Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kiedy do Japonii
#41 PostWysłany: 22 Sie 2019 10:58 
Awatar użytkownika

niebieski
neverstopexploring napisał(a):
W marcu w Japonii nie będzie za zimno? Jakiej pogody spodziewać się wtedy na Okinawie?

Na Okinawie (glownej wyspie, a nie gdzies na Ishigaki), w tym roku bylo od 15 do 27 stopni w marcu. W nocy ponizej 20, w dzien zazwyczaj powyzej, przecietnie okolo 22.
Ale woda zimna, okolo 21 ~ 22 stopni.
 Profil Relacje PM off
neverstopexploring lubi ten post.
neverstopexploring uważa post za pomocny.

Loty do Alicante w megacenie od 160 PLN❗🔥 Zamień kiepską pogodę na słońce Costa Blanca ☀️😎 Loty do Alicante w megacenie od 160 PLN❗🔥 Zamień kiepską pogodę na słońce Costa Blanca ☀️😎
🌊 Tydzień all inclusive w Marsa El Alam 🌴 4* hotel nad laguną za 1738 PLN 🌊 Tydzień all inclusive w Marsa El Alam 🌴 4* hotel nad laguną za 1738 PLN
#42 PostWysłany: 22 Sie 2019 12:45 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
Ja byłam na Ishigaki w drugiej połowie lutego. Kilka dni było pięknie, słonecznie, 26 stopni a potem się zepsuło, padało i wiało, ale temperatura nadal w okolicach 18-20 stopni
 Profil Relacje PM off
neverstopexploring lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#43 PostWysłany: 03 Sty 2020 21:11 

A co myślicie na temat wyjazdu do Tokio końcem lutego? Temperatura 0-10 mi nie przeszkadza. Czy ktoś podróżował w tym terminie? Mniej ludzi? Jak wyglądają ceny hoteli, obłożenie lotów?

Dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 14 Sty 2024 12:44 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
HON fly4free
Nie weryfikowałem, ale zakładam że masomenos poprawne. Mapa kiedy gdzie na sakurę

Image
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 14 Sty 2024 13:15 

złoty
Jeszcze się nie raz pewnie zmieni
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 20 Gru 2024 08:40 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
HON fly4free
Może LOT pożycza redaktorów z Fly4free do pisania tych tekstów?
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#47 PostWysłany: 20 Gru 2024 08:46 
Awatar użytkownika

złoty
terrop napisał(a):
W końcu wyszli poza zimowy rozkład, ale ta cena promocyjna...
...

@terrop Japonia w tym okresie to pogodowa masakra. Wysoka wilgotność i wysoką temperaturą bardzo uprzykrza pobyt. Schylisz się by zawiązać buta i już cały zlany jesteś potem.
Do tego kraju o wiele lepiej lecieć wczesną wiosną lub jesienią, niż w ciepłych miesiącach.

#48 PostWysłany: 20 Gru 2024 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 606 442
złoty
@bim-bam
Bez przesady. Byłem w Japonii 3 razy w tym okresie i to na różnych wyspach (w tym na południowej Kiusiu w lipcu). Akurat do lipca nie ma większego zagrożenia tajfunami a lato przypomina to w Polsce pod względem opadów. Owszem, są bardzo gorące dni (jak rok temu, gdy po raz drugi byliśmy w Tokio) ale u nas w Polsce również bywają.

Zgadzam się, że nie jest to najlepsza pora na zwiedzanie Japonii ale również nie najgorsza (na pewno lepiej w czerwcu/lipcu niż w środku zimy). Będzie duża wilgotność, czasami zachmurzone niebo i zdarzą się opady ale da się wytrzymać bardziej niż np. w Kambodży w lipcu czy w Tajlandii w sezonie.

Jedynie Okinawy nie polecam w maju/czerwcu bo leje :lol:
 Profil Relacje PM off
kbk lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#49 PostWysłany: 20 Gru 2024 13:48 

niebieski
Byłem w tym roku w Kioto na przełomie lipca i sierpnia. Było sucho. Ale upał był niemiłosierny (niemalże jak w Emiratach - wiem co piszę, byłem tam kiedyś jeden dzień w lipcu). O ósmej rano było już ponad 30 stopni, po południu temperatura dobijała do 40 stopni. Wilgotność wysoka. W takich warunkach bardzo trudno jest zwiedzać.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 20 Gru 2024 14:16 
Awatar użytkownika

złoty
Ja byłem w Kioto na początku lipca br. i musiałem się zaopatrzyć w parasol od słońca i ręcznik na barkach do wycierania potu. Dla mnie to był pogodowy koszmar.
monroe lubi ten post.

#51 PostWysłany: 20 Gru 2024 14:26 

Loty: 160
Kilometry: 305 865
złoty
W promocji był też maj, który wydaje się całkiem dobry - wilgotność i temperatury podobne do Warszawy w czerwcu według wykresów, jedynie większe opady.
Przydało by się te posty odnośnie pogody przenieść do innego tematu.
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.

#52 PostWysłany: 20 Gru 2024 14:31 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 606 442
złoty
Ja też się pociłem w Tokio w lipcu 2023, nie mówię, że było łatwo ;) Chociaż na Kiusiu o dziwo było jednak chłodniej w tym okresie czyli to kwestia pogody - wyżów, niżów etc. ;) Dobrze wspominam za to kiedyś 2 tygodnie na Honsiu w drugiej połowie czerwca - nie było aż tak źle, nie przypominam sobie upałów powyżej 30 stopni.

Niemniej jednak IMO lepszy okres z promocji (maj-lipiec) niż np. styczeń chociaż wiadomo, że główny sezon to Hanami, ewentualnie jesień ;)

W każdym razie i tak cena z kalendarza kiepska...
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 20 Gru 2024 14:38 

niebieski
Byłem w lipcu w Tokio i okolicach z żoną, dziećmi oraz przyjaciółmi, jakoś nie pamiętam żeby pogoda nam bardzo dokuczała. Nawet relację w trybie live wtedy pisałem na sąsiednim forum lotniczym
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 20 Gru 2024 16:17 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
bim-bam napisał(a):
Ja byłem w Kioto na początku lipca br. i musiałem się zaopatrzyć w parasol od słońca i ręcznik na barkach do wycierania potu. Dla mnie to był pogodowy koszmar.
Zgadzam się z @bim-bam ja byłem w Sierpniu Tokio , Osaka , Hiroshima i pogoda mnie zniszczyła psychicznie i fizycznie . Nigdy więcej:(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość