Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Cze 2019 13:44 
Awatar użytkownika

HON fly4free
-- 28 Cze 2019 13:02 --

Oprócz HKG, ULN i RGN w oficjalnej promocji jeszcze KUL, SIN, SGN, HAN, a także MEL i SYD. Miłych łowów ;). W takiej cenie brałbym ten Rangun, niestety wolne/urlop nie jest z gumy ;).
Warunki: departures from 21 October to 31 March with a maximum stay of 3 months, reservations until 31 July.

-- 28 Cze 2019 13:44 --

Na przykładzie tych lotów zrobimy symulację na stronie pośrednika ticket.no. Tak, jak pisałem wcześniej podaję zawsze najtańszą opcję; cena jest wyrażona w PLN (ustawienie waluty na skyscanner lub momondo) jedynie dla orientacji. Płaci się w koronach norweskich (NOK).
Poniżej końcowy etap płatności (im wyższa cena biletu tym ich prowizja "Avgift" jest wyższa, przy cenie około 400 PLN to kilka-kilkanaście koron, dosłownie). Tutaj 50 NOK (około 22 PLN, według średniego kursu NBP z dn. 28.06.2019). Nie płaci się dodatkowo nic, jeśli ma się konto w ichszym banku (patrz zrzut), ale normalnie nikt z nas takowego nie posiada.
Ceny na forum przeliczamy zawsze po średnim kursie. Tak jak pisałem nie bawię się w jakieś Revoluty, Karty Otwarte ......etc., płacę zwykłą Mastercard Debit z BNP, która przechodzi wszędzie (płatność w PLN: przeliczają egzotyczną walutę, ale też USD najpierw na EUR,a później na PLN).
Oczywiście po swoim, mało korzystnym kursie --> E-VISA TURKEY TUR 20,55 USD 2019-06-21
Data waluty: 22.06.2019
kurs 4,4438
kwota* 18,22 EUR
Czasem, ale z tego, co zauważyłem rzadko (u Norwegów jest 100 PLN a czasem nawet więcej PLN różnicy) opłaca się kupić od razu w PLN, przez skyscanner.pl, Kayak.pl czy momondo.pl, ale warto sobie przekalkulować, sprawdzając kurs danej waluty w swoim banku.
Summa summarum to 3380 NOK czyli 1481,45 PLN (według średniego kursu NBP z dn. 28.06.2019), ile to będzie w Twoim banku nie wiem, pewnie trochę więcej, czy się opłaca - jak to mawiają Anglicy: It's up to you to decide.
Karta Otwarta ......... (absolutnie nie chcę tu robić nikomu darmowej reklamy) wymaga na przykład specjalnego konta i jest płatna 10 PLN/mies. Jeśli się często płaci w obcej walucie pewnie się bardziej opłaca, nie wiem. Mnie się nie chce w to bawić, za stary jestem ;).

Załączniki:
capture-20190628-132302.png
capture-20190628-132302.png [ 65.51 KiB | Obejrzany 1261 razy ]
capture-20190628-130034.png
capture-20190628-130034.png [ 23.72 KiB | Obejrzany 1308 razy ]
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
Panromek lubi ten post.

Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN
Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
#2 PostWysłany: 02 Lip 2019 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
Dla fanow podrozy multi-city - mozna polaczyc Birme z Kambodza, wyloty z BUD do RGN w srody, powroty z PNH do BUD w niedziele - cena ok. 1550 zl. Oczywiscie do tego dochodzi transport z Birmy do Kambodzy i kolejna wiza.

Załączniki:
Komentarz do pliku: CA BUD-RGN & PNH-BUD
CA BUD-PNH RGN-BUD.PNG
CA BUD-PNH RGN-BUD.PNG [ 29.05 KiB | Obejrzany 1010 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości