Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
link do formularza wizowego https://dichvucong.bocongan.gov.vn/boco ... matt=26277

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Wietnamu
#541 PostWysłany: 24 Lis 2023 10:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak
 Profil Relacje PM off  

Zatańcz sambę w Rio 💃😍 Bilety do Brazylii z Warszawy od 2593 PLN 🔥 Również na majówkę 😎 Zatańcz sambę w Rio 💃😍 Bilety do Brazylii z Warszawy od 2593 PLN 🔥 Również na majówkę 😎
Słoneczne Korfu na wyciągnięcie ręki 🏝️ Loty i hotel blisko plaży za 999 PLN Słoneczne Korfu na wyciągnięcie ręki 🏝️ Loty i hotel blisko plaży za 999 PLN
#542 PostWysłany: 27 Lis 2023 06:19 

wer_ska napisał(a):
Hejka,
w grudniu planujemy odwiedzić Wietnam. Będziemy lecieć z Australii na Phu Quoc z przesiadką w Ho Chi Minh.

Mam podobna sytuację- lecę na phu quoc z przesiadką w Ho Chi Minh - Connecticut fly. Na wizie mam port przylotu phu quoc Czy nie zrobią mi problemu w Ho Chi minh? Bo jednak przechodzę już tak sądzę na krajowy terminal ?

Ostatnio edytowany przez puhacz, 27 Lis 2023 08:08, edytowano w sumie 1 raz
Poprawione cytowanie
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 26 Gru 2023 11:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej, czy ktoś ostatnio składał wniosek o wizę na 90 dni? Chcę kupić bilet na pobyt ponad 30 dni, ale nie chcę potem mieć problemow... Dają bez problemu?
A, i przechodzą już platnosci Revolutem?

#544 PostWysłany: 04 Sty 2024 08:46 

Hej, wyrabialiśmy wizę online na 90 dni wielokrotnego wjazdu i nie było żadnych problemów. Jeśli wypełnisz poprawnie formularz wszystko będzie okej ;)
My akurat płaciliśmy przez kartę mBank
 Profil Relacje PM off  

#545 PostWysłany: 11 Sty 2024 11:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki, wzięłam single entry na 3mc, płatność revolut i po 3 dniach już jest gotowa 8-)

#546 PostWysłany: 26 Sty 2024 09:52 

Czy jest jakiś skuteczny i szybki kanał komunikacji z nimi?
Kolega wpisał złe daty wlotu (albo oni źle wbili), pisał przez ten śmieszny formularz, ale cisza.

Czy po prostu zrobić nową aplikację? (mamy jeszcze 4 tygodnie)
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 13 Lut 2024 12:15 

Loty: 193
Kilometry: 430 530
Czy e-visę trzeba drukować czy wystarczy im pokazać na telefonie lub tylko paszport dać po przylocie? W mailu potwierdzającym napisane żeby wydrukować, a nie chce mi się z papierami biegać :D
 Profil Relacje PM off  

#548 PostWysłany: 13 Lut 2024 12:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

2024 rok...

Możesz wydrukować, ale nie musisz.
 Profil Relacje PM off  

#549 PostWysłany: 15 Lut 2024 22:50 

Dostałem wize z poprawna data wlotu ale dłuższą wylotu (zamiast na 7 dni mam na dwa tygodnie tak naprawdę)
Czy ktoś kto podróżował nie tylko do wietnamu jest w stanie wyjaśnić jak to jest sprawdzane/wydawane?
Chodzi mi o to że ja dla bezpieczeństwa gdzie zawsze lot może się opóźnić najlepiej bym wpisał maksymalny termin pobytu czyli w większości 30 dni, bo jeśli lot się opóźni to czytam tutaj o opłatach za każdy dzień ileś tam euro. Taką sytuację miałem w Iranie że lot opóźnił się o 4 dni więc generalnie stres z racji tego że tam nie wypłacisz pieniędzy, jedni mówili że nic nie zapłacimy, drudzy machali ręką że za grosze ale dla nas było to ważne bo kasa się kończyła. Ostatecznie nawet udało nam sie skonsultować z policją imigracyjna na lotnisku, napisali na kartce ile zapłacimy a w dniu wylotu nic nie chcieli :)
Podsumowując, czy nie lepiej zawsze zaznaczać maksymalny termin żeby nie mieć doczynienia z policją imigracyjna na lotnisku i niepotrzebnymi opłatami? Czy może to być w niektórych krajach powód do odrzucenia wniosku bo oni jakoś sprawdzą czy mamy bilety lotnicze kupione i widząc złą datę odrzucą? Może pytanie troche głupie ale nigdzie nie spotkałem się w poradnikach o takim pro tipie że wskaż date wylotu jak najpóźniej bo zawsze możesz zostać awaryjnie dłużej.
 Profil Relacje PM off  

#550 PostWysłany: 15 Lut 2024 22:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie rozumiem, jaki jest problem.

Lecisz 1-7/3, wpisałeś datę wylotu na 14/3 i dostałeś na 21/3?
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#551 PostWysłany: 15 Lut 2024 22:59 

Loty: 166
Kilometry: 375 053
niebieski
Jak kiedyś dostawało się wize do USA na rok albo 10 lat, to nie oznaczało to że trzeba było tam tyle siedzieć. To był maksymalny zakres do kiedy możesz tak pozostać.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#552 PostWysłany: 15 Lut 2024 23:40 

Zeus napisał(a):
Nie rozumiem, jaki jest problem.

Lecisz 1-7/3, wpisałeś datę wylotu na 14/3 i dostałeś na 21/3?

Dokładnie tak to wygląda, dostałem gratis i ogólnie sie ciesze na wypadek jakiś atrakcji w postaci zmiany lotu
także tu problemu nie mam, pytanie moje dość ogólne czy można sobie samemu zawsze wbijać daty do przodu i nie mieć potem problemów z dopłatą ileś tam $$ za każdy dodatkowy dzień pobytu od tego wpisanego we wniosku, czy ktoś się spotkał że to mogłoby być powodem odrzucenia wniosku?
Nie spotkałem się nigdzie w poradnikach czy na forach z informacją żeby date wylotu we wnioskach wizowych ściemnić i podać jak najdalszą datę, dlatego teraz pytam czy tak można sobie zawsze wpisać czy gdzieś może ktoś spotkał się przez to z problemami/odrzuceniem wniosku?
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 15 Lut 2024 23:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wiza w Wietnamie przyznawana jest na 30 dni. To ze zostaniesz 3 - 10 - 28 dni nie ma znaczenia i nie będzie problemu.
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 17 Lut 2024 01:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Kolejne kraje wchodzą do list, krajów bezwizowcyh do Wietnamu. Niestety brakuje Polski w liście

Ministrowie spraw zagranicznych i bezpieczeństwa publicznego zostali poproszeni o poszerzenie listy krajów, których obywatele są jednostronnie zwolnieni z obowiązku wizowego. Na liście znajdują się obecnie Niemcy, Francja, Włochy, Hiszpania, Wielka Brytania Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej, Rosja, Japonia, Korea Południowa, Dania, Szwecja, Norwegia, Finlandia i Białoruś.

https://e.vnexpress.net/news/travel/vie ... 12107.html
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
NBE322 uważa post za pomocny.

#555 PostWysłany: 17 Lut 2024 11:32 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 584
Kilometry: 1 243 720
Jednego nie rozumiem. Dlaczego EU się zgadza na coś takiego. Z jednej steony promują się jako 1 organizm a z drugiej nie podejmują rozmowy,że cała EU powinna zostać objęta takim bezwizowym wjazdem. Polska jest 3 krajem w EU z największą diasporą Viet po DE i CZ no ale taka dyplomacja :)
3 ludzi lubi ten post.

#556 PostWysłany: 20 Lut 2024 10:09 

Pomocy!
Aplikowałam o e-wizę 11 lutego, do tej pory moja aplikacja ma status "in processing", a lot w piątek. Immigration department nie odpisuje na maile, dodzwonić się do nich nie można - zaczynam się mocno denerwować i szukam planu B.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z agencjami które oferują ekspresowe załatwienie wizy? Znalazłam kilka agencji ale nie wiem na ile można im ufać. Możecie coś polecić?
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 20 Lut 2024 10:14 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Normalne ze nie przyszło potwierdzenie. 9-15 to chiński nowy rok, więc jak zrobiłeś 11, to jeszcze potrwa.

Dziś lub jutro powinna być wiza.
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#558 PostWysłany: 20 Lut 2024 13:22 

Podpinam sie do pytania mam podobny problem tylko mój lot jest już jutro.

Czy te agencje oferujące wizę w kilka h są legitne? Ktoś korzystał? Ktoś może coś polecić?
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 20 Lut 2024 13:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Primo, kiedy zakładałeś podanie do wizy.
Secundo, w 2013 roku, korzystałem z tego operatora: https://vietnamvisapro.com/, wszystko było ok i szybko
 Profil Relacje PM off  

#560 PostWysłany: 20 Lut 2024 15:42 

Podanie do wizy zakładałem 06.02. Niestety popełniłem błąd bo wpisałem w formularzu tylko pierwsze imię bo było napisane "Given name" a nie "Given name/names" jak się okazało trzeba wpisać dokładnie tak jak w paszporcie o czym zostałem poinformowany mailem 16.02 (piątek) ok 2 w nocy (czasu Tajskiego) i tego samego dnia z rana poprawiłem aplikacje.

Lot mam jutro th 21.02 z Chiang Mai do Hanoi jakoś koło 13.

Postanowiłem że przeczekam do rana może wiza wpłynie jeszcze, a jak nie to z samego rana uderzam do jakieś agencji o tzw "rush visa application" niestety z tego co widzę to taka usługa kosztuję między 100-200$.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości