Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 606 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Uwaga na Goldcar
#601 PostWysłany: 08 Wrz 2025 11:10 
Awatar użytkownika

złoty
Jeśli już ktoś się rzeczywiście decyduje na tą pseudo firmę to nie trzeba robić zdjęć wszystkiego tylko dobre zbliżenie na felgi, błotniki i progi, a dokładniej dolne ich części, a nawet te pod spodem
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#602 PostWysłany: 08 Wrz 2025 11:48 

srebrny
kostek966 napisał(a):
"szkoda tylko że Unia nic z tym nie robi, przed pandemią mieli takim pseudo firmą odbierać licencje, teraz cisza i proceder znowu się nasila

O jakiej konkretnie licencji piszesz?
Czy na wynajem kajaka też trzeba mieć licencje z UE?
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 08 Wrz 2025 13:22 

HON fly4free
kostek966 napisał(a):
Jeśli już ktoś się rzeczywiście decyduje na tą pseudo firmę to nie trzeba robić zdjęć wszystkiego tylko dobre zbliżenie na felgi, błotniki i progi, a dokładniej dolne ich części, a nawet te pod spodem
Niestety, to nie pomoże. W moim przypadku pracownik pobieżnie obejrzał auto i od razu zdecydowanie podszedł, żeby pokazać mi "punktowe uszkodzenie zamka". Musiałem się wręcz nachylić, żeby zobaczyć o co mu chodzi. Na zdjęciach nie ma szansy, żeby to zarejestrować, chyba musiałbym zrobić szczegółowe zdjęcia każdego decymetra kwadratowego powierzchni auta. To było ewidentna, celowa próba wyłudzenia - w moim przypadku im się nie udało, bo byłem zawzięty i ostatecznie wywalczyłem swoje. Ale cała masa osób jest w ten sposób obrabowana, bo ta firma prowadzi politykę oszukańczych wyłudzeń (tak, będę pisał publicznie i zawsze bo taką mam opinię po moich doświadczeniach) jednorazowego "skrojenia leszcza". Ludzi jest tak dużo, że i tak przyjdą kolejne tłumy na lep ceny "1 euro / day".
 Profil Relacje PM off
Kri$ lubi ten post.

#604 PostWysłany: 08 Wrz 2025 13:34 
Awatar użytkownika

złoty
@opo, bodajże w 19 roku w wyniku dosłownie lawiny skarg klientów mieli się zająć stworzeniem takich przepisów, żeby uniemożliwić proceder wyłudzeń i wykluczyć nieuczciwe firmy, a wtedy to było dość powszechne i nie tylko goldcar ale wiele firm tak robiło, po pandemi ceny poszły mocno w górę i większość sama przestała, ale jak widać nie wszyscy, więc najlepiej po prostu unikać tej firmy
 Profil Relacje PM off  

#605 PostWysłany: 08 Wrz 2025 14:07 

srebrny
@kostek966
znana jest mi praktyka GC. Jednak zaintrygowały mnie licencje UE o których wspomniałeś.
Krętacze mogą się trafić wszędzie - apartment z kaucją, babcia na targu ważąca ziemniaki na lewej wadze itd. Nie oznacza to od razu, że mamy wprowadzać na wszystko jakieś licencje, koncesje itd. na poziomie UE. Dość sporo mamy już najróżniejszych regulacji.
 Profil Relacje PM off  

#606 PostWysłany: 08 Wrz 2025 16:21 
Awatar użytkownika

złoty
Ale oni lubią regulacje, z tego przecież żyją więc dla mnie to nic dziwnego
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 606 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Gadekk oraz 6 gości