4 czerwca.
Dzwon tez do oddzialu konsularnego (tam mowia po angielsku) 225400008 i chca nr rachunku.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 01 Cze 2012 19:27 

mrowka napisał(a):
Złozylam 10 maja, odbiore 4 czerwca.
Dzwon tez do oddzialu konsularnego (tam mowia po angielsku) 225400008 i chca nr rachunku.

Dziekuje za namiary, czasem takie rzeczy sa nader cenne... Swoja droga ciesze sie bardzo, ze udalo Ci sie zamknac te sprawe, kosztowalo Cie to sporo wysilku, ale oplacalo sie i teraz mozesz spokojnie pomyslec o podrozy. A kiedy wylatuje-sz/-cie?

#17 PostWysłany: 01 Cze 2012 21:09 

niebieski
Wylatujemy z koncem czerwca ale jeszcze Maroko po drodze ;)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 04 Cze 2012 12:09 

niebieski
Paszporty odebrane. Z ciekawostek moje 2 letnie dziecko dostalo wize o miesiac krotsza od reszty (to jeszcze mozna zrozumiec bo paszport ma wazny tylko do stycznia), za to wielokrotnego wjazdu.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 10 Cze 2012 14:50 

mrowka napisał(a):
Paszporty odebrane. Z ciekawostek moje 2 letnie dziecko dostalo wize o miesiac krotsza od reszty (to jeszcze mozna zrozumiec bo paszport ma wazny tylko do stycznia), za to wielokrotnego wjazdu.

Ja tez paszport z wiza juz mam :) ufff, ale trzeba bylo troche sie natrudzic - final udalo sie!!! :) ZYCZE MILEJ PODROZY PO INDIACH :) Pozdrawiam!

#20 PostWysłany: 17 Cze 2012 21:19 

Loty: 2
Kilometry: 9 598
niebieski
Witam,

za 10 dni wyjeżdżam na 1,5 miesiąca do Indii.
Mam wbitą wizę multiple, ale jak pewnie większość zainteresowanych wie, w 2010 r. weszły obostrzenia że gdyby chciało się na kilka dni opuścić Indie np. do Państw które wymieniłem, to można wrócić dopiero po 2 miesiącach, chyba że w placówce indyjskiej np. w Kathmandu zdobęde pieczątki na Reentry Perm.

Z drugiej strony słyszałem, że ta sytuacja tyczy się tylko gdybym chciał ponownie przylecieć z państw niegraniczących z Indiami, np. Polską po raz drugi lub Australia, a gdybym wyjeżdżal na kilka dni do Sri Lanki, Bangladeszu czy Nepalu to nie jest to potrzebne, tylko należy przedstawić pismo że to tylko kilkudniowy wypad(sic!) /jakie pismo? sam mam je napisać czy jak?/ We wniosku wizowym w ambasadzie w Warszawie w rubryce "Countries of entry" wpisałem Bangladesz, Nepal i Sri Lanke no ale to nie jest odnotowane w paszporcie więc jak mam to udowodnić...

Boje się że chcąc wyjechać drogą lądową do Nepalu, na granicy wbiją mi pieczątkę że "najbliższa możliwa data wjazdu za 2 miesiące" i umarł w butach..

A po ostatnie, najważniejsze - this is India -tam wszystko jest możliwe.

Czy ktoś ma może aktualne informacje jak sprawa wygląda?? Może ktoś był, miał ten sam problem w ostatnim czasie. Będe wdzięczny za wszelkie info

Ostatnio edytowany przez Gregggor, 08 Lut 2014 13:11, edytowano w sumie 1 raz
Połączone wątki
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 182 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość