Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Toruń
#81 PostWysłany: 13 Sty 2018 13:41 

Loty: 96
Kilometry: 101 069
niebieski
W końcu wylądowałem "u Szwejka" - spoko, ale w czwartek nie było żywej duszy.

Chciałem za to polecić "Ogniem i Piecem" - RE-WE-LA-CJA !! jestem bardzo krytyczny w ocenie restauracji, ale mimo to ta ma u mnie baaardzo dobrą opinię. Za normalna cenę (20-25 zł) dostajecie super dobra i dużą pizzę (na oko 33-35 cm), gdzie mimo że mam żołądek bez dna ;) najadłem się do syta. Zarówno pizza, jak i danie z kurczakiem wyglądało bardzo dobrze. Dodatkowo lokalizacja (stare miasto) i obsługa na plus. Nam się fartem udało dostać miejsce wchodząc z ulicy (piątek wieczor), ale dużo osób nie miało tyle szczęścia. Warto wcześniej zadzwonić i zarezerwować.
 Profil Relacje PM off  

Zobacz cuda Portugalii 💎😍 Azory i Lizbona w jednej podróży za 676 PLN💚💙 Zobacz cuda Portugalii 💎😍 Azory i Lizbona w jednej podróży za 676 PLN💚💙
Alicante okołoweekendowo za 769 PLN ⛅👣 Loty piątek-niedziela i hotel w centrum 😲 Alicante okołoweekendowo za 769 PLN ⛅👣 Loty piątek-niedziela i hotel w centrum 😲
#82 PostWysłany: 15 Sty 2018 10:38 

niebieski
Komor napisał(a):
Tak czytam cały temat i zastanawiam się jakim cudem jeszcze nikt nie wspomniał o CHLEB I WINO http://chlebiwino.eu/

Knajpa w tematyce typowo włoskiej, cenach typowo polskich i jakości mocno włoskiej! Co prawda pizzy nie testowaliśmy(danego dnia akurat nie serwowali), ale pasty mają wyśmienite, takie jakich jeszcze w PL jeść mi nie było dane! Zupy, przystawki, bamba!
Na prawdę polecam!

Zdecydowanie potwierdzam. Pizza była świetna, ciasto - jedno z lepszych, jakie ostatnio jadłem. Kobieta zamówiła gnocchi i też jej smakowało, jedynie wspomniała, iż mogły by mieć mniej mąki, a więcej ziemniaków. Za to tatar wołowy i maślane krewetki baaardzo smaczne. Gorąco polecam ten lokal.
Coffee & Whisky House mnie zachwyciło. Szkoda, że tak fajnej miejscówki z tyloma rodzajami whisky i dobrym słodkim nie ma w Poznaniu :(
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 17 Sty 2018 16:41 

A gdzie na Starym Miescie mozna zjesc pyszne szare kluski?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Toruń
#84 PostWysłany: 17 Sty 2018 18:00 
Awatar użytkownika

Loty: 606
Kilometry: 726 296
niebieski
Piąta Klepka na Podmurnej

#85 PostWysłany: 17 Sty 2018 18:21 

niebieski
Tutaj zjadłem też całkiem niezłe tacos za rozsądną cenę (3, duże sztuki za 18-20):
http://www.restauracjapueblo.com.pl/

Fajna miejscówka, z klimatem :)
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 17 Sty 2018 19:17 

Benias napisał(a):

dziekuje
a jakis Bar Mleczny,zeby mozna bylo zjesc kotlet z jajka i takie typowe krokiety barowe chyba z jajkiem w srodku?
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 17 Sty 2018 19:46 
Awatar użytkownika

Loty: 606
Kilometry: 726 296
niebieski
KamaKaminska napisał(a):
Benias napisał(a):

dziekuje
a jakis Bar Mleczny,zeby mozna bylo zjesc kotlet z jajka i takie typowe krokiety barowe chyba z jajkiem w srodku?

Najstarsze, które jeszcze pamiętam z dzieciństwa to Pod Arkadami na Różanej i Małgośka na Szczytnej. Jest jeszcze Miś na Rynku Staromiejskim.

#88 PostWysłany: 17 Sty 2018 19:54 

-- 17 Sty 2018 19:54 --

Benias napisał(a):
KamaKaminska napisał(a):
Benias napisał(a):

dziekuje

Najstarsze, które jeszcze pamiętam z dzieciństwa to Pod Arkadami na Różanej i Małgośka na Szczytnej. Jest jeszcze Miś na Rynku Staromiejskim.

dziekuje :D :D :D

-- 17 Sty 2018 19:54 --

Benias napisał(a):
KamaKaminska napisał(a):
Benias napisał(a):

dziekuje

dziekuje :D :D :D
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 20 Sie 2024 14:01 

złoty
Jeśli macie ochotę na zapiekankę to tuż obok Domu Kopernika działa lokal Gryz https://maps.app.goo.gl/GyLdmS33X9JoAfkN7 . Moja zapiekanka "Sielska" kosztowała 24 zł, miała z dobre czterdzieści centymetrów długości i wszystko inne dobre cechy których oczekuje się od takiego dania. Ogólnie jest to pozycja, którą skutecznie można zaspokoić głód.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość