Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 154 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 12 Cze 2023 14:04 

@KL_user za granicą działa to lepiej niż w Polsce, inna mentalność moim zdaniem. W Polsce paczki wyliczone co do złotówki lub wartość paczki czasami jest nie doszacowana lub ktoś z TGTG zrobił sobie nowy kanał sprzedaży.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#102 PostWysłany: 12 Cze 2023 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
@M4R10, tylko że w Polsce samo TGTG wciska to sprzedawcom jako formę promocji swoich produktów i niektórzy się na to nabierają. Potem poza tym że puszczają coś o 66% taniej to jeszcze płacą prowizję do TGTG więc się nie ma co dziwić, że wszystko skrupulatnie sobie liczą. Rozmawiałem kiedyś z właścicielką piekarni która bardzo żałowała, że się dała namówić na współpracę. Obiecywali, że wiele osób się dowie o jej sklepiku, że odbierając zamówienia będą robić zakupy i że ona tylko na tym zyska...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#103 PostWysłany: 12 Cze 2023 15:01 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Wielkie korpo jak Costa, Starbucks etc to mogą sobie pozwolić na takie coś czy markety zamiast wystawiać u siebie to robią paczki jak francuskie markety. W WAW coraz więcej knajp (szczególnie syfiastych sushi barów )ma paczki 24/7. Zagranico TGTG jest złotem.
2 ludzi lubi ten post.

#104 PostWysłany: 12 Cze 2023 15:17 

srebrny
no wlasnie widze troche tych ogloszen z sushi w warszawie. @oskiboski testowales moze jakies sushi z TGTG w Warszawie ?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 12 Cze 2023 15:22 

platynowy
Mam dobre wspomnienia z TGTG z Danii i Szwecji. Na stacjach benzynowych takich jak Q8 faktycznie otrzymuje się nadmiarowo wyprodukowane pożywienie. W jednej paczce otrzymałem tyle pączków, hotdogów i pieczywa, że najadłem się ja, narzeczona, podzieliłem się z przechodniem bo widząc nas z torbami z TGTG zapytał jak nam się to udało, resztę dojadaliśmy kolejnego dnia.

W Polsce w ogóle przestałem korzystać. Firmy takie jak Olimp zrobiły sobie z akcji biznes, paczki są dostępne praktycznie przez cały czas. Niestety podobnie w USA, zazwyczaj szkoda zachodu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
KL_user uważa post za pomocny.

#106 PostWysłany: 12 Cze 2023 15:30 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
michcioj napisał(a):
no wlasnie widze troche tych ogloszen z sushi w warszawie. @oskiboski testowales moze jakies sushi z TGTG w Warszawie ?

Raz się nadziałem, generalnie odbierając pakę o 18 w piątek nie spodziewałem się,że knajpa będzie pusta. Pan Sushi
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#107 PostWysłany: 12 Cze 2023 15:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
@KL_user za granicą działa to lepiej niż w Polsce, inna mentalność moim zdaniem. W Polsce paczki wyliczone co do złotówki lub wartość paczki czasami jest nie doszacowana lub ktoś z TGTG zrobił sobie nowy kanał sprzedaży.

Zasadniczo zgadzam się z tym, bo w moim mieście np. piekarnie dają produkty, które standardowo kosztują praktycznie dokładnie 3x więcej. Podobnie jest w przypadku produktów ze sklepu/kawiarni na stacjach BP.
Mimo to, mi opłaca się np. brać paczki z lokalnej biedronki, bo mam "na obiad" produkty za 1/3 wartości :)
Z drugiej strony w TGTG jest np. lokalna pierogarnia, w której regularnie odbieram paczki za 15,99 zł, z naprawdę ogromną ilością pierogów, które nie do końca się skleiły, więc nadają się raczej tylko na patelnię/do piekarnika. Do tego dorzucane są przeważnie 2 duże tacki pierogów z kończącą się w danym dniu ważnością oraz 2 zupy. Zaletą takiej paczki jest to, że dostajemy kilka/kilkanaście rodzajów pysznych pierogów, a nie np. tylko jednego rodzaju z owocami/kapustą/serem. Zawartość takiej paczki na 100% jest dużo więcej warta niż 3*15,99zł.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#108 PostWysłany: 12 Cze 2023 15:49 

Loty: 180
Kilometry: 405 277
niebieski
Generalnie rzecz biorąc ten program w Niderlandach działa bardzo dobrze. Korzystaliśmy z niego w marketach spożywczych i sklepie z owocami, warzywami. Wszędzie było super - duże paczki i dobre, zróżnicowane produkty, aczkolwiek wszystkim termin spożycia się kończył.
 Profil Relacje PM off
Aga_podrozniczka lubi ten post.

#109 PostWysłany: 12 Cze 2023 15:56 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Ja korzystałem w NYC i to w ogóle w NYC ma b. dużo wzięcie. Są też grupy na fb gdzie ludzia polecają albo odradzają kanjpy. ja trafiałem tak so so, byłoby łatwiej gdybym miał np. dostęp do kuchni albo przynajmniej do mikrofalówki bo cześto można było wyhaczyc 3-4 kawałki pizzy za 3/4 dolce, no ale jednak zazwyczaj zimna

W Wawie to tez funkcjonuje szeroko, ale niektore kanjpy zrobiły z tego kanały sprzeażowe np. niektóre pizzerie wskazując, że dostajesz paczkę o wartosci 60 zł za 20 ziko, a tak naprawde to pizza, ktora kanjpa sprzedaje np. za okolo 30 zł, podobnie kebabownie.
KOrzystajac z tego około 10 razy już 2x mi sie zdarzyło ze knajpa z too good to go - uczyniła własnie kanał sprzedaży.

#110 PostWysłany: 12 Cze 2023 16:04 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
TGTG od zawsze było lepsze za granicą, ale to chyba wynika z mentalności ludzkiej, tam faktycznie do paczki wkłada się to co się nie sprzedało. W takiej Nicei o czym pisałem tutaj: viewtopic.php?p=1356524#p1356524 bez problemu można się najeść po taniości. Jednak w Polsce też nie ma już takiego dramatu. Zlikwidowali boty o czym pisałem tu: viewtopic.php?p=1413556#p1413556 . Januszy biznesu co z TGTG zrobili sobie kanał sprzedaży szybko weryfikują. Obecnie taka paczka z Auchan piekarnia za 7.99 jest mega warta nigdy nie szczędzą tam dobroci. to samo ci pisał @skrzat te paczki mix z Biedronki też "nie ma lipy" , zawsze jest 1/3 ceny a czasami mniej, wszystko ładnie nabite na paragon i faktycznie czas spożycia 1-2 dni. @Robaku u nas w Polsce też masz takie grupy, gdzie ludzie wrzucają zdjęcia paczek i się dzielą opiniami. W załączniku paczka mix z Biedronki za 11,99 zł.

Załączniki:
352607509_783772276727232_7291078607785502071_n.jpg
352607509_783772276727232_7291078607785502071_n.jpg [ 203.73 KiB | Obejrzany 6788 razy ]
 Profil Relacje PM off
wersus79 lubi ten post.
michzak uważa post za pomocny.

#111 PostWysłany: 12 Cze 2023 16:15 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
skrzat napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Zasadniczo zgadzam się z tym, bo w moim mieście np. piekarnie dają produkty, które standardowo kosztują praktycznie dokładnie 3x więcej. Podobnie jest w przypadku produktów ze sklepu/kawiarni na stacjach BP.
Mimo to, mi opłaca się np. brać paczki z lokalnej biedronki, bo mam "na obiad" produkty za 1/3 wartości :)
Z drugiej strony w TGTG jest np. lokalna pierogarnia, w której regularnie odbieram paczki za 15,99 zł, z naprawdę ogromną ilością pierogów, które nie do końca się skleiły, więc nadają się raczej tylko na patelnię/do piekarnika. Do tego dorzucane są przeważnie 2 duże tacki pierogów z kończącą się w danym dniu ważnością oraz 2 zupy. Zaletą takiej paczki jest to, że dostajemy kilka/kilkanaście rodzajów pysznych pierogów, a nie np. tylko jednego rodzaju z owocami/kapustą/serem. Zawartość takiej paczki na 100% jest dużo więcej warta niż 3*15,99zł.

Ściągnąłem kiedyś apkę i chciałem skorzystać w Rzymie, ale jakoś się nie złożyło.

Zerknąłem na tą pierogarnię i może jutro spróbuję.

A jak wygląda paczka z Biedronki ? Bo widzę dwa rodzaje.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 12 Cze 2023 16:19 

@Tomo14 jak masz fb to dodaj się do grupy "Too Good To Go PL", zobaczysz zdjęcia. Biedronki mają różne opinie, często trafiają tam produkty które nie nadają się do spożycia.
 PM off
Kothson lubi ten post.

#113 PostWysłany: 12 Cze 2023 16:41 

platynowy
Jednego razu zamówiłem paczkę w Careefour w Katowicach. W środku było zepsute chorizo. Bardzo odważne zagranie, żeby do paczki wrzucić mięso, którego data przydatności przypada na dzień następny. Był też kubeczek (taki kubek plastikowy, jaki kupuje się na grilla w plenerze) winogron, niektóre również były zepsute. Trzeci produkt chyba drożdzówka.

Zgłosiłem reklamację do TGTG i tutaj muszę ich pochwalić, voucher na kolejne zakupy bez zbędnej dyskusji. Przestałem jednak zamawiać paczki z dyskontów spożywczych, za bardzo cenię swoje zdrowie.

Zamówiłem też raz paczkę w piekarni. Za 11,99 zł. paczka "niespodzianka". Były w niej dwie połówki chleba o rynkowej wartości na wtedy 11 zł ;) niestety polska mentalność jest taka, że nawet na takiej akcji trzeba zarobić, chociaż trochę.

Akceptowalne są paczki z BP. Zazwyczaj jest jakaś kanapka lub kanapka, która wymaga dopieczenia w piekarniku. Bez szału, ale przynajmniej nic starego nigdy nie dostałem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#114 PostWysłany: 15 Cze 2023 22:02 

srebrny
a na Korfu TGTG nie ma :) pytanie czy jest wogole w Grecji :)
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 15 Cze 2023 22:40 

HON fly4free
W Grecji nie ma.
W Europie, poza Polską, jest w Niemczech, Austrii, Włoszech, Francji, Hiszpanii, Portugalii, UK, Irlandii, krajach skandynawskich, Szwajcarii, Holandii i Belgii.
Poza Europą: US i Kanada (wybrane stany / prowincje).
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 16 Cze 2023 07:51 

@michcioj wystarczy ustawić sobie dowolną lokalizację w aplikacji by zobaczyć czy i co jest w danym kraju, nie musisz być w nim fizycznie.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#117 PostWysłany: 16 Cze 2023 09:50 

Kothson napisał(a):
Zamówiłem też raz paczkę w piekarni. Za 11,99 zł. paczka "niespodzianka". Były w niej dwie połówki chleba o rynkowej wartości na wtedy 11 zł ;) niestety polska mentalność jest taka, że nawet na takiej akcji trzeba zarobić, chociaż trochę.

Wszystko zależy jak się trafi, chociaż na razie z TGTG mam całkiem pozytywne wrażenia. Czasem trafi się nawet coś z długim terminem, czasem to ten sam albo następny dzień, niemniej zawsze wszystko było zdatne do spożycia.

Mam jedną sprawdzoną piekarnie, gdzie za 15 zł zawsze jest pełna torba i wszystko rewelacyjnej jakości - czy to pieczywo czy coś słodkiego (pączki, drożdżówki) - nigdy nie trafiło mi się stare, twarde itp.
Kothson lubi ten post.

#118 PostWysłany: 16 Cze 2023 10:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie bójcie się reklamować- nie tylko zepsutych produktów jak i wartości nieodpowiadającej zamówieniu - kiedyś jakaś suszarnia wymyśliła, że będzie się tak promować i podłożyli się, wkładając produkty z naklejonymi cenami -bodajże wartość paczki była 12, a mnie dali produktów za 9.Dostałam zwrot całości.
3 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#119 PostWysłany: 22 Wrz 2023 14:39 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Interlaken, Szwajcaria. Dość sporo punktów TGTG.

Supermarket Migros (przy Interlaken West) Restauracja, Vege (bo nie vege już było wyprzedane), cena 5.90 CHF, odbiór 19.30-20.00. Ocena w aplikacji 4.9.

W dużej torbie było kilka małych toreb z różnymi produktami, głównie pieczywo i słodkie. Kawałek serniko - tarty, bułka kajzerka, croissant, croissant z czekoladą i orzechami, dwie kromki ciemnego chleba, jogurt, pączek z dziurką, mini pączek zwykły, mini muffin, opakowanie z daniem warzywnym, które zapewne było na ciepło. Smaczne i dość duża porcja, dla.jednej osoby na dwa razy. Za 5.90 CHF to sporo jedzenia, tylko wszystko wysokokaloryczne i mało zdrowe. Zawartość torby starczyla mi na 2 dni.

Restauracja TopOff za stacją Interlaken Ost, cena 4.90 CHF, odbiór 14.00-17.00. Ocena w aplikacji 4.3. To taka bardziej kantyna niż restauracja. Można sprawdzić ich menu na stronie, publikują cotygodniowo. Zanim zamówiłam, to sprawdziłam co dzisiaj mają w ofercie, żeby wiedzieć czy warto. Niestety to co dostałam, to musiały być dodatki, a nie dania główne. Dwie papryki nadziewane ryżem i warzywami i butelką woda 0.5l. Jeśli traktować to jako tani lunch do odbioru osobistego, to za 4.90 CHF może być, ale na pewno nie był to posiłek za 1/3 oryginalnej ceny. Spodziewałam się porcji kurczaka, bo akurat był w menu.

Nie wiem czy będę próbować dalej, bo godziny odbiorów wieczorem nie pasują mi.

#120 PostWysłany: 13 Paź 2023 22:42 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 315 989
platynowy
Leonardo Royal w Norymberdze (4€), tuż przy dworcu.
Porcja śniadaniowa bardzo treściwa, w porównaniu np. do Steigenberger Airport w Berlinie.
Dostajemy 2 okrągłe pojemniki z przykrywką. W jednym spory mix wędlin, sery, kawałek wędzonej ryby.
W drugim 3 parówki, ok. 10 tradycyjnych kiełbasek (Nürnberger Bratwürste), jajko gotowane, pół pomidora na ciepło, trochę papryki.
Do tego 2 bułki + 2 mini croissanty i zielone jabłko. Wszystko smaczne, świeże i spokojnie zaspokoi apetyt 2 osób.
Dostępne również zestawy wegetariańskie.
Warto zabrać swoją siatkę...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Manuel uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 154 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość