Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lis 2011 18:14 
Awatar użytkownika

Kupiłem jakiś czas temu bilety z Katowic do bergamo na 23 i 30 stycznia. Dzisiaj dowiedziałem się, że w siatce połączeń wizzaira nie ma już lotów w tych datach i sprawdziłem na swoim koncie wizzair swoje rezerwacji i zmienili mi daty na 25 stycznia i 1 lutego. Jak to jest możliwe, że zmienili mi datę wylotu i nawet o tym nie poinformowali?

Ktoś miał może podobną sytuacje żeby wizz samemu bez powiadomienia zmienił datę lotu?

I co może mi wizz zaproponować w związku ze zmianą daty (jeżeli już mnie poinformują o tym, że zmienili)?
- zmiana daty? (tylko na przez nich zaproponowaną czy mogę samemu wybrać?)
- zwrot kosztów

Miał ktoś kiedyś podobną sytuacje?
 Profil Relacje PM off  

Egipskie all inclusive z aquaparkiem 🏊‍♂️🌴 Tydzień w 4* hotelu w Hurghadzie za 1760 PLN Egipskie all inclusive z aquaparkiem 🏊‍♂️🌴 Tydzień w 4* hotelu w Hurghadzie za 1760 PLN
✨Relaks na Mykonos w wersji PREMIUM za 1479 PLN🌊🏛️ Loty Lufthansą i pobyt w 4* hotelu 🇬🇷🌴 ✨Relaks na Mykonos w wersji PREMIUM za 1479 PLN🌊🏛️ Loty Lufthansą i pobyt w 4* hotelu 🇬🇷🌴
#2 PostWysłany: 23 Lis 2011 18:22 

platynowy
Ich obowiązkiem jest poinformowanie Cie do 14 dni przed lotem, więc teoretycznie mają jeszcze czas.

Możesz:
a) zmienić lot na inną datę, bezpłatnie oczywiście
b) zmienić na lot z innego lotniska, też do Bergamo
c) poprosić o zwrot biletu i otrzymać zwrot na kartę/przelew LUB zwrot na konto Wizz (+20%) - do wykorzystania na bilety.

#3 PostWysłany: 23 Lis 2011 18:35 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Tu masz numery telefonu do załatwienia sprawy: http://wizzair.com/useful_information/s ... anguage=PL

#4 PostWysłany: 23 Lis 2011 19:17 
Awatar użytkownika

@Kamil
Dzięki za numery, przydadzą się

A wracając do zmiany lotu to zamienić mogę tylko na loty do bergamo rozumiem, nie ma opcji żebym sobie załatwił lot z Katowic na inne lotnisko? (w ryanie pamiętam coś takiego się pojawiło ale chyba dlatego, że w ogóle nie obsługiwali lotniska ale nie jestem pewny, więc pytam).

Jeżeli chciałbym zamienić na ten sam lot tylko w innej dacie to rozumiem, że nie mam co patrzeć na cenę tylko będę mógł sobie wybrać jaką chcę datę? (+/- kilka dni ofc.)

I zmiana lotu rozumiem dotyczy całej rezerwacji tak? bo mam kilka osób na jednej rezerwacji i nie wiem czy nie było by mi na rękę jakoś je rozdzielić.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Lis 2011 20:31 

witam,
miałem taką samą sytuacje dzisiaj, że mój lot samoczynnie zmienił datę..
Zadzwoniłem i wszystko udało się załatwić. Musiałem zamienić miasta wylotu i lotnisko w Gdańsku okazało się "preferencyjnego" dla pierwotnego odlotu z Katowic ( aby zachować starą datę wycieczki).
Tak więc zwykły telefon wystarczy.
pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Lis 2011 21:28 
Awatar użytkownika

ja tylko rozważam jakie mam opcje żeby jak najwięcej z tego wydusić, bo teoretycznie tragedii z nową datą nie ma ale może znajdę coś bardziej preferencyjnego.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Lis 2011 21:50 

Dokładnie, moim zdaniem mógłbyś z nimi twardo negocjować argumentujesz ,że inaczej żądasz zwrotu kosztu
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Lis 2011 22:32 

niebieski
mucha napisał(a):
Ich obowiązkiem jest poinformowanie Cie do 14 dni przed lotem, więc teoretycznie mają jeszcze czas.

Możesz:
b) zmienić na lot z innego lotniska, też do Bergamo
c) poprosić o zwrot biletu i otrzymać zwrot na kartę/przelew LUB zwrot na konto Wizz (+20%) - do wykorzystania na bilety.

Punkt b - możesz zmienić na inny lot z Polski do Włoch. Ważne są kraje wylotu/przylotu - nie konkretne lotnisko.
Punkt c - ja skorzystałem. Oddali koszt biletu + 20 extra.

Jednak ja najpierw dostałem info na maila że zmieniła się godzina wylotu. Tam były zawarte instrukcje co i jak - wystarczył telefon na normalny numer 022 351 94 92
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Lis 2011 09:44 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Dostałem maila od wizza o zmianie i zasugerowali mi zmianę daty. Data jest dwa dni wcześniejsza i mi nie odpowiada. Czy mam prawo do zmiany na dowolną przeze mnie wybraną datę na tej trasie?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Lis 2011 11:05 

Loty: 32
Kilometry: 53 302
Prosze o informacje co moge zrobic
Moj lot znikt z siatki polaczen a moja rezerwacja zostala zmieniona na lot odbywajacy sie o innej godzinie bez poinformowania mnie. Linia to wizz.
Pozdro

Ostatnio edytowany przez wdrozdik, 28 Lis 2011 11:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Lis 2011 11:07 

platynowy
wdrozdik napisał(a):
Prosze o informacje co moge zrobic
Moj lot znikt z siatki polaczen a moja rezerwacja zostala zmieniona na lot odbywajacy sie o innej godzinie bez poinformowania mnie.
Pozdro

Masz odpowiedź kilka postów wyżej.

#12 PostWysłany: 28 Lis 2011 12:03 
Awatar użytkownika

niebieski
nie umiem znalezc tego postu, prosze o link. dzieki!

#13 PostWysłany: 28 Lis 2011 12:06 

platynowy
kangaroo1983 napisał(a):
nie umiem znalezc tego postu, prosze o link. dzieki!

Możesz:
b) zmienić na lot z innego lotniska do tego miasta

#14 PostWysłany: 29 Lis 2011 00:17 

Loty: 80
Kilometry: 77 974
Wiem, że nie w temacie ale czy to prawda, że wizzair w ostatniej chwili (a raczej bardzo późno) podaje informacje z jakiej bramki odbywa się boarding? Chciałem przyjść wcześniej na lotnisko tak, aby spokojnie się później ustawić w kolejce aby dopchać się do miejsc przy oknie.
Lot Katowice-Sztokholm.

Dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości