Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Wrz 2025 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
W weekend przesiadałem się w Shenzhen, może komuś przydadzą się poniższe informacje:

- odbierając bagaż możemy na monitorze obserwować widok z kamery, jak personel lotniskowy w sortowni wkłada go na taśmę,
- w strefie przylotów na terminalu krajowym przy odbiorze bagażu znajdują się "garderoby", gdzie można przebrać / przepakować się,
- w strefie odlotów na terminalu międzynarodowym znajdziemy darmowe prysznice,
- przylatując lotem krajowym musimy odebrać bagaż i nadać go ponownie na lot międzynarodowy.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Informacja transferowa
Transfer.jpg
Transfer.jpg [ 117.51 KiB | Obejrzany 309 razy ]
Komentarz do pliku: Prysznic
Shower.jpg
Shower.jpg [ 92.76 KiB | Obejrzany 309 razy ]
Komentarz do pliku: Szatnia 2
Locker Room 2.jpg
Locker Room 2.jpg [ 64.91 KiB | Obejrzany 309 razy ]
Komentarz do pliku: Szatnia 1
Locker Room 1.jpg
Locker Room 1.jpg [ 189.09 KiB | Obejrzany 309 razy ]
Komentarz do pliku: Odbiór bagażu
Luggage carousel.jpg
Luggage carousel.jpg [ 137.31 KiB | Obejrzany 309 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#2 PostWysłany: 07 Lut 2026 22:45 

Mateusz234g napisał(a):
czy orientuje się ktoś może czy na lotnisku Shenzen jest jakaś forma przechowalni bagażu, czy tego typu miejsca, bo z tego co się chyba orientuje, niestety, linia chyba nie nada bagażu bezpośrednio z Wiednia do Osaki, może ma ktoś też doświadczenie z Hainian Airlines?
Podzielisz się informacją jak skończyła się historia? Też lecę Hainan, ale na trasie Budapeszt-Shenzhen-Seul. Mam 9h przesiadki, więc chciałem wyskoczyć na miasto (z tego co widzę z innych postów, to nie powinno być problemów), a że nie jest to jakoś super dużo czasu, to wolałabym go nie marnować na odbieranie bagażu, szukanie poczekalni i nadawanie ponownie :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Lut 2026 00:38 

Loty: 25
Kilometry: 49 276
Fl3t05 napisał(a):
Mateusz234g napisał(a):
czy orientuje się ktoś może czy na lotnisku Shenzen jest jakaś forma przechowalni bagażu, czy tego typu miejsca, bo z tego co się chyba orientuje, niestety, linia chyba nie nada bagażu bezpośrednio z Wiednia do Osaki, może ma ktoś też doświadczenie z Hainian Airlines?
Podzielisz się informacją jak skończyła się historia? Też lecę Hainan, ale na trasie Budapeszt-Shenzhen-Seul. Mam 9h przesiadki, więc chciałem wyskoczyć na miasto (z tego co widzę z innych postów, to nie powinno być problemów), a że nie jest to jakoś super dużo czasu, to wolałabym go nie marnować na odbieranie bagażu, szukanie poczekalni i nadawanie ponownie :)

Jest przechowalnia bagażu w SZX sam korzystałem. Jeżeli na tagu bagażu masz lotnisko docelowe to tam poleci bagaż. W razie gdybyś zobaczył go na taśmie w Shenzhen podejdź do chińczyka który tam się kręci i wytłumacz mu sytuację (korzysta z tłumacza w telefonie) on to ogarnie. Dokładnie tak to załatwiłem jak leciałem Hainan international - international.
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#4 PostWysłany: 27 Mar 2026 18:21 
Awatar użytkownika

Loty: 552
Kilometry: 1 339 584
niebieski
Dojazd z lotniska do miasta linią 11. Niestety lotnisko jest jednym z kolejnych przystanków i metro przyjechało dość zapchane, wiec przejazd do miasta z bagażami nie był przyjemny, a o miejscu siedzącym można bylo zapomnieć. Czas podróży okolo 14.30.

Nie wylatywałam stamtąd więc nie mogę nic więcej dodać.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość