Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 03 Gru 2023 22:46 

niebieski
Kurczę szkoda, bo liczyłem na to że będę mógł na koniec września / początek października łapać, bo początek września to chyba potencjalne ryzyko tajfunów
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#322 PostWysłany: 04 Gru 2023 20:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Polecam nie lekceważyć próby kontaktu z ich strony :evil:

Kod:
We have tried to contact you, but we couldn't reach you to assist you with your booking.
I am sorry to inform you that your booking has been cancelled

Musieli dzwonić z zastrzeżonego i się nie mogli do mnie dodzwonić, bo mam takie połączenia zablokowane...
mikapi22 uważa post za pomocny.

#323 PostWysłany: 04 Gru 2023 20:36 

niebieski
Dzisiaj probowałem załatwić sprawie osobiście w biurze Saudi w Londynie ale spuścili mnie na przysłowiową choinkę. „Nic nie zamieniamy. Do wylotu jest prawie rok i nie wiadomo czy Saudia nie przywróci tych lotów”. Żadna argumentacja nie chwytała, a rozmowa już od wejścia nie zapowiadała się konstruktywnie.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#324 PostWysłany: 04 Gru 2023 21:04 

niebieski
@Piatek będziesz z nimi walczył o przywrócenie rezerwacji ? Trochę to niepoważne że nie mogli napisać maila że proszą o kontakt tylko od razu anulacja

Edit 1

Dobra widząc co się dzieje, stwierdziłem że też dziś będę robił zmiany bo za chwilę przestaną być elastyczni

Telefon na infolinię do USA i informacja że w styczniu część polaczeć wróci i żeby poczekać bo oni teraz nie chcą już robić zmian jak za chwilę będzie rozkład - na poczekaniu wymyśliłem więc że potrzebuje teraz tych biletów z uwagi na jakieś tam powody

No i teraz najlepsze, bilety mam już na mailu, podałem nr interesujących mnie lotów i poszło

- Lot do Korei mam bezpośredni Koreanem
- Lot z Korei mam LOTem przez Warszawę i dalej - Austrianem - jak się okazuje mimo wcześniejszych prób - przeszło :D

Domyślam się tylko, że czeka mnie anulacja jak u kolegi @Piatek bo podałem daty późniejsze niż pierwotne i widzę teraz na bilecie że moje daty wylotu/powrotu są później niż informacja przy nich NVA (Not valid after) więc jestem ciekaw czy to zostanie czy będą z tym jeszcze jakieś przeboje

Edit2

Kwadrans przed północą budzi mnie telefon z Kanady. Wiedziałem już co jest grane. System anulował bilety.

Jednakże Pan bardzo miły, pyta czy ma jeszcze raz wystawić bilety na te same daty i połączenia bo to jakiś błąd systemu był, jego zdaniem wszystko ok, więc zgadzam się, jeszcze podczas połączenia przychodzą nowe bilety. To co na nich się zmieniło to pojawił się nr wybranych siedzeń oraz zmienił się nr biletu. Reszta pozostała bez zmian

Mam nadzieję że kolejnych telefonów nie będzie, przynajmniej w nocy
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#325 PostWysłany: 05 Gru 2023 04:56 
Awatar użytkownika

srebrny
@Zjadacz Godzina 3:50 w środku nocy a ja się przebudziłem i do nich dzwoniłem wlasnie. Udało się przywrócić rezerwacje i mam już nowe bilety w zmienionych datach na emailu. Przy okazji próbowałem znowu zmienić lotnisko na Warszawę ale się nie udało. Stopoveru w Dubaju też nie chcieli zrobić. Powiem szczerze, byłem pewny jeszcze przed chwilą, że straciłem te bilety bezpowrotnie, szczegolnie jak konsultant powiedzial, ze sa one anulowane i nie wie on co sie stalo, ale sytuacja uratowana.
2 ludzi lubi ten post.

#326 PostWysłany: 05 Gru 2023 10:15 

niebieski
U mnie pozytywna historia.
Przed zadzwonieniem przygotowałem sobie kilka scenariuszy potoczenia się rozmowy z konsultantem.
Od optymistycznej zmiany początku lotu przez WAW, po zostawieniu podroży z max. 1 przesiadka z początkiem w Wiedniu.

Po wyjaśnieniu całej sytuacji usłyszałem: "OK, so what we do" no to powiedziałem, że chce zmienić lot na początek w WAW a nie Wiedniu bo podróż z dziećmi będzie ciężka, a mieszkamy w Polsce. Odpowiedź konsultanta, let me check" i ... podał mi daty pokrywające się z moimi pierwotymi (poczatek sierpnia) z WAW. Zaakceptowałem, podziękowałem, kazał sprawdzić czy mam już etickety na emailu, były i pożegnaliśmy się.

Czułem, że praktycznie mogłem dowolny lot zasugerować, a by sprawdził w systemie czy ma możliwość zmiany. Tak czy inaczej mam 4 bilety WAW<->ICN, załatwione w 5min.

Dużo wygląda, jak się trafi i na kogo, ja dzwoniłem ze skype do USA.
Co prawda miałem jakiś telefon o 3 nad ranem, ale mam wyciszony o tej porze więc liczę, że to ankieta satysfakcji bo na razie w Saudia i LOT, moje etickety potwierdzone.

podziękowania dla @JIK za wrzutke.
11 ludzi lubi ten post.
trunks uważa post za pomocny.

#327 PostWysłany: 05 Gru 2023 10:55 
Awatar użytkownika

@kliperjk na której infolinii tacy ugodowi?
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 05 Gru 2023 10:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Moje też po zalogowaniu się numerem rezerwacji pokazywało jako potwierdzone a po zadzwonieniu do nich okazało się, że cała rezerwacja jest anulowana.
jacek96 lubi ten post.

#329 PostWysłany: 05 Gru 2023 11:02 

niebieski
-- 05 Gru 2023 10:00 --

dawmik napisał(a):
@kliperjk na której infolinii tacy ugodowi?

3 linijka od końca w moim poście ;-)

-- 05 Gru 2023 10:02 --

Piatek napisał(a):
Moje też po zalogowaniu się numerem rezerwacji pokazywało jako potwierdzone a po zadzwonieniu do nich okazało się, że cała rezerwacja jest anulowana.

Dzięki za informacje, poczekam jeszcze z tydzień i później potwierdzę w LOT, że wszystko z rezerwacją w porządku.
Ogólnie w checkmytrip mam tylko jeden odcinek rezerwacji ale jak pisałem w Saudia i LOT - confirmed na RT więc jestem dobrej myśli :-)

#330 PostWysłany: 05 Gru 2023 11:08 

złoty
Tak jak opisywałem, do mnie też dzwonili po czasie ze stwierdzeniem, że to co widniało w rezerwacji jako potwierdzone, nie jest możliwe do zrealizowania. Na podstawie doświadczenia @Piatek, raczej bym na Twoim miejscu próbował się z nimi kontaktować dość szybko.
 Profil Relacje PM off
kliperjk lubi ten post.

#331 PostWysłany: 05 Gru 2023 15:20 

niebieski
W sumie nie znalazłem zbyt dużo informacji w tej kwestii więc zapytam tutaj może ktoś będzie kojarzył

Bilety zostały wystawione na ponad rok w przód w porównaniu do pierwotnego terminu podróży

Czy to nie oznacza że są źle wystawione ? (Informacja NVA vs data podróży)

Załączam screen. Zastanawiam się czy się kontaktować z linią w tej sprawie ? Może ktoś miał podobną sytuację ?

Image
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 05 Gru 2023 15:55 

platynowy
u mnie podobnie, pytałam o to, to kazali się nie martwić. W moim przypadku cały czas powtarzali, że rezerwacja jest ważna do (i tu podawali datę zrobienia oryginalnej rezerwacji +1 rok), ale nikt nie był w stanie mi odpowiedzieć dlaczego na potwierdzeniu rezerwacji widnieje błędna data NVA
 Profil Relacje PM off
Zjadacz lubi ten post.

#333 PostWysłany: 05 Gru 2023 17:02 

niebieski
Kupowałem 24 wrzesnia więc z tym rokiem może patrzą tylko na datę wylotu, dzięki za info
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 05 Gru 2023 19:51 

Loty: 82
Kilometry: 122 035
niebieski
Dzwoniłem dzisiaj przez skype na infolinię usa.
Zmiany bez problemu (po uprzednim pytaniu konsultanta u supervisora):
1. lot do Seulu zmieniony na Turkisha przez Stambuł,
2. powrót do Wiednia, najpierw LO do WAW i później Austrianem. Zmiana daty powrotu o +1 dzień.
Pojawiło się pytanie o pin zabezpieczający z sms.
W nowych biletach przy dacie dopisek NVA
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#335 PostWysłany: 05 Gru 2023 20:59 

niebieski
Poprawka do mojej rezerwacji.
Dzwonili z Saudia, że anulują mi bilet i musze zmienić na start i koniec z VIE..
Będę więc zmieniał na coś podobnego co @najpiekniejszy ma i wysiądę w WAW wracając z powrotem.

#336 PostWysłany: 05 Gru 2023 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 463 009
niebieski
Za drugim podejściem (oba na infolinię w USA) zmieniłem także ja swoje loty. Niestety nie miałem tyle szczęścia i nie chcieli mi zmienić na powrót przez WAW, nie mówiąc o zmianie miasta wylotu. Wczoraj konsultant nie chciał także zmienić dat lotów nawet o 1 dzień i nie było to tylko jego widzimisię ale konsultował to z przełożonym, więc podziękowałem. Dziś zmiany dat bez problemu. W obu próbach nie przechodziły żadne połączenia codeshare, nie tylko LO+OS ale też jakiekolwiek połączenia LH, wszystkie loty w jedną stronę musiały być obsługiwane przez tą samą linię. Nie przechodziły też loty z długimi przesiadkami, a miałem ochotę na całodniowy stop w DOH (sama zmiana lotów na QR była możliwa). Ponieważ dosyć mocno patrzyłem na godziny wylotów/przylotów stanęło na Etihad w jedną stronę i Turkish z powrotem.

Z mniej kronikarskich informacji, to wg konsultanta przy przesunięciu któregoś z nowych lotów o 1 godzinę będzie możliwa kolejna modyfikacja rezerwacji. A jak będzie w praktyce to się ewentualnie okaże.
 Profil Relacje PM off
trunks uważa post za pomocny.

#337 PostWysłany: 05 Gru 2023 22:56 
Awatar użytkownika

Loty: 318
Kilometry: 619 749
niebieski
Czyli rozumiem, ze wszystko zależy od tego na kogo sie trafi
bo rozumiem, że są opcje zmian i w zakresie jakiejkolwiek linii, i w zakresie daty przesunięcia kilkumiesieczne, a jedyne niedozwolone są opcje zmiany miast wylotu i przylotu.

Bo ta rozmowa jeszcze przede mna, a z pomyslu out - pomyslalem, ze moze lepiej bedzie przelozyc o 3 miesiace.

#338 PostWysłany: 05 Gru 2023 23:08 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 463 009
niebieski
Robaku napisał(a):
Czyli rozumiem, ze wszystko zależy od tego na kogo sie trafi

Dokładnie tak, właściwie jak w przypadku każdej infolinii. Warto próbować do skutku, chociaż w przypadku niektórych linii (np. latam) konsultanci robią notatkę w systemie po każdej rozmowie, warto więc przed kolejną rozmową wymyślić sobie co się zmieniło, że znowu dzwonimy w tej samej sprawie.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 06 Gru 2023 21:06 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Bez problemów na infolinii USA (bez konsultacji z supervisorem itp) udało się przesunąć loty o kilka dni.

Lot do Seulu proponował Turkisha, na moje sugestie by zerknął lot przez FRA (B747) nie widział dostępności miejsc. Finalnie znaleźliśmy kompromis i zmienił na Emirates z głównym lotem na A380.

Na locie do zmiana na lot przez Tajwan nie była możliwa, ale na locie powrotnym już się dało z China Airlines. Dziwne, ale cieszy mnie, że uda się spędzić tam chociaż 9 godzin. Pan był zdziwiony, że chciałem tak długą przesiadkę :D

Wspominał o jednej bezpłatnej zmianie i czy chcę z niej skorzystać. Dziwne bo jeden lot wisiał jako zmieniony, a drugi jako odwołany. Finalnie żadnych innych zmian nie planuję więc zaakceptowałem.
 Profil Relacje PM off
ghostwriter lubi ten post.

#340 PostWysłany: 06 Gru 2023 22:00 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Do trzech razy sztuka - infolinia USA.

Wczoraj najpierw pani chciała PIN, to mówię OK, poszukam. Mówiła, że po rezerwacji powinienem dostać smsem, ale jestem przekonany, że go nie dostałem. Jedyne smsy od Saudia to te ze zmianami. Wysyłka kodu do jakiekolwiek zmiany poprzez manage booking również nie działała na sms, a na maila od razu. Kolejne połączenie - pan. Bez pytań o PIN, ale z kolei radził poczekać do lutego bo się znów coś może zmienić, Korean niepotwierdzony i skasują całość i będzie problem. Nic nie pomagało.

Dziś z kolei pani i pytanie o PIN :) Powiedziałem, że nie mam i na pewno nie miałem i nie będę miał. Udało się zidentyfikować wysyłając maila. Poinformowała, że mogę ubiegać się o refund lub zmienić bilet. Sugerowała, żeby ze zmianami poczekać do nowego roku, ale uparłem się, że "friends niedawno załatwili i już mają", więc w końcu też zechciała wysłuchać życzenia odnośnie zmian. Korean bez problemu. Pytała o daty, więc mniemam, że również można było zmienić. Ja nie ruszałem.

Ale podziwiam tych z Was, którzy załatwiają z nimi jakieś skomplikowane routingi, zwłaszcza gdy arabski akcent jest wyraźnie słyszalny. Ja podczas rozmowy jednej trzeciej rzeczy się domyślałem :)
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 38  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości