Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wynajem samochodu
#21 PostWysłany: 05 Mar 2025 05:26 

niebieski
Wypożyczaliśmy w Budget na 4 dni. Koszt z ubezpieczeniem ok 350zl/dobe. Ostatecznie auto z Avis, raczej bez przebojów, chociaż sama procedura dosyć dziwna ale to raczej przez ograniczoną znajomość angielskiego osoby która przekazywała nam auto.
 Profil Relacje PM off  

Wsiądź do pociągu, który płynie promem 😯😍 Kalabria i Sycylia w jednej podróży za 405 PLN 🌶🍋 Wsiądź do pociągu, który płynie promem 😯😍 Kalabria i Sycylia w jednej podróży za 405 PLN 🌶🍋
Auto, dolce vita i plaże 🍋🚗 Wyjazd na Sycylię za rewelacyjne 639 PLN Auto, dolce vita i plaże 🍋🚗 Wyjazd na Sycylię za rewelacyjne 639 PLN
#22 PostWysłany: 05 Mar 2025 08:03 

Loty: 251
Kilometry: 546 889
Dwa miesiące temu wypożyczałem rower w mieście Hualien na tajwańskim wybrzeżu.Właściciel miał do wypożyczenia kilka rowerów kilkanaście skuterów i jedno auto,jakaś Toyota w automacie.Z ciekawości zapytałem jaka stawka i jakie warunki wypożyczenia.Kwota wypożyczenia po przeliczeniu na złotówki oscylowała około 120 PLN za dobę.Płatne gotówką plus 300 dolarów depozytu na pokrycie ewentualnych szkód do zwrotu po oddaniu auta.Czasami lokalne wypożyczalnie które nawet nie ogłaszają się na stronach internetowych oferują wynajem po dużo niższych stawkach,Już kilka razy korzystałem z usług w takich mini wypożyczalniach(Japonia,Armenia,Oman,Argentyna)i obyło się bez jakichkolwiek problemów.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 29 Mar 2025 12:20 

platynowy
Wypożyczałem samochód w Tajpej, żeby obskoczyć kilka atrakcji w okolicach stolicy. Nie rezerwowaliśmy wcześniej przez internet, ponieważ rozważaliśmy jeszcze wypożyczenie skutera. Koniec końców zrezygnowaliśmy z tego pomysłu ze względu na niską temperaturę.

Wytypowaliśmy sobie dwie wypożyczalnie w okolicach hotelu, bez sprawdzania cen. W pierwszej nie mieli wolnego samochodu, w drugiej (oddział Chih Hang) był jeden. Zaproponowana stawka za dzień 1620 TWD (prawie 190 zł.). Na dzień dobry pytanie o międzynarodowe prawo jazdy. Bez niego nikt nie będzie z Wami rozmawiał. Brak propozycji dodatkowego ubezpieczenia. Dostajemy formularz do wypełnienia, podstawowe dane, w tym numer karty kredytowej - wpisujemy numer Revoluta , płacimy również tą samą kartą revo. Przy płatności gotówką jest dopłata. Jeżeli będziecie jeździć po drogach płatnych to zapłacicie po powrocie. Samochód dopiero co zdał poprzedni klient. Nie ma problemu, obsługa uruchamia mini myjnie na głównej arterii i już po kilku minutach jest czysty.

Jeszcze kilka spostrzeżeń o samej jeździe po stolicy. Drugi raz bym się nie zdecydował. Nie dlatego, że było to dla mnie trudne technicznie, a dlatego że było męczące. Skutery z każdej strony samochodu, trzeba mieć oczy z tyłu głowy. Korki, korki, korki. Notorycznie ograniczenia prędkości do 40km/h. Pokonanie 80 km. wliczając wyjazd z Tajpej może trwać nawet 3h. Benzyna tania, ok. 3,50 zł. za litr. Na niektórych stacjach cena różni się w zależności od tego czy placimy kartą czy gotówką (patrz zdjęcie). Sporo fotoradarów, nie próbowałem weryfikować czy działają.

Odradzam wypożyczanie samochodu. Prawdziwą wolność na Tajwanie daje skuter, ale o tym w osobnym poście.ImageImageImageImageImageImageImage

Ostatnio edytowany przez Kothson, 29 Mar 2025 12:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość