Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 27 Paź 2025 20:33 

niebieski
Alior Kantor właśnie mi rozliczył wpłatę 10 000 PLN kartą z rachunku EUR do UniCredit. Wyszło w sumie EUR 2 361,11. Rozliczenie nastąpiło po kursie: 4,23529, podczas gdy kurs kupna w UniCredit to 4,23352. Kurs średni NBP 4,2353 i po takim AK rozliczył zaokrąglając do pełnego eurocenta. Także jak widać naprawdę marginalnie lepiej wyszła wpłata karta AK z rachunku EUR niż gdybym sprzedał EUR i kupił PLN w UniCredit. Dalej dla tych co mają walutę i zarabiają w EUR, nie ma lepszej od AK karty na PL rynku do bezpośredniego płacenia z salda EUR.

Marek Marszolik napisał(a):
Kri$ napisał(a):
Przelewy natychmiastowe faktycznie działają. Zasilenie karty u mnie też działa.

W Euro też potwierdzam.

Chyba tylko przychodzące w EUR?
 Profil Relacje PM off
meczko uważa post za pomocny.

Bali na rozpoczęcie sezonu za 2441 PLN ☀️🌴 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙 Bali na rozpoczęcie sezonu za 2441 PLN ☀️🌴 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙
Zimowe słońce na Sycylii 🌞🏖️ 3 dni w pięknym Trapani za 689 PLN 😍 Zimowe słońce na Sycylii 🌞🏖️ 3 dni w pięknym Trapani za 689 PLN 😍
#502 PostWysłany: 27 Paź 2025 20:39 

Nadmienię, że z kartą AK jest taki problem, że rozlicza po uczciwym kursie NBP, ale nie wiadomo kiedy (którego dnia) to zrobi, więc narażamy się na lekką spekulację. Przy innych kartach (np T212), albo robiąc to ręcznie (Unicredit, Zen, Revolut, etc) mamy tą pewność, że rozliczy natychmiast po aktualnym kursie.
 Profil Relacje PM off  

#503 PostWysłany: 27 Paź 2025 22:00 

niebieski
Raffles napisał(a):
Alior Kantor właśnie mi rozliczył wpłatę 10 000 PLN kartą z rachunku EUR do UniCredit. Wyszło w sumie EUR 2 361,11. Rozliczenie nastąpiło po kursie: 4,23529, podczas gdy kurs kupna w UniCredit to 4,23352. Kurs średni NBP 4,2353 i po takim AK rozliczył zaokrąglając do pełnego eurocenta. Także jak widać naprawdę marginalnie lepiej wyszła wpłata karta AK z rachunku EUR niż gdybym sprzedał EUR i kupił PLN w UniCredit. Dalej dla tych co mają walutę i zarabiają w EUR, nie ma lepszej od AK karty na PL rynku do bezpośredniego płacenia z salda EUR.

Marek Marszolik napisał(a):
Kri$ napisał(a):
Przelewy natychmiastowe faktycznie działają. Zasilenie karty u mnie też działa.

W Euro też potwierdzam.

Chyba tylko przychodzące w EUR?

Nie, wychodzące też, bo nawet w weekend przyszedł mi od razu na francuski Deblock.
 Profil Relacje PM off
Raffles uważa post za pomocny.

#504 PostWysłany: 28 Paź 2025 12:51 

@Raffles @Marek Marszolik od dawna dalo sie wysylac sepa instant. tylko ze przed migracja do unicredit kosztowalo to niecale 5zl, teraz jest za darmo
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości