Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Gru 2012 12:50 

Witam
Mam pytanie czy ktoś przemieszczał się z lotnisk w Rio i Sau Paulo i mógłby pomóc?
Rio: Rio Internacional podroż do centrum i tego samego dnia z centrum do Santos Dumont.
Sau Paulo: Congonhas Arpt podróż do centrum a potem centrum do Guarulhos Arpt .

Jaki może być orientacyjny czas podróży na tych trasach?
Z czego najlepiej korzystać autobusy, taksówki ?
 Profil Relacje PM off  

🔥M-E-G-A❗🔥 Madera z Europy za 167 PLN 🔥🤯 z dolotami z 8 polskich miast od 327 PLN 😍👏 🔥M-E-G-A❗🔥 Madera z Europy za 167 PLN 🔥🤯 z dolotami z 8 polskich miast od 327 PLN 😍👏
Znakomita cena za wyjazd solo na Maltę❗ Tylko 474 PLN za loty i noclegi w hotelu Znakomita cena za wyjazd solo na Maltę❗ Tylko 474 PLN za loty i noclegi w hotelu
#2 PostWysłany: 30 Gru 2012 13:26 

Cześć,

Jeśli chodzi o Rio podróż z International do centrum to ok. 1h-1,5h. Ja jechałem autobusem - koszt 14 reali (ok. 20 zł). Autobus klimatyzowany, wygodny - polecam. Koszt taksówki do centrum to ok. 72 reale (ok. 110 zł). Zwróć uwagę, żeby mieć jakąś lokalną gotówkę ze sobą - bankomaty na lotnisku (przynajmniej jak ja byłem) nie wypłacały kasy z polskich kart. Zawsze można wymienić pieniądze w kantorze na lotnisku, ale tam pobierają prowizję 10 USD od transakcji.

Santos Dumont jest w zasadzie w centrum więc można tam dojść pieszo, albo dojechać metrem (ze stacji Cinelandia to ok. 15 minut pieszo). Bilet na metro to koszt ok. 3,2 reala. Zależy skąd dokładnie będziesz chciał tam dotrzeć.

#3 PostWysłany: 06 Sty 2013 10:30 

Wielkie dzięki StuntmanMike za Rio, Dolatujemy o 4.40 do Rio Internacional a potem wieczorem wylot z Santos Dumont wiec wygląda na to że będziemy mieli kilka godzin na Copacabanie. Może jeszcze jakaś podpowiedź z Sau Paulo?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Lut 2013 13:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Na przyszlosc dla zainteresowanych tematem: w Rio bralysmy taksowke spod kosciola Candelaria (stare miasto - centrum) na lotnisko GIG, cena z licznika 36BRL, tak wiec te 72 reale podane wczesniej to cena dla totalnych gringo ;) Spokojnie targujcie przynajmniej do 40-50BRL, a najlepiej jechac z licznikiem taryfa 1. Czas podrozy ok godz 13 w czw to 0.5h-40min, nie bylo akurat zadnych korkow.
W Sao Paulo (GRU) autobus lotniskowy kosztuje 35BRL :? wiec juz przy 2-3 osobach warto podpytac o taxi (nie probowalam, ale czytalam ze ok 80BRL do/z centrum). Autobus ma w centrum przystanek na Praca Republica.

#5 PostWysłany: 05 Mar 2013 19:27 

Te 72 BRL to już była cena po stargowaniu ;) Startowaliśmy ze 110 jak dobrze pamiętam. Ale może faktycznie znając portugalski dało się to lepiej rozegrać. Chociaż z drugiej strony wydaje mi się, że inaczej trochę negocjować transfer z lotniska, a inaczej na lotnisko.

#6 PostWysłany: 12 Mar 2013 00:28 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
Jak coś to zostało mi trochę Reali , mogę sprzedać .
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Mar 2013 02:27 

brazylijskie jak dojadę - Rio:

http://www.vadeonibus.com.br/vdo/index.php
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Maj 2013 21:18 

niebieski
Czy na Sao Paulo - Congonhas Airport CGH mozna przekimac nocke ? Jest tam free wifi ?
O 20 wieczorem laduje na GRU a o 8 rano startuje z CGH i trzeba jakos tanio i sensownie ten czas spedzic.
Orientuje sie ktos moze czy TAM daje busiki za free na transfer jak obie trasy mam na jednym bilecie ?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Paź 2013 21:14 
Awatar użytkownika

srebrny
peter1956 napisał(a):
Czy na Sao Paulo - Congonhas Airport CGH mozna przekimac nocke ? Jest tam free wifi ?
O 20 wieczorem laduje na GRU a o 8 rano startuje z CGH i trzeba jakos tanio i sensownie ten czas spedzic.
Orientuje sie ktos moze czy TAM daje busiki za free na transfer jak obie trasy mam na jednym bilecie ?

pozdrawiam

TAM daje busik, jedzie około godziny (odbyłem kurs między GRU a CGH). Jest wygodny i wszystko OK. Pokazujesz karte pokładową i jedziesz.
Potwierdzam również obecność WIFI na CGH, nie pamiętam jednak nazwy.

Co do poprzednich pytań:
Dojazd między lotniskami w Rio to około 1-1,5 godziny czasu w korkach, 40m.-1 godzina w luzie. Koszt dla znającego trochę hiszpański i angielski i wyglądającego na gringo (taksometr) około 40-45 reali.

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Lut 2015 13:16 

Ile czasu zajmuje dojazd taksą (bo szybciej) z GRU do centrum? mamy niecałe 6h między lotami, opłaca się cisnąc do miasta żeby zobaczyc choc troche te miasto? lepsze to niż się nudzic na lotnisku, tylko czy wyrobie się godzinowo? odliczając check in mam jekieś 4,5h żeby wyjechac z lotniska, zobaczyc i wrocic na GIG
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Lut 2015 17:30 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
zuraw napisał(a):
Ile czasu zajmuje dojazd taksą (bo szybciej) z GRU do centrum? mamy niecałe 6h między lotami, opłaca się cisnąc do miasta żeby zobaczyc choc troche te miasto? lepsze to niż się nudzic na lotnisku, tylko czy wyrobie się godzinowo? odliczając check in mam jekieś 4,5h żeby wyjechac z lotniska, zobaczyc i wrocic na GIG

Taksówka z GRU do centrum jakieś 120 Reali. Jedzie się około 40 minut.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
zuraw uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 09 Lut 2015 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
a taxi z centrum na GRU kosztuje połowę tego co z lotniska do centrum.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Lut 2015 03:37 

JIK napisał(a):
Taksówka z GRU do centrum jakieś 120 Reali. Jedzie się około 40 minut.

wow! spodziewałem się ok 60-80 reali! w takim razie z lotniska może jakimś busem? :D a powrót taksą skoro połowę taniej...ale wiem już, transport zajmuje tyle czasu że spokojnie będę mógł 2h poszwędac się po Sao, dzięki za info
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 10 Lut 2015 17:36 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Adrian.jg napisał(a):
a taxi z centrum na GRU kosztuje połowę tego co z lotniska do centrum.

Niekoniecznie. Taxi z centrum (Paulista) na GRU 86 Reali + niby jakiejś opłaty 30 Reali = 116 Reali.

Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 10 Lut 2015 21:46 

JIK napisał(a):
Niekoniecznie. Taxi z centrum (Paulista) na GRU 86 Reali + niby jakiejś opłaty 30 Reali = 116 Reali.

Może to opłata paliwowa, do zdumpowania ;)
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

#16 PostWysłany: 11 Lut 2015 21:59 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
Co prawda ja tam bylem w 2010 wiec moglo sie pozmieniac, ale sprawdzilem i zaplacilismy 45 reali za podroz z centrum na GRU i to z licznikiem. To byla oficjalna zolta taxi, ktora koczowala przed naszym hotelem na ewentualnych gosci :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 11 Lut 2015 22:43 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Adrian.jg napisał(a):
Co prawda ja tam bylem w 2010 wiec moglo sie pozmieniac, ale sprawdzilem i zaplacilismy 45 reali za podroz z centrum na GRU i to z licznikiem. To byla oficjalna zolta taxi, ktora koczowala przed naszym hotelem na ewentualnych gosci :)

Ja byłem w styczniu i żółtych taksówek nie widziałem w Sao Paulo O.O

Wracaliśmy na liczniku i na koniec dopiero coś nacisnął i jakiś tax doszedł ~ 30-40 reali za kurs.

Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 20 Lut 2015 03:41 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
JIK napisał(a):
Adrian.jg napisał(a):

Ja byłem w styczniu i żółtych taksówek nie widziałem w Sao Paulo O.O

Wracaliśmy na liczniku i na koniec dopiero coś nacisnął i jakiś tax doszedł ~ 30-40 reali za kurs.

Jestem w Sao Paulo i chciałbym pojechać Taxi na lotnisko nie z centrum, ale z Barra Faranda. Czy ktoś z was jechał ostatnio i wie jaka wychodzi cena ostateczna? Mój host powiedział ze cena wzrasta ponieważ lotnisko jest w innym mieście i taksowkarz nie moze wziazc nikogo innego

#19 PostWysłany: 20 Lut 2015 08:00 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Magaa napisał(a):
przy 2-3 osobach warto podpytac o taxi (nie probowalam, ale czytalam ze ok 80BRL do/z centrum).

Owszem, 10 lat temu. W zeszłym miesiącu płaciłem 130

PS. Sao Paulo - czy tak trudno napisać to bez błędu?

#20 PostWysłany: 21 Lut 2015 03:55 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
BusinessClass napisał(a):
Magaa napisał(a):
przy 2-3 osobach warto podpytac o taxi (nie probowalam, ale czytalam ze ok 80BRL do/z centrum).

Owszem, 10 lat temu. W zeszłym miesiącu płaciłem 130

PS. Sao Paulo - czy tak trudno napisać to bez błędu?

UBER jest dobrym rozwiązaniem zwłaszcza gdy ma się kody.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość