Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Lis 2024 17:31 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 139 865
Czy zauważyliście, że większość hoteli w Wietnami na bookingu ma oceny powyżej 8, a bardzo dużo powyżej 9? Podobnie restauracje, biura wycieczkowe itp. W większości miejsc, w których byliśmy w mniej lub bardziej namawiano nas na zostawienie opinii. Nie mam nic przeciwko, że przypominają o możliwości dodania opinii. Ale w Wietnamie każdy prosił o dodanie 5 gwiazdek na google, oceny 10 na bookingu!

Recepcjoniści za każdym razem prosili o wystawienie oceny na 10 na bookingu. Z kilku miejsc dostałem wiadomości z prośbą o wystawienie oceny 10.
W wielu restauracjach kelnerzy prosili o ocenę na googlemaps z podaniem ich imienia, w jednej chłopak upominał się, żeby zrobić to przy nim...
najlepszy był pilot wycieczki z Ha Lonh, który po śniadaniu przysiadał się do każdego z kodem QR i dosłownie brał telefony od ludzi, żeby wklikać opinię na tripadvisor...

Ewidentnie mają to wszyscy narzucone przez właścicieli i pewnie trudno winić pracowników. No i to działa też, bo faktycznie wszystko ma oceny blisko maksymalnych. Ale w moim przypadku takie żebranie o opinie ma odwrotny efekt...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Pecel87 uważa post za pomocny.

Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
#2 PostWysłany: 16 Lis 2024 18:35 

złoty
Dodatkowo jeszcze za oceny rozdają picie w knajpach albo przekąski. Z jednego hotelu koleś wypisuje do mnie od miesiąca, że jak nie dam 10 na bookingu to obsługa nie dostanie żadnej premii :? To wszystko plus to, że strasznie kłamią w moich oczach znacznie obniża ocenę tego pięknego kraju.
 Profil Relacje PM off
Pawe lubi ten post.

#3 PostWysłany: 16 Lis 2024 19:00 
Awatar użytkownika

złoty
Jestem od tygodnia w Wietnamie już w 4 hotelu i nikt mnie o nic nie prosił, podobnie w knajpkach czy na wycieczce, chociaż czytałem wpisy innych, że prosili ich o wystawienie lepszej opinii,
A na ogół opinie są uzasadnione bo nawet 2* hotel potrafi mieć bardzo dobrze wyposażone pokoje, basen i spory bufet śniadaniowy, a w niektórych to można powiedzieć cytując klasyka, że mają rozmach sku...,
Załącznik:
IMG20241116114956_copy_1024x576.jpg
IMG20241116114956_copy_1024x576.jpg [ 205.33 KiB | Obejrzany 399 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 04 Lut 2025 14:46 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Hotele bardzo zróżnicowane. Personel nie wie, do czego służy ocet. Czystość od krawężnika do krawężnika z pościelą ze śladami biologicznymi po upojnej nocy włącznie. Lekki absmak. Po interwencji wymieniono.
Podobnie sytuacja ze śniadaniami.
Do miłośników kiełbasy i kabanosów się nie zaliczamy, więc jajka na różne sposoby, owoce, dawały radę.
Ot, taka specyfika.
Ale Witam polecam.

Tego się nie da opisać, tego trzeba doświadczyć.
:lol:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość