Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
To jest temat w luźnych na nabijanie się - dyskusję dot. innych aspektów działalności lotniska Radom RDO należy prowadzić tutaj port-lotniczy-warszawa-radom-temat-ogolny,1285,170933

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 498 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 28 Kwi 2023 08:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
troche ze skrajnosci w skrajnosc z tym nazewnictwem
lotnisko Warszawa-Radom, a jedziesz czlowieku A4 i masz wezeł Brzęczkowice " Brze.. co ?" zamiast Mysłowice
 Profil Relacje PM off  

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#42 PostWysłany: 28 Kwi 2023 09:03 

niebieski
Załącznik:
1593070549_p0ewkb.jpg
1593070549_p0ewkb.jpg [ 194.03 KiB | Obejrzany 1738 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#43 PostWysłany: 28 Kwi 2023 09:32 

niebieski
dg72 napisał(a):
Właśnie w tv podali:

Zgodnie z wieloletnią tradycją tego lotniska na inaugurację wystartował i wylądował uroczyście witany pusty tj bez pasażerów samolot Enter Air.

Koszt budowy, zamiast 400 to 800 mln zł, w zamian 2 regularne trasy.

Mają rozmach.... :shock:

W sensie, że wynajęli samolot od Enter Air żeby na pusto wystartował i wylądował, żeby oni mogli go uroczyście powitać i nagrać materiały promocyjne i medialne? :roll:
"No i panie, kto za to płaci? Pan płaci, pani płaci, my płacimy. To są nasze pieniądze proszę pana. Społeczeństwo."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#44 PostWysłany: 28 Kwi 2023 09:59 
Awatar użytkownika

złoty
Ech, chciałby się dołączyć do podśmiewania się, ale Lot stwierdził, że skoro lotnisko to Warszawa-Radom, to dowożą tylko do Warszawy. Resztą niech się pasażer martwi sam. A jeśli i tak mam marnować czas na dojazd z Warszawy, to wybrałem inną miejscówkę niż Radom.
Pozdrowienia z niedoszłego połączenia inauguracyjnego do RDO
Image
PS. Jedyne czego bardzo, ale to bardzo żałuję, to tego, że nie uda mi się przekonać, czy można już nadawać sześciopak jako rejestrowany. Na starym, jak się ktoś na forum przekonał, nie można było...
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 28 Kwi 2023 09:59 

złoty
Zapewne piloci przy okazji poćwiczyli procedurę startu i lądowania.itp itd

Ale pusty wylądował, to pewnik. a na tym lotnisku to norma i źle wróży.
Tego lotniska poza politykami tak naprawdę nikt nie chciał.
 Profil Relacje PM off
pietia lubi ten post.

#46 PostWysłany: 28 Kwi 2023 10:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Chyba to był 4pak Harnasia, prawda to @horacy19 ?

.
.
.
Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
horacy19 uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 28 Kwi 2023 11:29 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
Jutro ruszam na południe i tak pomyślałem, odwiedzę przy okazji.
Czy ktoś ma do odsprzedania jakiś bilet upoważniający do zwiedzania, krajowy, zagraniczny, wszystko jedno, byle niedrogo ?
Zamkną niedługo to szkoda nie skorzystać. :lol:
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 28 Kwi 2023 12:50 

Loty: 187
Kilometry: 475 441
niebieski
cyt z prasy - "Terminal jest gotowy na przyjęcie około trzech milionów pasażerów z możliwością rozbudowy tak, by mogło to być nawet dziewięć milionów...."

:lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 28 Kwi 2023 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 503
Kilometry: 791 294
platynowy
Ja mam.
Trzymać w okładce, nie giąć, nie niszczyć - dwa lata będzie służyć.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#50 PostWysłany: 28 Kwi 2023 13:07 

złoty
TIT napisał(a):
cyt z prasy - "Terminal jest gotowy na przyjęcie około trzech milionów pasażerów z możliwością rozbudowy tak, by mogło to być nawet dziewięć milionów...."

:lol: :lol:

Tyle co obecnie Modlin, te 3 mln to już max dla WMI

Wojtera spodziewa się, że w 2023 r. przez port na Sadkowie przewinie się grubo ponad 100 tys. podróżnych.

połowa kwietnia 2023 - Biuro podróży Itaka zrezygnowało z oferowania części kierunków z lotniska Warszawa-Radom. "Po okresie przedsprzedaży weryfikujemy nasze plany programowe odnośnie wylotów na podstawie obłożenia. W przypadku wylotów z lotniska Warszawa-Radom na części planowanych kierunków było ono zbyt niskie

Pierwszy samolot z Paryża ok 80 pasażerów

Długi weekend, podobno komplety
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 28 Kwi 2023 16:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Podobno kolejne lotnisko jest budowane...

Image

Salonik już gotowy

Image

Transfery z Krakowa już są

Image
 Profil Relacje PM off
22 ludzi lubi ten post.

#52 PostWysłany: 28 Kwi 2023 18:40 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
IATA WDW? 🙈
Zeus lubi ten post.

#53 PostWysłany: 29 Kwi 2023 09:56 

srebrny
Boisz się, że nie będzie miejsca?
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#54 PostWysłany: 29 Kwi 2023 11:04 
Awatar użytkownika

platynowy
W końcu zrozumiałem dlaczego powstały lotniska IST w Stambule i BER w Berlinie w nowych lokalizacjach.
Przecież to jasne - stamtąd mają teraz bliżej do Radomia.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#55 PostWysłany: 29 Kwi 2023 17:43 

Dzięki za ironiczne pytanie na pytanie. Zastanawiam się co jeżeli wogóle ten parking nie będzie dostępny, otwarty czyli legenda...
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 29 Kwi 2023 17:49 

srebrny
Wtedy zaparkujesz na płatnym.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#57 PostWysłany: 30 Kwi 2023 20:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Już się naczytaliśmy opinii, że to takie, czy siakie lotnisko.
A ja ciekawy jestem jak prezentuje się terminal.

#58 PostWysłany: 02 Maj 2023 19:07 

niebieski
Jaki był oficjalny/faktyczny/techniczny powód rozbudowy - Pojawiają się tylko wzmianki, że lotnisko było "za małe dla tanich linii" ale nie mogę znaleźć żadnych konkretów. Czy technicznie/prawnie była możliwość używania/lądowania B737/A320? Jeśli nie to czego brakowało (nie znam się na technikaliach ;)), za krótki pas, brak którejś klasy systemów itp? Pytanie na poważnie więc odpowiedzi typu "miś był za tani" proszę sobie darować :D
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 02 Maj 2023 19:45 

A laptopy każą otwierać tak jak w 2015 roku? :D
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 02 Maj 2023 20:40 

niebieski
dlugi_szmul napisał(a):
Jaki był oficjalny/faktyczny/techniczny powód rozbudowy - Pojawiają się tylko wzmianki, że lotnisko było "za małe dla tanich linii" ale nie mogę znaleźć żadnych konkretów. Czy technicznie/prawnie była możliwość używania/lądowania B737/A320? Jeśli nie to czego brakowało (nie znam się na technikaliach ;)), za krótki pas, brak którejś klasy systemów itp? Pytanie na poważnie więc odpowiedzi typu "miś był za tani" proszę sobie darować :D

Koniecznie nam napisz, jeśli znajdziesz jakiś faktyczny czy ogólnie sensowny powód rozbudowy Sadkowa, poza politycznym ;)
Na pewno nie były to powody techniczne, pas był wystarczający do uruchomienia paru lotów, natomiast lotnisko zbankrutowało bo tych lotów i klientów było ciut za mało. Miasto też nie miało za bardzo z czego dopłacać do utrzymania infrastruktury i dopłat dla linii, żeby dotować nierentowne połączenia. Teraz gracz jest poważniejszy, skarb państwa może dłużej z naszych podatków i pożyczek finansować nierentowne przedsięwzięcie oraz stosować różnie nierynkowe praktyki w stosunku do konkurencji.

Obecnie wygląda to tak, że na Okęciu rozpycha się Wizz, właśnie dorzucili kolejny samolot i nową destynację i zagęszczają siatkę połączeń
https://www.pasazer.com/news/463069/wiz ... aroka.html
Na Okęcie wrócił też Ryan.
https://warszawa.naszemiasto.pl/ryanair ... c1-9171367
Natomiast LOT przenosi połączenia do Radomia... dla mnie to strzał w stopę. Ciekawy jestem kto da niższe ceny na dłuższą metę i skąd będą woleli latać pasażerowie. No i kiedy znowu LOT wystąpi o pomoc publiczną.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 498 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: pietia oraz 10 gości