Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: grupon w Budapeszcie
#1 PostWysłany: 09 Paź 2013 13:46 

Witam,
mam pytanie dla osób korzystających z grupona, bo sama dotychczas z tej formy zakupu nie korzystałam. Otóż mam wykupione bilety lotnicze do Budapesztu i zarezerwowany hotel przez booking.com. Do tej pory tylko w ten sposób rezerwowałam hotele i nigdy się nie zawiodłam. Teraz dla ciekawości zarejestrowałam sie w gruponie i pojawiła mi się o 200 zł atrakcyjniejsza oferta zakupu hotelu. Zarezerwowałam więc drugi hotel na booking (ten z grupona, żeby mieć pewny termin) i teraz chciałam wykupić grupon i odwołać pierwotną rezerwację na hotel. Okazało się, jednak że otrzymałam potwierdzenie rezerwacji z tego hotelu, który jest proponowany przez grupon i jest tam napisane, że korzystając z tej rezerwacji nie będzie można skorzystać z grupona (przynajmniej tak to rozumiem). Czy macie jakiś pomysł jak skorzystać z tej oferty?
Pozdrawiam
Lila
 Profil Relacje PM off  

Poczuj klimat Portugalii ☕😎 Loty i 4 noce w hotelu ibis w Lizbonie za 909 PLN Poczuj klimat Portugalii ☕😎 Loty i 4 noce w hotelu ibis w Lizbonie za 909 PLN
🌊 Turecki raj 🏝️ 5* hotel Limak Limra z all inclusive za 2181 PLN 🌊 Turecki raj 🏝️ 5* hotel Limak Limra z all inclusive za 2181 PLN
#2 PostWysłany: 09 Paź 2013 13:49 

niebieski
ręce opadają... i nie tylko ręce....
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Paź 2013 14:18 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
ogólnie mętlik.
TY myślisz troszkę ? albo czasem ? chcesz za rezerwację w booking -zapłacić gruponem- dobry pomysł, ale to niemożliwe
w zasadzie wszystko masz warunkach groupona
1.zerknij do warunków groupona - kuponu - może jest wyłączony ten termin
i rezerwacje robisz bez booking.com
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Paź 2013 14:30 

Termin ten nie jest wyłączony, ale zauważyłam, że w tym terminie który jest mi potrzebny jest tylko jeden dostępny pokój, więc żeby mi nikt nie sprzątnął terminu (bo tego nie mogę zmienić) zarezerwowałam pokój przez booking z możliwością rezygnacji (tak zawsze rezerwuję). Chciałam najpierw zarezerwować, a potem wykupić grupon, bo nie będzie mi potrzebny wykupiony grupon jeśli nie będę miała odpowiedniego terminu.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Paź 2013 14:49 

Przecież to są zupełnie dwa inne kanały dystrybucji, to że na booking.com jest to ostatni pokój to nie oznacza że jest to ostatni pokój w hotelu. Równie dobrze na booking.com pokoje mogą być dostępne a w ramach oferty grupona hotel trzyma tylko jeden pokój który w danym terminie może być już zajęty. Jeśli umiesz wystukać numer telefonu +36 to dzwoń do Budapesztu bezpośrednio do hotelu i wypytaj o dostępność pamiętając o przekazaniu informacji że to oferta z zakupów grupowych.

#6 PostWysłany: 09 Paź 2013 14:52 

Dziękuję, po prostu tego nie wiedziałam. Nigdy nie korzystałam z grupona i myślałam, że uda mi się jakoś to połączyć.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Paź 2013 15:30 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
zwolnij pokój w booking. bo ci moze blokowac termin
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Paź 2013 16:26 

Oczywiście, że zwolniłam (nigdy nie rezerwuję kilku jednocześnie), choć jak może mi blokować skoro ... Przecież to są zupełnie dwa inne kanały dystrybucji, to że na booking.com jest to ostatni pokój to nie oznacza że jest to ostatni pokój w hotelu ...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości