Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Opinie/Recenzje lotów UIA
ukraine-international-airlines-opinie-recenzje-uwagi,226,36850&p=753404&hilit=jfk#p753404
https://www.fly4free.com/flight-deals/e ... 67-300738/

Pytania dot. Jakości - negatywnych opinii będą kasowane.

Po zakupie biletu (nawet Low-Cost) można zmienić numer paszportu za darmo, dzwoniąc do biura UIA, mailem, facebookem lub PW do UIA

Miles and segments are not credited for tickets purchased for Low-cost fares.

Czyli w taryfie Low Cost nie można sobie zrobić statusu za ilość lotów

Oferta LOW COST linii lotniczych UIA. Ceny, warunki

oferta-low-cost-linii-lotniczych-uia-ceny-warunki,226,121339

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
#641 PostWysłany: 23 Cze 2018 17:02 

niebieski
1. Ubezpieczenie zawsze warto mieć
2. Jakość - jak każdy LC, jak dla mnie w 737-800 mało miejsca na nogi. Obsługa nie zwraca uwagi na rozmiar i ilość bagażu, więc upychanie trochę trwa.
3. Loty lokalne to możliwość przelecenia się prawie już zabytkiem 737-500
4. Dziwne połączony serwis - bezpłatna woda równolegle ze sprzedażą, więc co niektórzy nie wiedzieli czy woda płatna czy nie.
 Profil Relacje PM off  

Długi weekend majowy na Sardynii ❗️🇮🇹 Loty z 3 miast od 558 PLN z Lufthansą 😍 Długi weekend majowy na Sardynii ❗️🇮🇹 Loty z 3 miast od 558 PLN z Lufthansą 😍
All inclusive na Teneryfie 🏝️ 😎 Apartamenty z basenem w Callao Salvaje za 2345 PLN All inclusive na Teneryfie 🏝️ 😎 Apartamenty z basenem w Callao Salvaje za 2345 PLN
#642 PostWysłany: 23 Cze 2018 17:12 

jarp napisał(a):
Obsługa nie zwraca uwagi na rozmiar i ilość bagażu, więc upychanie trochę trwa.

To prawda. Ludzie wnoszą na pokład "ruskie torby" plus jakieś torebki, saszetki. Załoga ma spory problem, bo można wnosić bagaż nie mieszczący się do schowka.
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 24 Cze 2018 07:42 

A jakieś akcje typu mocne opóźnienie albo brak lotu?
 Profil Relacje PM off  

#644 PostWysłany: 24 Cze 2018 07:50 

niebieski
@Kryszna_blu we wszystkich liniach się zdarza, ale UIA podlega pod EC261/04, więc zapewnią Ci lot alternatywny lub nocleg, a potem jeszcze możesz ubiegać się o odszkodowanie.
 Profil Relacje PM off
Alpenglow uważa post za pomocny.

#645 PostWysłany: 24 Cze 2018 12:29 
Awatar użytkownika

Loty: 558
Kilometry: 859 803
niebieski
Opiszę moje wrażenia po czterech lotach ta linią:
- wylot z WAW do KBP opóźniony o 5h. Przy bramce nie było nikogo. Zero informacji. Nikt nic wiedział. Obsługa UIA już wiedząc o opóźnieniu na checkinie nadal przyjmowała bagaże nie mówiąc nic pasażerów. Samo lotnisko nie było w stanie skontaktować się z przedstawicielami linii.
- po godzinie pojawili się pracownicy Okęcia i rozdali nam vouchery na restaurację. Okazało się, że samolot miał awarię w Kijowie (na szczęście przy lądowaniu stewardessa poinformowała jaki był powód opóźnienia co udało mi się przypadkiem nagrać :) )
- w siedzibie uia w Warszawie przez 4h nikt nie odebrał telefonu.. Co ciekawe na maile odpowiadali dopóki nie zapytałem ich o odbieranie telefonów..
- sam lot na B737-800 był w porządku. Bez szału. Dostaliśmy miejsca przy wyjściu ewakuacyjnym z uwagi na problem z naszymi biletami. Jaki ? Jedna osoba z nami nie leciała i miała anulowane bilety przez pracownika linii. Szkoda, że zapomniało im się przekazać, że oznacza to skasowanie wybranych miejsc.. Taki mały szczegół.
- drugi lot był już znacznie gorszy, ale z uwagi na pasażerów. Ta linia nie panuje nad tym co się dzieje w jej samolotach. Podejście mocno dyskusyjne do wnoszonych gabarytów.
- powrót z Odessy opiszę w innym dziale. Nie działają tam mobilne bp co jest szokiem dla pasażerów z poza Ukrainy w szczególności, że linia wysyła je na maila. W6 potrafi o tym poinformować. UIA nie.
- Embraer 190 - nie jest to nasz LO, ale ujdzie. Obsługa taka sobie. Dostałem gorączki kilka godzin przed wylotem i było mi naprawdę zimno, wręcz miałem drgawki. Poprosiłem o koc, ale usłyszałem, że to opcja tylko dla pasażerów biznes klasy, w której nikogo nie było.

Czy polecę jeszcze nimi ? Tylko w najniższej cenie.
Podsumowując:
- samoloty, którymi leciałem były w porządku. Były już zużyte, ale ujdą.
- obsługa średnia. Słaby angielski.
- brak wsparcia obsługi klienta
 Profil Relacje PM off
kubasmen lubi ten post.

#646 PostWysłany: 24 Cze 2018 16:13 

W sumie właśnie zarezerwowałem. Cena była dużo nizsza, więc nie nastawiam się na cuda. Mają mnie tylko przetransportować :P
 Profil Relacje PM off  

#647 PostWysłany: 25 Cze 2018 16:58 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 532 928
niebieski
Dzisiejszy lot Krk-Kbp wszystko na czas, miła obsługa, darmowa woda podczas całego lotu, wystarczyło poprosić. Czekamy na boarding do Bkk.

Bulgaria
 Profil Relacje PM off  

#648 PostWysłany: 25 Cze 2018 17:04 

niebieski
Co do Odessy - fakt -nie obsługują mobilnych kart, ale na pięterku jest kiosk z możliwością wydruku. A jak kiosk się zatnie można w biurze bezpłatnie wydrukować.
 Profil Relacje PM off  

#649 PostWysłany: 25 Cze 2018 17:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Albo w check inie za darmo jak w Czerniowcach, po okazaniu że zrobiło się check in

Sent from my Nokia 3330 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#650 PostWysłany: 25 Cze 2018 17:30 

niebieski
Leciałem 5 dni temu do ałmaty..
w warszawie Pani doczepiła się do Pana że ma za duży bagaż i.... koniec końców nie widziałem go na pokładzie ale... też nie przyglądałem się, choć przy gate była duuuża dyskusja..

poza tym nie dało rady nadać bagażu do samej ałmaty... ale to wynikało raczej z nieumiejętności obsługi w wawie tego zrobienia ( moim zdaniem) , jakieś pokrętne tłumaczenia że mają zakaz z kijowa ale dokładnie nie wiedzą czego zakaz ale "pewnie" ten zakaz tego dotyczy. Ale to nie pierwszy raz w wawie takie coś... i nie tylko UIA to dotyczy.. Po prostu część ludzi którzy tam siedzą to... nieudacznicy..

w drodze powrotnej bez problemu do wawy bagaż ( dwie oddzielne rezerwacje )
 Profil Relacje PM off  

#651 PostWysłany: 25 Cze 2018 18:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Siedzimy na pokładzie"nowego777" ?w drodze do BKK. Jak narazie wszystko planowo,zobaczymy co będzie dalej?.

Bulgaria
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#652 PostWysłany: 25 Cze 2018 20:32 

niebieski
@tartal jeśli masz dwie osobne rezerwacje, to nadanie bagażu do końcowego celu podróży to tylko dobra wola agentów na check-inie, o ile linia na to pozwala.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#653 PostWysłany: 25 Cze 2018 20:37 

niebieski
wiem o tym...
w tym wypadku ponoć dobra wola była tylko... zabrakło umiejętności..
 Profil Relacje PM off  

#654 PostWysłany: 26 Cze 2018 09:01 

Loty: 124
Kilometry: 227 163
niebieski
Cześć! Czy ktoś ma wiedzę, czy na trasie Kijów -Bangkok lata nowy 772, czy to wciąż się miesza? Rozważam podróż do Tajlandii i mam dylemat - UA za 1500 czy Qatar za 2100/os ? Jest to znacząca różnica finansowa przy parze, jednakże o UIA naczytaliśmy się bardzo dużo negatywnych recenzji.. co polecicie? :)
 Profil Relacje PM off  

#655 PostWysłany: 26 Cze 2018 09:02 

Ja polecam przeczytać wątek.
 Profil Relacje PM off  

#656 PostWysłany: 26 Cze 2018 09:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Kolejna osoba co napisze: Przeczytałem sporo negatywnych, to jego post pójdzie z automatu do kosza...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#657 PostWysłany: 26 Cze 2018 09:58 

niebieski
@warsawghoster w dużym skrócie, serwis UIA jest dużo lepszy niż można by się było spodziewać przy takich cenach. Są pewne niedociągnięcia i wahania, ale nic co by skreślało linię. Niemal wszyscy są co do niej sceptyczni do czasu swego pierwszego lotu, a potem spotyka ich co najmniej umiarkowanie pozytywna niespodzianka.

Na moje cztery loty, jedynym mankamentem była zbyt duża ilość zbyt dużych bagaży podręcznych, która boarding zamieniała w lekki chaos. Ustaw się na początku kolejki i problem Cię właściwie ominie.

P.S. Biorąc pod uwagę nowy nabytek w postaci B777, nie wahałbym się przy tak istotnej oszczędności ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#658 PostWysłany: 26 Cze 2018 10:05 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
@juggler5 Jak wrażenia po locie? :)
 Profil Relacje PM off  

#659 PostWysłany: 26 Cze 2018 14:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Mogę tylko napisać że nie spodziewałem się że będzie tak dobrze. Oba loty na czas, obsługa bardzo miła, jedzenie naprawdę ok, zdecydowanie lepsze niż w zachwalanym Finnair-e zresztą obsługa jak dla mnie też zdecydowanie milsza. Siedzieliśmy w środkowym rzędzie z racji że jesteśmy we czwórkę, miejsca na nogi jak dla mnie bardzo dużo, siedzenia wygodne, po dziesięciu godzinach lotu naprawdę ok. Podają darmowe soki, wodę, kawę i herbatę.
Do kolacji dostaliśmy bardzo dobry deser, zreczta sama kolacja też była dobra. Na śniadanie kanapki i napoje. Przy tej cenie to naprawdę wysoki poziom. Rozrywka pokładowa też dobra, troszkę małe wyświetlacze, ciężko się skupić ?. Nie jest to artykuł przez FLYUIA.?

Bulgaria
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
cool_aka_romeo uważa post za pomocny.

#660 PostWysłany: 26 Cze 2018 14:16 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
lecialem w marcu kbk-bkk i smialo mozna polecac. w pierwszej chwili myslalem ze to nowka 777 a nie uzywka-tak bylo wszystko dopracowane. jedzenie ok,stewki fajne-nie ma sie do czego doczepic. do tego cena byla za waw-bkk 1350zl . polecam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 80  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości