Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Lip 2015 10:16 
Awatar użytkownika

srebrny
http://www.microsoft.com/pl-pl/windows/features
u mnie sie samo wyświetliło
za darmo pelna wersja win 10

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
mrruby uważa post za pomocny.

Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐 Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐
Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2699 PLN ✨ Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2699 PLN ✨
#2 PostWysłany: 10 Lip 2015 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Z tym bym jednak uważał , bo 4Free może okazać sie tylko na rok.

Cyt"Sam producent systemu wskazuje, że mający pojawić się w przyszłym roku Windows 10 może być dostępny w systemie subskrypcji, w ramach którego użytkownicy co jakiś czas będą musieli płacić tak naprawdę abonament za korzystanie z tego oprogramowania. Z naszą sierpniową analizą możliwości, jakie ma do dyspozycji Microsoft wiąże się to chociażby dlatego, że model subskrypcji firma może zastosować poprzez wydanie za darmo uproszczonej wersji systemu Windows 10 (tzw. wersję Basic), a nabywcy za poszczególne rozwiązania mogliby płacić w abonamencie, którego wysokość byłaby uzależniona właśnie od tego, jakie funkcje zostaną aktywowane"

Źródło: http://pclab.pl/news60979.html

#3 PostWysłany: 10 Lip 2015 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
Przecież każdy kto ma legalną 7 i 8 ma już od jakiegoś miesiąca odpowiednią ikonkę do uaktualnienia na pasku ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Lip 2015 10:31 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ja mam już 10 (do testów) i mogę się przyznać ze jest fajny, tylko ze sporo programów na nim nie działa, albo są błędy które nie da się naprawić. Po poprawkach wszystko będzie git :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Lip 2015 10:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Windows — szczegóły oferty
Tak, bezpłatnie! Ta oferta uaktualnienia dotyczy pełnej wersji systemu Windows 10, nie wersji próbnej. Wymagane jest pobranie 3 GB danych. Obowiązują standardowe stawki za przesyłanie danych. Aby skorzystać z tej bezpłatnej oferty, należy uaktualnić system do wersji Windows 10 w ciągu roku jej dostępności. Po uaktualnieniu na urządzeniu będzie działał bezpłatny system Windows 10.

Oferta uaktualnienia do systemu Windows 10 jest dostępna dla określonych urządzeń z systemami Windows 7 i Windows 8.1, w tym dla urządzeń, które użytkownik już posiada. Obowiązują pewne wymagania sprzętowe i programowe. Dostępność funkcji może różnić się w zależności od urządzenia i rynku. Dostępność uaktualnienia do wersji Windows 10 dla urządzeń z systemem Windows Phone 8.1 może się różnić zależnie od dostawcy OEM lub operatora. Urządzenia muszą mieć połączenie internetowe i włączoną usługę Windows Update. Wymagany jest system Windows 7 z dodatkiem SP1 i aktualizacja Windows 8.1 Update. Z oferty wyłączone są niektóre wersje: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise oraz Windows RT/RT 8.1. Klienci korzystający obecnie z licencjonowania zbiorowego w pakiecie Software Assurance mają możliwość uaktualnienia do systemu Windows 10 w wersji Enterprise w ramach innych ofert. Informacje na temat zgodności i inne ważne informacje dotyczące instalacji znajdziesz na stronie producenta swojego urządzenia oraz na stronie z danymi technicznymi systemu Windows 10. Z upływem czasu mogą mieć zastosowanie dodatkowe wymagania dotyczące aktualizacji. Automatyczne aktualizowanie zabezpieczeń i funkcji jest stale włączone.

*Dostępność zależy od rynku.

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Lip 2015 10:34 
Awatar użytkownika

niebieski
lendziro napisał(a):
Z tym bym jednak uważał , bo 4Free może okazać sie tylko na rok.

[...]

Rok to okienko, w którym będzie możliwa darmowa przesiadka z Win 7 i 8.1.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Lip 2015 15:06 

Loty: 34
Kilometry: 65 905
A jak potem z licencją? Zostanie 7 i 10 czy już nie będzie można instalować legalnie 7? Potem w razie reinstala systemu (10), wklepujemy ten sam klucz co mieliśmy wcześniej do 7?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Lip 2015 15:38 

@maciejpn

W tej sprawie lepiej pytać bezpośrednio MS, bo jak na razie, w przypadku wersji Insider/Preview, klucz od Win8 nie zawsze działa i trzeba prosić obsługę techniczną o pomoc.
 PM off  

#9 PostWysłany: 18 Lip 2015 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... l#BoxBizCz
Cytuj:
Windows 10 pojawi się oficjalnie już 29 lipca. Do pobrania nowej wersji systemu szykują się wszyscy, również ci, którzy posiadają "oryginalną inaczej" wersję Windows. Słyszeli z mediów, że Windows 10 i tak im się "należy". Jak jest naprawdę?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Lip 2015 11:16 

Pytanie czy warto, bo jak widzę 8 to mi ręce opadają, ale może 10tka jest lepsza. BTW da się jakoś tą ikonkę wyłączyć?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Lip 2015 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
Tomek Zien napisał(a):
Przecież każdy kto ma legalną 7 i 8 ma już od jakiegoś miesiąca odpowiednią ikonkę do uaktualnienia na pasku ;)

Ja mam jeszcze 2 kompy z XP, więc żadna ikonka mi się nie pojawiła. W sumie w związku z zakończeniem supportu dla XP może warto było by wreszcie pomyśleć nad przeskoczeniem na 10 jeśli jest 4 free. O ile jest to rzeczywiście 4 free i o ile system jest dobry - ósemka to była kaszana totalna :roll:

#12 PostWysłany: 24 Lip 2015 11:50 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

10 jest darmowa dla użytkowników 7 i 8 no i dla testerów 10

Co do 8, nie była taka zła (tak samo jak Vista ;) )
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 29 Lip 2015 20:42 

Witajcie a jeśli mam 2 laptopy na pierwszym 7( niestety padła płyta główna) a na 2 Vista to da radę używając kodu z 7 zainstalować na tym z Vista nowa 10? Pytam z ciekawości
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 29 Lip 2015 21:11 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 21 984
Mój laptop już się zaktualizował. Wrócił pasek menu start ;)

Załączniki:
windows.jpg
windows.jpg [ 150.2 KiB | Obejrzany 2564 razy ]

#15 PostWysłany: 29 Lip 2015 21:40 

tomasz87lca napisał(a):
Witajcie a jeśli mam 2 laptopy na pierwszym 7( niestety padła płyta główna) a na 2 Vista to da radę używając kodu z 7 zainstalować na tym z Vista nowa 10? Pytam z ciekawości

Aby to zrobić musisz zainstalować Windows 7 na kompie z Vistą używając cd-key z naklejki. Wersja z naklejki musi być taka sama jak wersja instalowanego systemu czyli np. "home edition" lub "professional".

Teraz czekasz na pojawienie się aktualizacji do Windows 10 i instalujesz :D
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 29 Lip 2015 21:42 
Site Admin
Awatar użytkownika

Win 10 jest już do ściągnięcia z systemów uczelnianych (MSDA) :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 29 Lip 2015 21:45 

michzak napisał(a):

Pierwszy raz widzę wersję "Education"
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 29 Lip 2015 22:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Znalazł ktoś gdzieś informację jak długo będzie trwał cały proces aktualizacji i kiedy już wszystkie komputery dostaną możliwość przejścia na Windows 10? I jak z telefonami pod Win 8.1?

#19 PostWysłany: 29 Lip 2015 23:11 

http://www.microsoft.com/en-us/software ... /windows10

chyba to odpowie na Twoje pytanie :) nie musisz czekac na windows update bo jest zapchane.
 Profil Relacje PM off
humptydumpty uważa post za pomocny.

#20 PostWysłany: 30 Lip 2015 03:32 

Adam Harry napisał(a):
michzak napisał(a):

Pierwszy raz widzę wersję "Education"

Od 7 to jest dostępne na wybranych uczelniach na kierunkach technicznych.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości