Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Porównanie opcji ubezpieczeń ma 2025 rok:
https://www.fly4free.pl/ubezpieczenie-a ... -2025-rok/

icarhireinsurance od dłuższego czasu nie wydaje już polis dla osób z Polski

Firma Questor aka Riverside Malta również zaprzestała wydawania rocznych polis dla osób z Polski (stan bez zmian od stycznia 2022) - można natomiast wykupić polisę na pojedynczy wynajem.

Wg stanu na sierpień 2023 r. roczne polisy dostępne są na portalach worldwideinsure.com, cover4rentals.com lub defend-online.eu/pl/

Porównanie by @Kashpir + aktualizacje na bazie postów (ostatnia 1 sierpnia 2024 r.)

cover4rentals
- 2 rodzaje polis: Silver Cover i Gold Cover, dodatkowo wybór Europa albo Świat
- uwaga również na wiek samochodu - w Europie zachodniej pewnie to nie problem, ale np. na Bałkanach pewnie da się trafić na samochód starszy niż 10 lat, a takiego polisa nie obejmuje.
- wartość samochodu to pewnie mniej istotna kwestia, ale przy galopujących cenach aut też na wszelki wypadek zaznaczę 8-) "The vehicle must not have a retail price of more than €65,000 (or currency equivalent)".
- minimalny wiek kierowcy (posiadacza polisy) to 26 lat :!:
- UWAGA! nie działa na wynajmy w wypożyczalni Green Motion

Cover4rentals nie ma już odrębnych niższych limitów na szyby.
W "Policy wording" na https://cover4rentals.com/policy-documents/ "AutoGlass" jest wymienione pod "cover provided", a w tabelce z limitami nie ma odrębnej pozycji na szyby, czyli mieszczą się w ogólnym limicie 10.000 EUR.
Różnica między Gold a Silver Cover polega teraz m.in. na objęciu w Gold Cover wnętrza pojazdu.

worldwideinsure (WWI)
- 2 rodzaje polis: Standard i Deluxe, dodatkowo wybór Europa albo Świat
- dla porównania z cover4rentals: minimalny wiek kierowcy - 21 lat; wartość samochodu do 50 000 GBP; wiek samochodu maksymalnie 20 lat, ubezpieczenie nie obejmuje modeli samochodów, które nie są produkowane od ponad 10 lat; "damage to glass" po prostu wskazane jako zawarte w ramach sumy ubezpieczenia.
- można nieco obniżyć koszt dzięki cashbackowi quidco (obecnie 8%). w teorii nieaktualne - obecnie pokazuje jedynie cashback za travel insurance, ale forumowicze donoszą, że jednak cashback się nalicza.

DEFEND Car Hire XS
- jeden rodzaj polisy z wyborem Europa lub Świat - pokrycie udziału własnego w szkodzie do 35 000 zł
- minimalny wiek kierowcy - 21 lat; wartość samochodu do 350 000 PLN; wiek samochodu do 20 lat

Cover4rentals i worldwideinsure nie obejmują wynajmu w Armenii, na Dominikanie, Islandii, Jamajce, w Izraelu. WWI także w Rosji.
DEFEND Car Hire XS nie obejmuje wynajmu na terytorium Afganistanu, Kuby, Białorusi, Kongo, Iranu, Iraku, Wybrzeża Kości Słoniowej, Liberii, Korei Północnej, Myanmaru, Rosji, Sudanu, Sudanu Południowego, Syrii, Ukrainy lub Zimbabwe. Polisa Europa obejmuje kraje kontynentu europejskiego oraz Maroko, Tunezję, Turcję i Izrael, ale wyłącza terytorium Ukrainy, Rosji i Białorusi.

Podsumowujący artykuł z SG: https://www.fly4free.pl/ubezpieczenie-a ... -2025-rok/

Karty kredytowe z ubezpieczeniem wkładu własnego
- MC Platinum PKO 1200 EUR
- VISA Infinite PKO 2400 EUR

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1777 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 89  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 09 Wrz 2018 21:14 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
-- 09 Wrz 2018 21:08 --

Nie BEZ ubezpieczenia a z ubezpieczeniem standardowym

-- 09 Wrz 2018 21:14 --

Za 81,51 E masz Samochód grupy A - Fiat 500 lub podobny
Udziały własne masz:
Udział Własny w przypadku kolizji: 1220.00 EUR
Udział Własny w przypadku kradzieży: 2318.00 EUR
w Icarhire... ubezpieczasz właśnie te Udziały Własne
OC masz w cenie.

Nie wiem czy link zadziała ale zobacz tu
https://book.cartrawler.com/?tv=null&ag ... /973055472

jest to to samo autko, tez z budget, tylko znacznie taniej i już z pełnym ubezpieczeniem za 476
wyszukane przez stronę lotniska
https://www.olbiaairport.com/olbia-airp ... searchcars

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.

Ostatnio edytowany przez eskie 09 Wrz 2018 21:18, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎 🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎
#442 PostWysłany: 09 Wrz 2018 21:14 

Z tego co widzę to w tej kwocie 81 euro w Budget jest CDW i Third Part Liability włączone - to jest ten standard? :)
Czy powinnam dokupić coś jeszcze w Budget żeby zmniejszyć swoją odpowiedzialność?
Tak jak mówiłam, jestem kompletnie zielona w tym temacie :P
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 09 Wrz 2018 21:17 

niebieski
Zastanawiam się nad wypożyczeniem czegoś w Kirgistanie, icarhire itp wogole tam sięga?;)

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 09 Wrz 2018 21:23 
Awatar użytkownika

niebieski
https://www.icarhireinsurance.com/?MID=0&PID=P4#2
TAK w opcji worlwide

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.

Ostatnio edytowany przez eskie, 09 Wrz 2018 21:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 09 Wrz 2018 21:24 

@eskie dzięki za wyszukanie tego wszystkiego. Nie mogłam znaleźć info ile wynosi mój udział własny w Budget.
A na tej stronie którą podałeś jest ubezpieczenie z AXA, w icarhire wychodzi mi nawet taniej bo 23 funty, w worldwide 20, dlatego zastanawiałam się które z nich wybrać.
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 09 Wrz 2018 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
budget przez stronę lotniska z pełnym ubezpieczeniem dawałem link
https://book.cartrawler.com/?tv=null&ag ... /973055472

Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 09 Wrz 2018 21:33 

A mogę po prostu przez stronę lotniska zabukować samo auto (o ile tak jest lepiej niż bezpośrednio na stronie Budget?) i nie brać AXA, tylko kupić osobno icarhire/worldwideinsure? bo już głupiałam :?
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 09 Wrz 2018 21:36 
Awatar użytkownika

niebieski
możesz, tylko po co? i jakie AXA?

Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 09 Wrz 2018 21:52 

Na tej stronie którą podałeś (jak bukuje przez stronę lotniska) to jest tam opcja pełnego ubezpieczenia, ale z AXA - za 146zl. Dlatego już się pogubiłam. W icarhire znalazłam opcje za 23 funty więc trochę taniej.
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 09 Wrz 2018 22:46 
Awatar użytkownika

niebieski
ja bym wziął to co podpowiada Budget, może wtedy będzie bez blokady

Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 10 Wrz 2018 09:27 

Ja już totalnie zgłupiałam, najpierw była mowa żeby wziąć Budget + Icarhire, potem AXA, teraz że to co podpowiada Budget (a tak właścicie co podpowiada? :P Na stronie Budget podpowiada wzięcie ich ubezpieczenia które wychodzi chyba ponad 10 euro na dzień..).
No więc pytam jeszcze raz żeby mieć pewność, że dobrze wybieram, bo serio lękam się o to auto znając styl jazdy i parkowania Włochów ;) Z góry dziękuję za rozjaśnienie :)

Biorę auto w Budget - na stronie cena podstawowa 81,51 euro (CDW i Third Party Liability included), nie dokładam do tego żadnych dodatkowych opcji. Do tego dokupuję ubezpieczenie zewnętrzne tak?
Którą opcję wybrać (czym one w praktyce się różnią)?

Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 44.86 KiB | Obejrzany 1498 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 10 Wrz 2018 09:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Marti_ni napisał(a):
Ja już totalnie zgłupiałam

No cóż, bywa i tak, więc przechodzimy na obrazki, czytaj opisy do obrazków.
Może i jestem ślepy ale AXA dalej nie widzę.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Budget bezpośrednio. Tu dokupujesz icarhire i też masz spokój.
Budget bezpośrednio.jpg
Budget bezpośrednio.jpg [ 233.92 KiB | Obejrzany 1479 razy ]
Komentarz do pliku: Rezerwujesz to, cenę masz z pełnym ubezpieczenie. Jest tanio, nic cie nie interesuje, żadne icarhire czy AXA. Kupujesz i nie kombinujesz.
Budget przez Lotnisko.jpg
Budget przez Lotnisko.jpg [ 240.87 KiB | Obejrzany 1479 razy ]

Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 10 Wrz 2018 09:44 
Site Admin
Awatar użytkownika

@Marti_ni Polecam przeczytać "Komentarz do pliku", co jest nad obrazkiem @eskie, może nie być na pierwszy rzut oka widoczne i oczywiste ;)
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 10 Wrz 2018 10:52 

ok, czyli jest tak jak mi się wydawało :P

ale u mnie strona lotniska, na której pokazujesz mi auto z pełnym ubezpieczeniem wygląda tak jak na obrazku poniżej i pełne ubezpieczenie nie jest oferowane przez Budget tylko przez AXA, a jeśli dobrze zrozumiałam cała dyskusję w tym wątku, to też jest zewnętrzne ubezpieczenie i tak czy siak blokada depozytu na koncie będzie.

Jak rozumiem Icarhire Europe Excess z kwotą 6000 funtów jest wystarczające?

Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 73.61 KiB | Obejrzany 1425 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 10 Wrz 2018 11:00 
Awatar użytkownika

niebieski
zadzwoń do Budget i zapytaj

Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 10 Wrz 2018 12:01 
Site Admin
Awatar użytkownika

W skrócie mam wrażenie, co @eskie chce przekazać:

Bierzesz AXA, nie bierzesz icar
Nie bierzesz AXA, to weź icar
 Profil Relacje PM off
Marti_ni lubi ten post.

#457 PostWysłany: 10 Wrz 2018 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
Premium Cover powyzej (Car Trawler - z tego posrednika wynajmu samochodow korzystaja np. Norwegian, Ryanair, niektore lotniska) to tzw. 3rd party insurance i ubezpieczycielem jest AXA. Sprzedawca jest Car Trawler.
Wypozyczalnia (Hertz, National, Budget=Avis, lokalna) powie: bardzo fajnie, ze masz takie ubezpieczenie. My zablokujemy depozyt i jesli sie cos stanie z samochodem, to cie obciazymy, a pozniej ty zalatwisz sobie zwrot od ubezpieczyciela. Na pewno nie chcesz kupic naszego za jedyne €20 dziennie?

Jesli wykupisz SCDW, Super Cover itp. (pelne ubezpieczenie, najczesciej z kwota tzw. wkladu wlasnego = 0) bezposrednio w wypozyczalni, to nie martwisz sie ewentualnymi uszkodzeniami, oddajesz auto i nie placisz nic (NB: czasem SCDW moze nie obejmowac szyb, lusterek, podwozia, wiec trzeba czytac i wiedziec, co sie kupuje). Depozytu wypozyczalnia nie zablokuje albo bedzie niewielki.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
Marti_ni lubi ten post.

#458 PostWysłany: 10 Wrz 2018 12:40 

@michzak tak, już się zorientowałam o co chodzi :D @p.wl Dzięki za wyjaśnienie :) takie ubezpieczenie za "jedyne 25 euro dziennie" już raz wzięłam, przy jednodniowym wypożyczeniu, ale przy 7 dniach to jakaś kosmiczna kwota :D A poza tym depozyt i tak zablokowali - 300 euro i tak czy siak czekaliśmy chyba z 3 tyg. na jego odblokowanie.

Jak rozumiem zewnętrzne ubezpieczenie typu Icarhire obejmuje wszystkie szyby, lusterka itd.? I ponownie, Icarhire Europe Excess z kwotą 6000 funtów jest wystarczające?
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 10 Wrz 2018 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
@Marti_ni, od 4 lat wykupuje roczne ubezpeczenie AXA Car Excess z limitem €5000 za pojedynczy wynajem, korzystalem wielokrotnie, zlego slowa nie moge powiedziec.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
Marti_ni lubi ten post.

#460 PostWysłany: 10 Wrz 2018 13:23 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Czy znacie ubezpieczyciela, który oferuje 3 Party Liability insurance (czyli odpowiednik naszego OC), przy wynajmie samochodu za granicą?

Znalazłem fajną cenę na auto w Meksyku, ale to "goły" wynajem, bez żadnych ubezpieczeń. Do tych od kradzieży, uszkodzeń itp. mogę wykupić roszerzone w icarhire, ale oni nie mają 3PL.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1777 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 89  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość