Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 13 Lip 2015 09:42 

niebieski
Wczoraj wrocilem z weekendu w Paryzu.Host super zostawil nam cale mieszkanie na weekend.Oplat wyszlo niecale 10 E za mieszkanie.Warto pisac do wlascicieli moze jakis uzyczy nam mieszkanka za te punkty:D

Przygoda w Kolumbii 🇨🇴 Cali, Medellin, Bogota i Kartagena w jednej podróży za 2865 PLN 🔥 Przygoda w Kolumbii 🇨🇴 Cali, Medellin, Bogota i Kartagena w jednej podróży za 2865 PLN 🔥
All inclusive w Turcji 🏖️🍹 4* hotel nad Morzem Egejskim za 2569 PLN ☀️ All inclusive w Turcji 🏖️🍹 4* hotel nad Morzem Egejskim za 2569 PLN ☀️
#122 PostWysłany: 28 Sie 2015 12:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Już 3 razy spałem z Trampolinn i za każdym razem było wszystko w porządku.

Pierwszy raz na Teneryfie, w Puerto de la Cruz. Tam miły pan oferuje...pokój w swoim hotelu! Spędziłem tam 2 noce w lipcu. Hotel 3*, bez klimy ale z lodówką, w centrum.

Drugi nocleg (1 noc) miałem na południu Teneryfy, w miejscowości Alcala. Pokój w prywatnym mieszkaniu. Dobrze się śpi ale z rana grzeje słońce i czasem pies szczeka z mieszkania obok (jacyś problematyczni ludzie tam mieszkają). Fajna wioska, z dala od turystycznych kurortów.

I ostatni, najdłuższy, bo aż 5 nocy spędziłem w miejscowości Champagnier, pod Grenoble we Francji. Pokój w prywatnym domu. Również bardzo dobre doświadczenie, cisza, spokój, czysto, otoczenie... Ciężko wymagać więcej za niecałe 10 euro i jakieś 1500 puntów!

#123 PostWysłany: 17 Sty 2016 19:47 
Awatar użytkownika

Loty: 163
Kilometry: 196 420
niebieski
Strona się nie przebiła i w lutym znika.

Cytuj:
Dear members, friends, partners, supporters of the Trampolinn adventure for the last 3 years,

It is with considerable emotion that the whole Trampolinn Team wishes you all the best for 2016 and announces that the service is shutting down in February. It has been more than 3 years since we started this entrepreneurial adventure, unfortunately there is not enough activity on the platform to gather the funding required to keep developping it. Today, we have to move on, particularly due to these financial worries. As you may know, building a service such as Trampolinn is expensive and requires a lot of energy and skills : wages, computer servers, communications and online marketing costs, texting and emailing fees, etc. Despite the growth of the community during the last year (35,000 members, 15,000 accommodations and 500 bookings), the number of booking is not enough to continue the adventure and our revenues are too scarce for the project to be profitable.

These 2 last years have been eventful. The team has traveled to many countries such as Spain, Germany and Thailand to meet the Trampolinn hosts while developing the travelers community. We have met great people, who became our Ambassadors, our investors, and even friends. For this, we thank you warmly.

Our modest success also led us to make enemies among our competitors. We had closed asignificant fundraising to further develop our community (€575,000) and thus provide you with more accommodations worldwide. Sadly, all our work has been undone by an opportunistic legal dispute with one of our competitors. I can only regret such behavior in a collaborative environment, which aims to build a better world.

We will keep you updated as the project progresses in the nearby future. A competitor may buy or integrate Trampolinn. You would thus be able to keep using the platform.

Happy new year,

Cheers,

Hugo ALLARY

CEO and founder of Trampolinn

#124 PostWysłany: 17 Sty 2016 20:20 
Awatar użytkownika

srebrny
ehh trochę szkoda miło wspominam pobyty w Barcelonie i Brukseli za punktym choć coś tam chyba napisali, że jest nadzieją żeby ich ktoś przejął :)
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 17 Sty 2016 20:29 

srebrny
No to współnie z namteHem zrobiliście 1% ich wszystkich rezerwacji jakie mieli przez okres całych 3 lat :-D
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#126 PostWysłany: 17 Sty 2016 20:37 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
namteH napisał(a):
Hotel 3*, bez klimy ale z lodówką, w centrum.

Czyli otwierałeś lodówkę na noc? :D
 Profil Relacje PM off
mayli lubi ten post.

#127 PostWysłany: 17 Sty 2016 21:14 

Loty: 77
Kilometry: 325 362
niebieski
to co ja zrobie z tymi 12000 punktow? wymienic na mile?

:)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#128 PostWysłany: 17 Sty 2016 22:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
krasnal napisał(a):
namteH napisał(a):
Hotel 3*, bez klimy ale z lodówką, w centrum.

Czyli otwierałeś lodówkę na noc? :D

No właśnie nie musiałem! I wyobraź sobie moje zdziwienie, gdy po tym pobycie poszedłem spać do innego, 4* i taki niby co to oni nie są a tam tak:
- brak lodówki
- jakieś takie położenie (a to ze 400m dalej) że przez wilgoć w nocy spać się nie da
- klima huczy więc albo nie spisz bo wilgoć albo bo huchy
- spa takie że lepiej oblać się chlorem - to samo i szybciej; itd

Trochę mi ich szkoda, bo idea w sumie spoko ale jakoś źle to zrobili. Sam nie raz do nich pisałem zwracając uwagi na problemy...
Chyba za szybko chcieli się wybić; za dużo tych kodów było itp. Za dużo porównywania z airbnb i CS. A już kombinowałem wyjazd na Wielkanoc...

@mmis4167
Jeden z naszych forumowych kolegów ma puntów jak mrówków - 6-cyfrowa liczba ;)

#129 PostWysłany: 17 Sty 2016 22:30 

niebieski
Hey no właśnie co zrobić z punktami nie mam ich aż tyle ale szkoda pzdr
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 17 Sty 2016 23:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Punkty raczej przepadną nawet jak ich ktoś kupi to raczej marna szans że aktualne konta zostaną z jakimiś benefitami z przeszłości zwłaszcza takimi "za nic". Też mam ich sporo bo koło 14 k na dwóch kontach ale cóż zrobić a szykowałem się na majówkę w Paryżu licząc, że dostępność będzie tam większa. Minusem tego serwisu była dostępność, sporo hostów w ogóle nie raczyło odpowiedzieć na zapytania, część z tego co wiem traktowała to jako alternatywę dla airbnb - jak tam się nie sprzeda noc to w ostateczności mogą być jakieś punkty tu.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 18 Sty 2016 08:15 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Wg mnie ten serwi położyła m.in. obsługa klienta. Z powodów mi (i jak się okazało im też) nieznanych usunięto mi konto z kilkunastoma tysiącami punktów. Na moje pytanie, co się stało odpowiedzieli, że nie wiedzą i żebym założył sobie nowe konto. Na moje pytanie co z zebranymi punktami już nie raczyli odpowiedzieć, więc dałem sobie spokój z tym serwisem.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 18 Sty 2016 08:36 
Site Admin

Jw. Mialem miec pierwsza rezerwacje w Kopenhadze, zapomnialem zapisac sobie dane hosta (przeciez wszystko jest w necie) nagle rezerwacja dzien przed zniknela, serwis odpisuje jedynie ze nie wie ocb / to niemozliwe. Zostaje na lodzie, drugi raz nie probuje.

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#133 PostWysłany: 05 Lip 2016 16:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Trampolinn wraca do życia! :D
Łączą się z GuestToGuest (https://www.guesttoguest.com/en/) i zapewniają, że punkty nie pójdą w niepamięć...
Zobaczymy co z tego wyjedzie! :mrgreen:

#134 PostWysłany: 20 Lip 2016 15:38 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Your account has been transferred to GuesttoGuest
spodziewajcie się spamu:)
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 20 Lip 2016 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 163
Kilometry: 196 420
niebieski
Aż wszedłem, żeby sprawdzić, czy przenieśli jakieś punkty. Nie. Mam 250, czyli tyle, co nic.

#136 PostWysłany: 20 Lip 2016 16:22 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Donovaninho
Doczytaj to co dostałeś w emailu od Trampolinn...

Dziś mi odpisali, że tylko przeniosą punkty zdobyte w ramach oferowania noclegów... :(

#137 PostWysłany: 22 Lip 2016 08:11 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Dokładnie tak jak napisał @namteH :
Cytuj:
Welcome to GuesttoGuest !
As explained in the mail we only transfer the points earned with an exchange! In your case, you only have points thanks to bonus so there will be no transfer.
However we take note of your demand and your Trampolinn account is going to be cancelled. If you change you mind, please inform before tomorrow !
Have a nice day!

Właśnie w tym momencie zapominam o istnieniu tego portalu :)
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 22 Lip 2016 10:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@bonifacy
Sam na pewno dobrze wiesz na czym bardzo często polega f4f: lecisz tam gdzie jest tanio a nie gdzie sobie wymyśliłeś. Na Trampolinnie wciąż można znaleźć ludzi, którzy dalej udzielają się w tym przedsięwzięciu. Wydaje mi się, że większość z nich to Francuzi ale nie koniecznie mieszkający we Francji. Jeśli masz punkty to ja bym na Twoim miejscu nie odrzucał tak łatwo tej potencjalnej możliwości taniego spania. Przede wszystkim poszukaj ludzi, którzy już brali w tym udział.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości