Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
link do formularza wizowego https://dichvucong.bocongan.gov.vn/boco ... matt=26277

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Wietnamu
#521 PostWysłany: 14 Lis 2023 18:19 

niebieski
Tak też teraz zrobiłem. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Chyba że mają jakiś problem z adresami z Airbnb ;)
 Profil Relacje PM off  

Zimowy city break w słonecznym Algarve 🏖️🌞Loty do Portugalii i 4* hotel w Albufeirze za 739 PLN Zimowy city break w słonecznym Algarve 🏖️🌞Loty do Portugalii i 4* hotel w Albufeirze za 739 PLN
Grudniowa ucieczka na Wyspy Zielonego Przylądka 🏝️🌞 5* all inclusive za 3990 PLN Grudniowa ucieczka na Wyspy Zielonego Przylądka 🏝️🌞 5* all inclusive za 3990 PLN
#522 PostWysłany: 14 Lis 2023 18:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ja zawsze w aplikacji wizowych podaje hotel, jako że lepiej wygląda niż byle jakie airbnb

Wysłane przez moją Nokię 3330
 Profil Relacje PM off
Mikolaj23 lubi ten post.

#523 PostWysłany: 14 Lis 2023 18:35 

niebieski
W jednej aplikacji wpisałem Hanoi hostel i wystarczyło. Nawet nie wiem czy takie coś istnieje, a jeżeli tak, to ile jest hosteli pod taką nazwą. I to przeszło ;)
 Profil Relacje PM off  

#524 PostWysłany: 15 Lis 2023 11:12 

Cześć, ile w ostatnim czasie realnie czekaliście na wizę? Były jakieś problemy/ zwrotki?
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 15 Lis 2023 11:21 

Loty: 138
Kilometry: 350 015
niebieski
Kilka dni, 0 problemów.
 Profil Relacje PM off
Tucnak lubi ten post.
Tucnak uważa post za pomocny.

#526 PostWysłany: 15 Lis 2023 11:31 

niebieski
Chyba tylko ja mam problem :D
Dam znać jak się sytuacja wyjaśni.
 Profil Relacje PM off  

#527 PostWysłany: 15 Lis 2023 12:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tucnak napisał(a):
Cześć, ile w ostatnim czasie realnie czekaliście na wizę? Były jakieś problemy/ zwrotki?

A FAQ/Regulamin nie przeczytałeś przed potwierdzeniem wniosku? Jest opisane, ze 3 dni robocze
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 15 Lis 2023 12:13 

A przeczytałeś słowo "realnie"? Tak, czytałem regulamin i wiem że to są 3 dni robocze, tylko patrząc na forum różnie to bywało

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 19 Lis 2023 15:59, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#529 PostWysłany: 15 Lis 2023 12:24 
Awatar użytkownika

platynowy
Rowno 3 dni, 2 pax. roznica w otrzymaniu kilka godzin.
 Profil Relacje PM off
Tucnak lubi ten post.

#530 PostWysłany: 17 Lis 2023 12:49 

niebieski
Udało mi się w końcu dostać ;). Jestem jedną z niewielu osób, które miały z tym jakikolwiek problem, ale przyznawanie tych wiz to jakiś absurd. Dwa wnioski składane w tym samym czasie i jeden ok, a drugi odrzucony ze względu na niedokładny adres pobytu w Wietnamie. Wpisane było „Hanoi hostel”.
Uzupełniając drugi wniosek wpisałem dokładnie dane: numer, ulicę, dzielnicę, miasto i… wniosek odrzucony. Informacja, że adres niedokładny.
No to robię trzeci raz. Wpisałem dokładnie to samo co za drugim i nagle jest ok.
Więc polecam aplikującym aby po prostu nie robić tego na ostatnią chwilę.
Każde rozpatrzenie zajmowało dokładnie 3 dni robocze.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 17 Lis 2023 14:08 

Super że w końcu się udało :)

Z ciekawości zapytam jeszcze, czekamy już 4 dzień i dalej jest "in processing". Na różnych forach są różne informacje o zdjęciach, a na oficjalnej stronie tylko "twarz prosto, bez okularów, do 50kb". Daliśmy paszportowe (zdjęcie to samo, nie zdjęcie wycięte z paszportu), paszport z 2021. Ktoś też tak wgrywał i miał jakiś problem?

Jakąś starą strona z FAQ nie działa już, przekierowuje do logowania. A w instrukcji tylko te wymagania co wyżej 🤷🏼‍♂️

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 19 Lis 2023 15:59, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#532 PostWysłany: 17 Lis 2023 15:15 

srebrny
Dawałem tak i poszło bez problemu..
 Profil Relacje PM off
Tucnak lubi ten post.

#533 PostWysłany: 17 Lis 2023 15:36 

niebieski
Też tak robiłem. Zdjęcie zdjęcia paszportowego ;) Ale tak jak wyżej. Może być to samo, ale nie może być wycinkiem z paszportu.
Co do supportu to raczej nie reagują. Pisałem dwa razy i żadnej odpowiedzi nie otrzymałem.
 Profil Relacje PM off  

#534 PostWysłany: 17 Lis 2023 19:31 

srebrny
dodam, że pod koniec marca na wizę czekałem ponad 4 dni robocze.
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 20 Lis 2023 20:44 

Hej, za dwa dni mamy odlot do Wietnamu. Ja mam wizę ale koleżance znowu odrzucili wnioseki nie wiemy czy do wylotu będzie przeprocesowana. Czy ktoś ma sprawdzone namiary na jakiegoś pośrednika do wiz ekspresowych?
Znalazłam kilka stron i czytałam opinie na Reddit ale wolałabym jednak dostać rekomendacje was

Albo czy aplikować o letter of approval? Ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#536 PostWysłany: 21 Lis 2023 15:27 

Hejka,
w grudniu planujemy odwiedzić Wietnam. Będziemy lecieć z Australii na Phu Quoc z przesiadką w Ho Chi Minh.
Następnie na Phu Quoc zamierzamy spędzić około 2 tygodnie z przyjaciółmi i rodziną, w międzyczasie wyskoczyć na kilka dni do Ho Chi Minh i wrócić na Phu Quoc,
Jeśli dostaniemy wizę jedynie na 30 dni to pewnie na tym skończy się nasza przygoda z Wietnamem, ale jeśli ja i mój chłopak zostaniemy wizę na 90dni to zamierzamy (już bez ekipy) przejechać później cały Wietnam od Ho Chi Minh do Hanoi.
W związku z tym moje pytanie brzmi: czy jeśli we wniosku wizowym mam podać adres pobytu w Wietnamie to będzie okej jeśli wpiszę adres domu na Phu Quoc, który zamierzamy wynająć na airbnb i to będzie nasz pierwszy nocleg?

Drugie pytanie odnoście zdjęć. Aktualnie cały czas jesteśmy w podróży i nie mamy zbytnio dostępu do oficjalnych zdjęć "do dokumentów". Myślicie, że przejdzie fotka zrobione iphonem na tle białej ściany?
 Profil Relacje PM off  

#537 PostWysłany: 21 Lis 2023 15:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1. Wpisz adres pierwszego noclegu
2. Zeskanuj fotkę z paszportu lub poprosić fotografa jakiegoś.
 Profil Relacje PM off  

#538 PostWysłany: 21 Lis 2023 16:19 

srebrny
2. Robilem córce przy ścianie i poszło...
 Profil Relacje PM off  

#539 PostWysłany: 21 Lis 2023 16:35 

niebieski
Skanowane nie przejdzie na pewno.
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 24 Lis 2023 01:44 

Dzięki! czyli będzie okej jeśli podam adres noclegu na Phu Quoc mimo, że na wyspie wiza nie jest konieczna?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość