Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Phuket - street food
#1 PostWysłany: 09 Lip 2018 18:33 

Witam,
Będę na Phuket od niedzieli do soboty, czy nocne bazary z jedzeniem otwarte są codziennie czy w określone dni?
Gdzie najlepiej jeść na Phuket?
 Profil Relacje PM off  

City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍 City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍
Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
#2 PostWysłany: 09 Lip 2018 18:49 
Awatar użytkownika

srebrny
ta wyspa ma 500km2
jedz tam gdzie inni

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Lip 2018 19:01 

wiem wiem, chodzi mi tylko o typowe nocne targi z jedzeniem

Ostatnio edytowany przez Zeus, 09 Lip 2018 19:13, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Lut 2019 00:19 

Ta impreza na ulicy odbywa się w niedzielę. Sunday Night Market. Super sprawa!

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Lip 2025 12:20 

Z moich kulinarnych doświadczeń na Phuket polecić mogę:

1.) W Kamala Beach:
a.) Mlle Chantima - trzeba zejść kawałek z głównej drogi, restauracja prowadzona przez parę Martynikańczyk - Tajka. Rodzinna, przesmaczna kuchnia. Dania gotowane po zamówieniu, nic z gotowców, wszystko świeże i smaczne. Właścicielka gotuje z sercem i widać ile radości jej sprawiają opróżnione talerze i uśmiechnięte twarze po pierwszym kęsie. A nie uśmiechać się nie da, bo wszystko bardzo smaczne.
b.) Ohlala Restaurant - przepyszna kuchnia i tajska i bardziej europejska. Wszystko ładnie podane, smak bez zarzutów.
c.) AEW Seafood - jeśli ktoś nie ma wysokich wymagań jeśli chodzi o obsługę (nie żeby była jakaś nieprawidłowa, ale bardzo prości ludzie) to warto się wybrać. Dobre dania tajskie i wschodnio-europejskie (jest karta dań rosyjskich - uwaga na pierogi, bo choć dobre w smaku to małe jak nasze uszka do barszczu ;) )
d.) Targ miejski - street food - jak na typowym tajskim street foodzie - mega tanio, dość smacznie, ale trzeba uważać, bo jeśli coś długo leży na upale bez lodówki to mogą być przeboje. My jedliśmy parę razy i takowych nie było.
e.) Big Boys Burger Club - jeśli ktoś ma ochotę na typowego wypaśnego burgera to jest to odpowiednie miejsce. Obsługa na wysokim poziomie, bardzo kulturalna. W ramach czekadełka na jedzenie przynoszą do stoliku gry, fajna sprawa :D

2.) W Phuket City:
a.) Chino Cafe - całkiem smaczne dania, nie była to jakaś niesamowicie szałowa uczta dla podniebienia, ale smaczne.

3.) W Karon Beach:
a.) Baku Restaurant - przepyszna kuchnia turecko-azerska. Totalnie moje klimaty, obsługa na poziomie, generalnie wszystko super.

4.) W Patong Beach:
a.) Eurasian - bardzo smaczne jedzenie, w karcie mix dań tajskich i europejskich. My jedliśmy tajskie i bardzo nam smakowały. Dobre ceny jak na położenie tuż obok głównej imprezowej ulicy.

Załączniki:
Eurasian.jpg
Eurasian.jpg [ 221.66 KiB | Obejrzany 182 razy ]
Mlle Chantima (1).jpg
Mlle Chantima (1).jpg [ 232.91 KiB | Obejrzany 182 razy ]
Mlle Chantima (2).jpg
Mlle Chantima (2).jpg [ 229.04 KiB | Obejrzany 182 razy ]
Mlle Chantima (3).jpg
Mlle Chantima (3).jpg [ 228.72 KiB | Obejrzany 182 razy ]
Ohlala Restaurant (1).jpg
Ohlala Restaurant (1).jpg [ 217.38 KiB | Obejrzany 182 razy ]
Ohlala Restaurant (2).jpg
Ohlala Restaurant (2).jpg [ 238.04 KiB | Obejrzany 182 razy ]
Big Boys.jpg
Big Boys.jpg [ 229.57 KiB | Obejrzany 182 razy ]
Baku Restaurant.jpg
Baku Restaurant.jpg [ 238.45 KiB | Obejrzany 182 razy ]
Street food (1).jpg
Street food (1).jpg [ 238.95 KiB | Obejrzany 182 razy ]
Street food (2).jpg
Street food (2).jpg [ 237.04 KiB | Obejrzany 182 razy ]
AEW Seafood.jpg
AEW Seafood.jpg [ 220.5 KiB | Obejrzany 182 razy ]
Chino Cafe.jpg
Chino Cafe.jpg [ 228.09 KiB | Obejrzany 182 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość