Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lip 2024 19:46 

niebieski
Ponieważ jest trochę niejasności w sieci na ten temat to dwa słowa wyjaśnienia. Tak, trzeba kupić dodatkowe ubezpieczenie wjeżdżając do Kosowa. To którą mamy nie działa w Kosowie. Przed przejściem granicznym do Kosowa (po wyjeździe z Macedonii) jest punt sprzedaży ubezpieczenia. W sieci ceny przeróżne aż do 50 euro. Na stronie gov 30 euro/15 dni jako najtańsza wersja. Wjeżdżałem z Macedonii przejściem autostradowym Skopje-Hani i Elezit. Ubezpieczenie na 15 dni za 10 euro osobówka/jednoślad. Punkt sprzedaży czynny także w niedzielę.

Ostatnio edytowany przez kubap1, 29 Lip 2024 15:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
yendras lubi ten post.
yendras uważa post za pomocny.

Wyspy Zielonego Przylądka w ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ hotelu z all inclusive 🌴🌊 za 4079 PLN Wyspy Zielonego Przylądka w ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ hotelu z all inclusive 🌴🌊 za 4079 PLN
Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩 Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩
#2 PostWysłany: 29 Lip 2024 08:23 

srebrny
Ze swojej strony polecam wynajem auta w GoldCar. Rezerwowałem bezpośrednio u pracownika pod nr +389 78 339 911. Zielona karta do Kosowa była wtedy bezpłatnie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Lip 2024 08:32 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
A jakie są niby niejasności? Dla mnie niejasnością jest raczej sformułowanie, że "trzeba kupić dodatkową zieloną kartę wjeżdżając do Kosowa". Kosowo (wg informacji na stronie PBUK) nie należy do systemu zielonej karty a zatem w moim rozumieniu zasad raczej trzeba wykupić odpowiednie dodatkowe ubezpieczenie tzw. graniczne a nie zieloną kartę, gdyż inaczej samochód nie miałby ubezpieczenia OC.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Lip 2024 08:48 

HON fly4free
Woojtaaas napisał(a):
Ze swojej strony polecam wynajem auta w GoldCar

jesteś w zdecydowanej mniejszości ;)
uwaga-na-goldcar,1621,125788?start=500
 Profil Relacje PM off
meczko lubi ten post.

#5 PostWysłany: 29 Lip 2024 09:02 

srebrny
To fakt, widziałem te opinie, nie chcę się tutaj rozpisywać, bo będzie OT, chciałem tylko wspomnieć o zielonej karcie. Aczkolwiek z mojej strony nie miałem nic do zarzucenia. Cena niska, auto 20tyś przebiegu, depozyt zwrócony w ciągu jednego dnia
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Lip 2024 15:28 

niebieski
Przemm napisał(a):
A jakie są niby niejasności? Dla mnie niejasnością jest raczej sformułowanie, że "trzeba kupić dodatkową zieloną kartę wjeżdżając do Kosowa". Kosowo (wg informacji na stronie PBUK) nie należy do systemu zielonej karty a zatem w moim rozumieniu zasad raczej trzeba wykupić odpowiednie dodatkowe ubezpieczenie tzw. graniczne a nie zieloną kartę, gdyż inaczej samochód nie miałby ubezpieczenia OC.

Słusznie. Poprawiłem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość