Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Lut 2014 17:10 

niebieski
Witam !
Będziemy w maju w Adeje. Mamy wypożyczone auto na tydzień. Oprócz objazdu wyspy myślałam o jakimś fajnym rejsie katamaranem,steteczkiem. Jakie wycieczki,skąd,( i czy w ogóle) polecacie w atrakcyjnych cenach?
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka do Algarve za 939 PLN 🌞🌊 Zimą poszukaj słońca w Portugalii ☀️😎 Wycieczka do Algarve za 939 PLN 🌞🌊 Zimą poszukaj słońca w Portugalii ☀️😎
Odkryj Wietnam 🛵🍜 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2537 PLN 🏯🐉🏮 Odkryj Wietnam 🛵🍜 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2537 PLN 🏯🐉🏮
#2 PostWysłany: 13 Lut 2014 17:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
a wiesz jak tam buja?

#3 PostWysłany: 14 Lut 2014 01:05 

niebieski
Serio,naprawdę to bujanie jest takie trudne do wytrzymania ?
Myślałam,że na dużych katamaranach mniej się to odczuwa.
Patent żeglarski mam,wody się nie boję ,ale po morzu,oceanie nie pływałam.
Delfiny chcieliśmy zobaczyć...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Lut 2014 01:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Smierz napisał(a):
Serio,naprawdę to bujanie jest takie trudne do wytrzymania ?
Myślałam,że na dużych katamaranach mniej się to odczuwa.
Patent żeglarski mam,wody się nie boję ,ale po morzu,oceanie nie pływałam.
Delfiny chcieliśmy zobaczyć...

ja tylko mowie to co ja przeżyłem i znajomi.
ja bylem w puerto rico GC i rejs odbywał się taki stateczkiem wycieczkowym, nie był to katamaran, po prostu zwykły stateczek. dzień był ładny i z lądu wydawało się, że jakoś fal szczególnie nie ma...
widziałem te delfiny ale cena chyba 25 euro to nie było wszystko co przyszło mi zapłacić...
jeśli masz jakieś większe doświadczenie to chyba może doradzanie na nie wiele Ci się przyda, hehehe :)

#5 PostWysłany: 14 Lut 2014 11:48 

Podjedź do Los Gigantes do portu. Sporo różnych statków i katamaranów do wyboru. Ceny od 15€ w zależności od długości rejsu i wielkości statku.
W cenie zwykle, oprócz oglądania delfinów czy grindwali-"wieloryby", klify Los Gigantes (warto!) i kąpiel w oceanicznej zatoce pod klifami (też warto).
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Lut 2014 15:56 

niebieski
Dzięki.
La Gomera - no, fajnie może być. Jak długo się płynie, jakie koszty? Czy mógłbyś podpowiedzieć ?
Te rejsy z Los Gigantes to chyba to ,o co mi chodziło. Jak szukać tych rejsów ?
Są jakieś biura w porcie,czy bezpośrednio przy kejach ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Lut 2014 16:17 

złoty
Smierz napisał(a):
Te rejsy z Los Gigantes to chyba to ,o co mi chodziło. Jak szukać tych rejsów ?
Są jakieś biura w porcie,czy bezpośrednio przy kejach ?

W bezpośrednim sąsiedztwie portu na każdym kroku masz oferty takich rejsów. Przy ulicy prowadzącej do portu masz biura reklamujące się z tego typu usługami.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Lut 2014 01:17 

niebieski
Wszystko jasne. Dziękuję Wam.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Lut 2014 01:46 

Byłem na koniec stycznia na Teneryfie i zjechałem ją całą. Z Los Christianos odchodzą promy na La Gamerę, bilet w porcie 27e, na 2 osóbki to ponad stówka RT. Z Los Gigantes wycieczki łodzią do klifów i do plaży na wąwóz Masca odchodzą 3 razy dziennie. O 11, 13 i 14, rejs trwający 3 godz kosztował 25e/os, trwające 2 godz i 1 godz 10e. W zależności od sezonu i rodzaju łodzi ceny są różne. Obok portu w los Gigantes jest Polka w biurze i zawsze jak nie ma frekwencji na dany rejs to cena w dół. Normalna cena na 3godz rejs z biura to 40 e

Ostatnio edytowany przez Washington, 19 Cze 2014 12:35, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 PM off  

#10 PostWysłany: 15 Lut 2014 19:00 

niebieski
Bardzo konkretne informacje. Bardzo Ci dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Lut 2014 00:13 

Loty: 233
Kilometry: 480 249
niebieski
Dwa tygodnie temu płynęliśmy z Los Gigantes na dwugodzinny rejs niedużą łodzią, warto. Klify Los Gigantes + bardzo dużo delfinów, super widoki :) W jednej z firm pracuje Polka, jak będziecie iść w stronę portu to zauważycie na jednym ze straganów napis: "Mówimy po polsku". Utargowaliśmy 10 euro za osobę :D Na łodzi dali jeszcze małe piwo i orzeszki hehe :) Zdecydowanie warto za tą cenę.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Lut 2014 07:10 

niebieski
O,to faktycznie cena przyjemna za taki rejs ! Dzięki za dokładne namiary. Zanotowane.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Lut 2014 12:27 

Loty: 233
Kilometry: 480 249
niebieski
Jeszcze powiem dla przestrogi dla osób planujących zejście wąwozem Masca: zaopatrzcie się w bilety na transfer Masca Beach -> Los Gigantes wcześniej w Los Gigantes, bo na plaży jest tylko jeden przewoźnik, więc nie ma opcji negocjacji ceny. Tym samym za 20-minutowy rejs zapłaciliśmy również 10 euro. A w Los Gigantes dwa dni wcześniej gość sam nam proponował 8 euro, myślę, że można by zejść do 6-7 :)
Najlepiej chyba jest jechać autem do Los Gigantes i stamtąd taksówką do Masca (23 euro). W Masce może być problem z zaparkowaniem, nam się akurat udało jak objechaliśmy wioskę.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Cze 2014 10:22 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 71 867
Czy ktoś się orientuje jak najwygodniej dostać się z Teneryfy na dwie wyspy - El Hierro i La Gomera?

#15 PostWysłany: 19 Cze 2014 10:39 
Awatar użytkownika

Loty: 100
Kilometry: 137 216
Jeśli chcesz najwygodniej to podróż samolotem linii Binter Canarias.

#16 PostWysłany: 19 Cze 2014 12:31 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
KondzikS napisał(a):
Dwa tygodnie temu płynęliśmy z Los Gigantes na dwugodzinny rejs niedużą łodzią, warto. Klify Los Gigantes + bardzo dużo delfinów, super widoki :) W jednej z firm pracuje Polka, jak będziecie iść w stronę portu to zauważycie na jednym ze straganów napis: "Mówimy po polsku". Utargowaliśmy 10 euro za osobę :D Na łodzi dali jeszcze małe piwo i orzeszki hehe :) Zdecydowanie warto za tą cenę.

Również korzystaliśmy z tych usług za pośrednictwem naszej rodaczki. Zawsze staramy się tak rekreacyjnie przepłynąć, jak jesteśmy gdzieś nad morzem, a ten rejs wspominam najsympatyczniej. Także mocno polecam.

karolina1905 napisał(a):
Czy ktoś się orientuje jak najwygodniej dostać się z Teneryfy na dwie wyspy - El Hierro i La Gomera?

Na La Gomera oczywiście pływają promy, całkiem krótka podróż z Los Cristianos (ceny ok 25 EUR OW).
Jeżeli chcesz tylko w zobaczyć, to możesz zrobić jak my - będąc na miejscu kupiliśmy jednodniową wycieczkę w miejscowym biurze. Zalety tergo rozwiązania: udało nam się wynegocjować cenę ok. 50 EUR, czyli tyle co bilet na prom dla nie rezydentów, a w cenie oprócz tego mieliśmy transfer hotel-port-hotel, objazd po La Gomera autobusem z przewodnikiem (kilka języków do wyboru), obiad z pokazem języka guanczów. Na marginesie w tej knajpce można było kupić całkiem pokaźny słoiczek szafranu za 1 EUR.

#17 PostWysłany: 01 Maj 2023 09:41 

Cześć, od ostatniego postu w wątku minęło parę lat i chciałem uzyskać świeższe info.
Polecacie rejsy jakiś konkretnych przewoźników?
Uważacie że lepiej mieć wykupiony rejs przed przylotem czy lepiej jechać do portu i tam wybierać na bieżąco (pobyt w terminie 20-24 mają)?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 01 Maj 2023 11:21 
Awatar użytkownika

Loty: 132
Kilometry: 197 216
niebieski
Moim zdaniem wygodniej jest kupić ten rejs bezpośrednio w porcie. Zajedziesz i kupujesz bilety na najbliższą dostępną godzinę, a potem cieszysz się wycieczką :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 02 Maj 2023 18:58 

Jedno, co bym polecał, to wycieczki z portu w Los Gigantes. Drugie, to na miejscu wykupienie, bez żadnego pośrednika. Trzecie, jak najmniejsza jednostka. Są takie pneumatyczne pontony na kilkanaście osób, albo niewielkie stateczki. Wbrew pozorom, na takich najbardziej huśta na falach, ale nie ma żadnych problemów, nie spotkałem się, żeby ktoś miał mdłości. Tak, jak na huśtawce.

Jeszcze jeden plus - jesteś tuż nad wodą i ewentualny kontakt z walami (no to co, że nie wolno podpływać, czasem one same podpłyną), czy delfinami jest najlepszy. Oczywiście, że na łódce chlapie, ale to nie ma znaczenia. Tylko słona woda.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 02 Maj 2023 19:05 

złoty
Podczas mojego pobytu nie bylo ani jednego miejsca na najbliższe kilka dni.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości