Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Cze 2017 16:17 

Witam, 29 listopada przylatuje do Phuket, a 02 grudnia chcę przemieścić się do koh Muk albo koh Ngai i tu mam dwa pytania; czy w sobotę promy kursują normalnie? oraz jak dostać się najtaniej? Czytałam gdzieś, że ekonomiczniej jest podzielić trasę na krótsze odcinki, czyli np.najpierw prom do Phi Phi albo Koch Lanty, a stamtąd następny na koh Muk. Czy ktoś z Was się orientuje jak to wygląda. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
Tydzień na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌴 All inclusive za 2346 PLN Tydzień na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌴 All inclusive za 2346 PLN
#2 PostWysłany: 09 Cze 2017 08:14 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
Droga opcja to http://amazinglanta.com/how-to-travel-f ... timetable/

Można tak: Phuket Rasada -> Phi Phi -> Ko Ngai lub Muk (nie wiem czy bezpośrednio)
Nieco taniej powinno być w samym porcie, tylko musisz być wcześnie, żeby złapać się np. z Phi Phi dalej na Lante albo ustrzelić coś bezpośrednio na Ngai/Muk.

My transportując się z Ao nang do Ko Ngai wybraliśmy przez pośrednika Tiger Line.
Wyszło nas to po ok. 1000 THB za osobę, pierw busik potem prom.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Cze 2017 11:19 

Dziękuję ślicznie :) Zastanawiam się też nad pokonaniem trasy busem: Phuket - Krabi i Krabi Trang. Wie ktoś może jaka jest przybliżona cena i czas trwania takiej wyprawy?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Cze 2017 14:03 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
Izabella17 napisał(a):
Dziękuję ślicznie :) Zastanawiam się też nad pokonaniem trasy busem: Phuket - Krabi i Krabi Trang. Wie ktoś może jaka jest przybliżona cena i czas trwania takiej wyprawy?

Phuket - Phuket Town taxi ok. 600-700 THB (ok. 40-60 minut)
Phuket -> Phi Phi 350 THB (2-3h)
Phi Phi -> Ao nang 350-400 THB (2-3h)
Krabi -> Trang będzie kosztować ok. 200-600 THB? tak strzelam ... wszystko zależy jakim środkiem lokomocji.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość