Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Mar 2013 22:58 

witam, wpadlem na pomysl aby zalozyc biuro, ktore organizowaloby wyjazdy na mecze pilkarskie po calej Europie. Mam doswiadczenie w organizacji tego typu wyjazdow. Organizacja polegalaby na kupieniu biletu na mecz, na samolot oraz rezerwacji hotelu. Jak ogladam inne biura tego typu i sam bilet na mecz plus 1 nocleg, minimum 1700zl, to az mnie krew zalewa... . Jak myslicie zdaloby to egzamin? Jak to wyglada od strony prawnej?

(przepraszam za brak polskich znakow)
 Profil Relacje PM off  

Wczasy na wyspie Lesbos ⭐⭐⭐ hotel z basenem z widokiem na morze za 2239 PLN 😎 Wczasy na wyspie Lesbos ⭐⭐⭐ hotel z basenem z widokiem na morze za 2239 PLN 😎
City break w Maladze za 839 PLN 🏙️🌞 Loty z Warszawy i hotel w centrum City break w Maladze za 839 PLN 🏙️🌞 Loty z Warszawy i hotel w centrum
#2 PostWysłany: 21 Mar 2013 23:16 

niebieski
wygląda to niezbyt optymistycznie, musisz działać jako organizator turystyki, mieć wpis w rejestrze prowadzonym przez Marszałka i gwarancję bankową lub ubezpieczeniową, że w przypadku Twojej niewypłacalności, ludzie wrócą do kraju ;)

#3 PostWysłany: 21 Mar 2013 23:36 

Pozatym pamiętaj, że kupując BIlety u Wizz czy FR zmiana nazwiska tania nie jest a czarter ... to nie bilety po 50zł ... ;) Nie mówię już o komunikacji transferowej z lotnisk...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Mar 2013 23:47 

no ja rozumien, beda to loty wizzairem lub rayanem, wypad gdzies na 2 dni, wszystko raczej malym kosztem i klienci beda o tym wiedziec, ewentualnie gdybym oferowal bilety na mecze i hotel oraz pomoc przy wyszukiwaniu lotow, klient placilby tylko za bilet na mecz i hotel( w sensie sam sobie oplaci lot)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Mar 2013 01:30 

Nie wiem czy to wypali, bo wyjazdy na mecze zazwyczaj organizują stowarzyszenia kibiców.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Mar 2013 09:56 

barcelonismo napisał(a):
witam, wpadlem na pomysl aby zalozyc biuro, ktore organizowaloby wyjazdy na mecze pilkarskie po calej Europie.

Bardzo ciekawy pomysł! Wart zrobienia rzetelnego planu przedsięwzięcia. Często przy solidnym opisaniu budżetu najlepsze pomysły tracą dużo pierwotnego blasku ;) Pomyśl zwłaszcza o produkcie i czynnikach wyróżniających Twoją ofertę od konkurencji. Czynnikach innych niż cena. Zawsze znajdą się bogatsi lub tańsi.
MeHow napisał(a):
wygląda to niezbyt optymistycznie, musisz działać jako organizator turystyki, mieć wpis w rejestrze prowadzonym przez Marszałka i gwarancję bankową lub ubezpieczeniową, że w przypadku Twojej niewypłacalności, ludzie wrócą do kraju ;)

W Polsce może tak jest, ale to niezbyt przyjazny przedsiębiorcom kraj.
Rejestrujesz spółkę w odpowiedniej jurysdykcji, a klientów zabezpieczasz polisą OC lub też dodatkowo polisami na konkretne usługi, odpowiednio kształtując elastyczność oferowanych pakietów produktów i adekwatne do (tej elastyczności) ceny.
cisowianka napisał(a):
Nie wiem czy to wypali, bo wyjazdy na mecze zazwyczaj organizują stowarzyszenia kibiców.

Tutaj raczej nie chodzi o wyjazdy 100 chłopa na mecz "naszego klubu" na Cyprze tylko raczej o mniejsze ilości w różnych częściach Europy. Z drugiej strony, przy wypracowaniu odpowiednich relacji z dostawcami usług można i pomyśleć o większych grupach.

Działaj! Jeżeli nie stracisz zapału to chętnie pomogę (PW), np. przy wskazaniu miejsca ulokowania takiego biznesu.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Mar 2013 10:15 

niebieski
Jak dobrze pamiętam, to kibice Wisły Kraków mają lub kiedyś mieli takie biuro podróży. Chociaż nazwy nie pamiętam.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Mar 2013 10:59 
Awatar użytkownika

srebrny
MeHow napisał(a):

A to trzeba to od razu nazywac biurem podrozy? Moze sprobuj dzialac po prostu jako posrednik kupujacy bilety na lot+mecz i pomagajacy rezerwowac hotel...

#9 PostWysłany: 22 Mar 2013 11:04 

niebieski
Dokładnie. Nie jesteś organizatorem a jedynie działasz jako pośrednik.
Pomysł wg mnie ciekawy, ale bez większych perspektyw na spore zarobki. Zauważ, że największe wzięcia miałbyś na szlagierowych meczach typu Barca - Real czy Borussia - Bayern. Biletów raczej nie załatwisz a bez tego wyjazd traci sens.
Na mecze niszowe jest sporo mniejsze zainteresowaniem, z czego większość załatwia wyjazdy na własną rękę.

Jednak trzymam kciuki za powodzenie i jeżeli chciałbyś pomocy w organizacji daj znać - chętnie podrzucę kilka pomysłów i rozwiązań.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Mar 2013 18:53 

Ja na mecze tenisowe bardzo chętnie bym wykupił wyjazd :)

#11 PostWysłany: 23 Mar 2013 19:08 

myslalem tez nad tenisem i F1, jest to do zrobienia:)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Mar 2013 19:46 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
niebieski
Bardzo chetnie skorzystam z jakies fajnej propozycji . Najlepiej Premiership lub Primera Division :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 23 Mar 2013 20:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja nie bardzo rozumiem gdzie tu zarobek dla Ciebie?
- czy jestes w stanie zaoferowac mi tanszy bilet np lotniczy niz ten, ktory moge sam sobie kupic oraz masz tzw. "wtyki' do tanszych wejsciowek na mecze? Jezeli odpowiesz sobie "tak" na te pytania to biznes ma sens, w przeciwnym przypadku kto bedzie chcial korzystac z posrednika?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 23 Mar 2013 21:33 

Jest mnostwo ludzi, ktorzy chca leciec na mecz a nie potrafia sobie zarezerwowac nawet biletu na samolot, wiem to z doswiadczenia
jestem w stanie zalatwic bilety na mecz po cenie nominalnej, badz z lekka nadwyzka
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 26 Mar 2013 02:00 

Ja myślę, że może i by ci to poszło, ale klientów nie szukaj raczej na tym forum, ale na jakichś januszowych forach. Tutaj myślę, że każdy kto chociaż raz pojechał sam jest w stanie sam sobie wszystko ogarnąć.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 29 Mar 2013 23:59 

dzis zaczalem cos robic w tym kierunku, na razie na fb http://www.facebook.com/Meczolandia , za stronke rownież sie zabieram
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości