Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Sty 2023 10:31 
Awatar użytkownika

Loty: 239
Kilometry: 450 552
srebrny
Nie znalazłem tematu ze spaniem na lotnisku, więc założę.
W sumie nie szukam podłogi, bo będę z 3 latkiem, ale znalazłem na samym lotnisku hotel kapsułowy. W sam raz na kilka godzin.
Obiekt Capsule Transit KLIA 2 (Airside) - International Departure - tak jest opisany. Przylatuje przed północą z Singapuru, a o 7 rano wylot do Siem Reap. To są loty międzynarodowe, więc zakładam że to będzie eten sam terminal i chyba tam jest też ta kapsuła. Czy ktoś tam był może podzielić się swoimi doświadczeniami? Czy to wszystko w tym samym miejscu? Warto tam zostać na te kilka godzin?

Wypoczynek na Fuerteventurze 🏝️🌴 All inclusive w 4* hotelu za 2799 PLN Wypoczynek na Fuerteventurze 🏝️🌴 All inclusive w 4* hotelu za 2799 PLN
Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🌴🏝️ ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel z all inclusive za 4049 PLN Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🌴🏝️ ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel z all inclusive za 4049 PLN
#2 PostWysłany: 01 Sie 2024 23:20 
Awatar użytkownika

platynowy
odświeżę temat. Czy ktoś testował może spanie na lotnisku KUL? Można spać na airside? Tak się akurat składają mi loty, że mam tam w najbliższym razie 3 razy przesiadkę z późnym przylotem

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Sie 2024 23:38 
Awatar użytkownika

Loty: 344
Kilometry: 432 849
srebrny
@Szymon2020

Bierz hotel Ibis Styles KLIA, nowo otwarty w Marcu. Byłem zaraz po otwarciu i polecam. Recenzja na forum w odpowiednim temacie. Za 200zl masz hotel z basenem i śniadaniem. Transfer na lotnisko rano również w cenie. Warto.
Grab kosztuje do niego jakieś 30zl.
 Profil Relacje PM off
Szymon2020 lubi ten post.
Szymon2020 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 01 Sie 2024 23:56 

złoty
@Szymon2020 Spałem, a w zasadzie próbowałem spać kilka lat temu, nie wiem czy dużo od tego czasu się zmieniło. Teoretycznie była taka możliwość, ale przez to że lotnisko pracuje przez całą dobę, więc tłoczno i głośno jest nawet w nocy, to w końcu sobie odpuściłem. Ja mam lekki sen i nie tak łatwo mi zasnąć, a w tych warunkach się po prostu nie dało.
 Profil Relacje PM off

#5 PostWysłany: 02 Sie 2024 03:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 495 749
@Szymon2020, wprawdzie nie airside ale a nuż się nada (wklejam z własnej relacji):

Cytuj:
Swoją drogą, na terminalu KLIA2 już od wielu lat mam swoja ulubioną miejscówkę gdzie można się spokojnie i bezpiecznie przespać przed porannymi lotami AirAsia – w przejściu pomiędzy food courtami a strefą odlotów, trzeba skręcić w prawo w stronę palarni. I w tym półotwartym korytarzu jest zawsze przewiewnie, nie pada na głowę, jest relatywnie cicho i można parę godzin pospać nie będąc niepokojonym przez żadne slużby.

To będzie gdzieś w tym czerownymn polu, na piętrze:

Załącznik:
KLIA2.jpg
KLIA2.jpg [ 98.8 KiB | Obejrzany 816 razy ]

p.

#6 PostWysłany: 27 Sie 2024 16:46 
Awatar użytkownika

platynowy
puhacz napisał(a):
@Szymon2020, wprawdzie nie airside ale a nuż się nada (wklejam z własnej relacji)

Btw sprawdziłem, da się na airside bez problemu. Niby KLIA2 więc terminal dla tanich linii, ale wykładzinę mają niczym niektóre arabskie lotniska :D to jest w strefie międzynarodowej, po zejściu schodami poniżej food courta

Załączniki:
20240826_015820.jpg
20240826_015820.jpg [ 587.65 KiB | Obejrzany 695 razy ]

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off
puhacz lubi ten post.

#7 PostWysłany: 27 Sie 2024 19:55 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 311 137
Na lotnisku (zarówno KLIA 1 czy KLIA 2) byłem kilkanaście razy. Kilka razy pojechałem późnym wieczorem na lotnisko gdy lot miałem z samego rana i szkoda było brać hotel i zarazem zrywać się w nocy. Także gdy przyleciałem późno (będąc w strefie tranzytowej) a kolejny lot także z samego rana. Lotnisko w nocy pustoszeje, choć to też zależy gdzie się znajdujemy. Czy przed strefą bezpieczeństwa czy za. Przed jest sporo ludzi przez całą noc, często chwilę trzeba zaczekać aż się zwolni miejsce do siedzenia (jak ktoś umie spać na siedząco). Znajdują sie też tacy co na ławkach śpią. Sporo ludzi także leży na swoich bagażach czy miejscach gdzie są dywany. Co do strefy (za kontrolą) jest dużo, dużo mniej ludzi i cisza, a niektóre miejsca nawet mają półmrok. Tak jak pokazano na zdjęciu są dywany i bez problemu można sie położyć czy nawet przespać. Nigdy nie widziałem aby ktoś z obsługi lotniska miał z tym problem.
Nvjc uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość