Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 21 Paź 2025 16:43 

srebrny
PawelSz napisał(a):
Podróżuję sporo, ale żadnego statusu nie mam, ani Priority Pass-a.
Zatem biorę pod uwagę kwotę, którą musiałbym fizycznie wydać...

Dla mnie EOT, bo widzę że nie chcesz zrozumieć co do Ciebie piszemy.

Edit: jeżeli podróżujesz 2 razy w roku i to nazywasz „sporo” to faktycznie saloniki raczej nie są dla Ciebie. Mimo wszystko warto wiedzieć, że można je mieć za darmo, również PP, trzeba tylko chcieć poszukać tej informacji na tym forum.
Możesz też się obrazić i już więcej tu nic nie pisać.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wycieczka do Algarve za 939 PLN 🌞🌊 Zimą poszukaj słońca w Portugalii ☀️😎 Wycieczka do Algarve za 939 PLN 🌞🌊 Zimą poszukaj słońca w Portugalii ☀️😎
Odkryj Wietnam 🛵🍜 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2537 PLN 🏯🐉🏮 Odkryj Wietnam 🛵🍜 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2537 PLN 🏯🐉🏮
#22 PostWysłany: 21 Paź 2025 18:09 

niebieski
Obrażać się ?
Cóż to za infantylizm....

Obrażają się dorastające panienki, wiem po swojej córce :lol:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 21 Paź 2025 18:52 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
PawelSz napisał(a):
Nie jeden, proszę kolejny...
Cytuj:
Tytułem podsumowania - całkowity koszt to 40800 zł,

Długo nie szukałem...

Pawle, ale to trochę nie fair. To kwota podana na 3 osoby, prawie miesiąc w Australii, gdzie sam dolot kosztował 4400 na osobę i z rejsem na wyspy pacyficzne.

Podróżowanie z rodziną to jednak inna liga kosztowa i to nigdy nie jest budżetowo. Pomnóż swoje wydatki na podróże x3 lub x4 to zobaczysz, że kwota jest szokująca.
2 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 21 Paź 2025 19:06 

niebieski
Jasne i zgoda.
Tyle, że to nie jest tanie podróżowanie.
Podałem ten przykład li tylko w nawiązaniu do nazwy forum.

nb. byłem z dziećmi we "3" w USA przez 15 dni.
Przejechaliśmy od Miami przez Atlantę do Nowego Orleanu i z powrotem.
Auto na calej trasie
mecz NBA, Seaworld, park Star Wars, Key West, Everglades, krokodyle w Luizjanie
niczego sobie nie odmawiając ok. 13000 zł/3 os
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 21 Paź 2025 19:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wydaleś 13 tys. na podróż???
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 21 Paź 2025 20:05 

niebieski
opo napisał(a):
Sztuka to polecieć tanio w C, co tutaj czasami się opisuje.
Dostęp do saloników dzisiaj jest tak powszechny i tani, że nie jest w żaden sposób związane z drogim podróżowaniem, może inaczej było z 20 lat temu.
...

Jakby to delikatnie ująć, że trzeba by wyjść ze swojej bańki? Spośród moich podróżujących znajomych, przyjaciół i rodziny nikt nie ma nielimitowanego dostępu do saloników.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 21 Paź 2025 20:08 
Awatar użytkownika

PawelSz napisał(a):
Tyle, że to nie jest tanie podróżowanie.

:lol: 13 tys złotych na wycieczkę jest pewnie (myślę że nie pomylę się o dużo) nieosiągalne dla połowy Polaków. Masz pretensje o to, że ktoś wydał więcej dlatego, że Ty tyle nie wydałeś czy co?

Ty mówisz o 15 dniach, tam mamy miesiąc więc już jakbyśmy Twoją kwotę dali razy dwa to już jest 26 tysięcy. Jeśli zrobimy poprawkę na to, że do Stanów regularnie da się polecieć poniżej 2000zł a do Australii to jest często dwa razy więcej. Więc dodajemy 3x 2tys i mamy 32 tysiące. To już nie jest wielka róznica między 40tys.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 21 Paź 2025 20:11 

złoty
Hmm, podróżuję dość sporo od ok. 25 lat i nigdy nie byłem w saloniku :D Co więcej, jakoś mi tego nie brakuje. Nie wiem, może jakiś dziwny jestem :D

Ale zostawiając drobne złośliwości (w sumie nie mam nic przeciwko salonikom, a tych wątków po prostu nie czytam) i wracając do pierwotnego tematu wątku:

PawelSz napisał(a):

Cytuj:
Sądząc po błędzie, który się wyświetla to raczej nie była świadoma decyzja, a posypało się coś z bazą danych i nie ma komu naprawić.

Tak przedstawia to Andrzej Urbanik i wierzę.

Z ciekawości - miałeś z nim kontakt i tak Ci odpowiedział? Bo to by była chyba jedyna konkretna informacja, jaka pojawiła się w tym temacie.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 21 Paź 2025 20:27 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
PawelSz napisał(a):
nb. byłem z dziećmi we "3" w USA przez 15 dni.
Przejechaliśmy od Miami przez Atlantę do Nowego Orleanu i z powrotem.
Auto na calej trasie
mecz NBA, Seaworld, park Star Wars, Key West, Everglades, krokodyle w Luizjanie

To chyba musiało być w 2008 roku... a i wtedy nie byłoby to bez odmawiania sobie niczego (byłem wtedy z dziewczyną, było w USA bardzo tanio.. dolar po 2 zł itp).

Zakładając, że kupiliście tanio loty i wyszły was 5k za 3 osoby. Do tego udało się wam wynająć auto za 2.5k na 15 dni, czyli tez tanio. Dobra, niech to będzie 2k. Zostaje 6k na 15 dni na 3 osoby, które sobie nic nie odmawiały.. sorry, ale kaktus mi tu rośnie;). 400zl dziennie z noclegami, jedzeniem, wstępami, paliwem itp..

Chyba, że to było na zasadzie, spaliśmy u wujka, auto dal brat a babcia kupiła nam bilety wstępów do atrakcji...

A żeby było bardziej w temacie travelbit.. szkoda, pojechałem na pierwszy daleki wyjazd z ludźmi tam poznanymi..

Ostatnio edytowany przez KKL, 21 Paź 2025 21:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 21 Paź 2025 20:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Dajcie już spokój z tymi licytacjami... Kto, gdzie i za ile...
Robi się off top z tych wyliczanek...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 21 Paź 2025 21:44 

srebrny
piwili napisał(a):
opo napisał(a):
Dostęp do saloników dzisiaj jest tak powszechny i tani, że nie jest w żaden sposób związane z drogim podróżowaniem, może inaczej było z 20 lat temu.
...

Jakby to delikatnie ująć, że trzeba by wyjść ze swojej bańki? Spośród moich podróżujących znajomych, przyjaciół i rodziny nikt nie ma nielimitowanego dostępu do saloników.

Czy to oznacza, że saloniki są drogie? Czy to, że ludzie z Twojej bańki nie mają dostępu do saloników oznacza, że ten dostęp nie może być tani lub jest bardzo trudno dostępny jedynie dla bogaczy? Warto przeczytać wątek od początku, gdy się go komentuje.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#32 PostWysłany: 21 Paź 2025 22:00 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
meczko napisał(a):
Z ciekawości - miałeś z nim kontakt i tak Ci odpowiedział? Bo to by była chyba jedyna konkretna informacja, jaka pojawiła się w tym temacie.

W dzisiejszych czasach naprawienie takiego błędu jest bardzo proste. Wpisałem error message w chatgpt i dostałem 5 kroków jak to naprawić.

#33 PostWysłany: 21 Paź 2025 22:03 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
W sytuacji, gdy ktoś lata 2-3 razy w ciągu roku (tak jak wspomniano wcześniej), to karty kredytowe z wejściówkami Priority pass, omawiane zaciekle w innych wątkach, oznaczają de facto nielimitowane wejścia. A świadomość znajomych co do saloników i zasad wejścia nie ma znaczenia, przecież to każdy z nas lata i korzysta ewentualnie z saloników a nie znajomi.
 Profil Relacje PM off
opo lubi ten post.

#34 PostWysłany: 21 Paź 2025 22:35 

niebieski
opo napisał(a):
piwili napisał(a):
opo napisał(a):
...

Czy to oznacza, że saloniki są drogie? Czy to, że ludzie z Twojej bańki nie mają dostępu do saloników oznacza, że ten dostęp nie może być tani lub jest bardzo trudno dostępny jedynie dla bogaczy? Warto przeczytać wątek od początku, gdy się go komentuje.
Tak. Dla nich są zbyt drogie.
 Profil Relacje PM off
radas86 lubi ten post.

#35 PostWysłany: 22 Paź 2025 08:57 

srebrny
piwili napisał(a):
Tak. Dla nich są zbyt drogie.

Za darmo to za drogo?
Nadal nie przeczytałeś wątku, który komentujesz.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#36 PostWysłany: 22 Paź 2025 10:55 

niebieski
@opo
Przypomnę tylko starą prawdę, że w życiu nie ma niczego za darmo. Jeśli masz status żeby nie płacić za salonik oznacza to, że mnóstwo pieniędzy wydałeś na loty. Jeśli kupiłeś kartę PP - wydałeś pieniądze. Jeśli masz kartę kredytową z opcją "darmowych" saloników - znaczy kasę wydajesz gdzie indziej.
 Profil Relacje PM off
piwili lubi ten post.

#37 PostWysłany: 22 Paź 2025 11:15 

srebrny
@Bulusia
w tym wątku dyskusja zaczęła się od wrzuty, że m.in. saloniki są drogie i dlaczego rozmawiamy o nich na forum o tanim podróżowaniu. Tak, są drogie dla tych, którzy chcą za nie zapłacić rynkową cenę z ulicy. Jeżeli ktoś nie chce to są opcje darmowe - do zdobycia w ten lub inny sposób, szeroko opisany w odpowiednich wątkach. Chcemy to korzystamy z patenu, jeżeli nie chcemy to trochę nie fair jest pisać po prostu "są drogie". Ja odbijam piłeczkę - są darmowe, wystarczy poczytać nomen omen nasze forum. A to, że jakaś grupa znajomych uważa, że są drogie oznacza tylko tyle, że nie chcą chodzić do saloników, albo chcą ale nie czytali forum, bo faktycznie nic nie ma za darmo, trzeba się po to schylić i właśnie jak to zrobić opisujemy na forum o budżetowym podróżowaniu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 22 Paź 2025 11:37 

złoty
Ja mam wrażenie, że traktowanie tego forum jako "forum o tanim podróżowaniu" jest jednak błędne. Wiem, wiem nazwa to F4F ale to nie oznacza, że jest o lataniu za darmo ;). Nawet jeśli wiele lat temu strona i forum miały na celu propagowanie taniego latania, to przecież się rozwinęły i ewoluowały. Dziś forum jest bardzo szerokie tematycznie (choć w zasadzie kręci się głównie wokół podróżowania) i to chyba dobrze. Naprawdę jestem za tym by pisać o okazjach na loty za kilkadziesiąt złotych, ale z chęcią poczytam o tym jak wygląda lot w F (bo czemu nie, choć nie leciałem i na 90% nie polecę, chyba, że coś za mile ;) ) Fajnie jest wiedzieć jakie karty dają dobre rozliczanie poza Polską, czy fajne ubezpieczenia podróżne, bądź dostęp do saloników czy Fast Tracków. Myślę, że na forum jest miejsce na to wszystko, mimo nazwy.
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.

#39 PostWysłany: 26 Paź 2025 14:36 

Witam,

Forum travelbita znow dziala
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#40 PostWysłany: 26 Paź 2025 21:03 

niebieski
Travelbit powinni umieścić w tej akcji reklamowej ING. Ale dobrze, że jeszcze żyje (forum).

Profil Relacje PM off
meczko lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości