Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 02 Lut 2015 17:05 

niebieski
Mozesz probowac w Golestan Hotel, ale generalnie z uzyskaniem potwierdzenia mailowego moze byc problem, bo hotele juz jakis czas temu dostali instrukcje od pogranicznikow, aby takowych nie wysylac.
No biznes musi sie krecic, nie? ;)
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#22 PostWysłany: 02 Lut 2015 18:30 

niebieski
jakslo23 napisał(a):
Hej, dzięki za odpowiedzi i mam jeszcze jedno pytanie, zna ktoś adres www lub mejla jakiegokolwiek hotelu w Teheranie, gdzie mógłbym zrobić rezerwację? To czysta formalność, bo korzystam z CS'a, dzięki.

witam

Ja dostałem maila z potwierdzeniem od Khayyam Hotel
hotelkhayyam@hotmail.com

Wiza na lotnisku, obsługiwały kobiety
Wystarczył paszport i po 60 euro
O nic więcej nie pytały

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Mar 2015 16:33 
Awatar użytkownika

niebieski
ehsaanhouse@gmail.com
Dwójka za 1.000.000 riali z potwierdzeniem, mail potwierdzający dotarł na 2 dni przed przylotem do Teheranu. Na lotnisku w Kijów kilkukrotnie pytano nas o wizę od check in poprzez kontrole paszportowa az po boarding i ile dni chcemy pozostać w Iranie. Przy odprawie bagazowej panienka dzwoniła do przełożonych w celu potwierdzenia, jako argument miałam użyć, ze w Pegasusie nie wymagają kodów, ale nie trzeba było sie o nic wyklocac. Wiza malzenska za100 eur za2osoby.
Plus hotelu w Kashan, to ze mozna za 20.000 tomanow za taksowke prywatna dojechac do przystanku autobusowego (kierowcy stempluja dokumenty) blisko lotniska. Trzeba na przylotach wyjść pare razy z plecakiem, ponegocjowac wracając spowrotem do hali. Znajda sie tacy co podrzuca. Zróbcie fotkę tablic rejestracyjnych. Punkt charakterystyczny przystanku to przejście dla pieszych nad autostrada. Bilet moze jednak kosztować tyle co normalnie tj. VIP z Teheranu do Esfahan 15.000 tomanow. Lepiej brać bezpośrednio do Kashan, bo wysadzaja przy zjeździe na autostradzie i trzeba łapać stopa, co jest możliwe, ale jak zobaczą duże plecaki dodają gazu ;).
Obecnie w Shiraz, kurs dużo lepszy niż wYazd czy Kerman USD 33000/34000. Dwójka z małżeńskim lozem lub 2x dorm za20 USD w najpopularniejszym tradycyjnym hotelu w mieście. Dopiero dzisiaj pada przelotnie co jest podobno charakterystyczne dla wiosny. 5 min deszczu 30 słońce i tak na przemian. Wcześniej zimne lub bardzo zimne poranki, ale bez opadów.
Niebieskoocy i -okie to dopiero maja tutaj powodzenie :)
pawek606 uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 17 Mar 2015 22:57 

cyberpunk64 napisał(a):
ehsaanhouse@gmail.com
Dwójka za 1.000.000 riali z potwierdzeniem, mail potwierdzający dotarł na 2 dni przed przylotem do Teheranu. Na lotnisku w Kijów kilkukrotnie pytano nas o wizę od check in poprzez kontrole paszportowa az po boarding i ile dni chcemy pozostać w Iranie. Przy odprawie bagazowej panienka dzwoniła do przełożonych w celu potwierdzenia, jako argument miałam użyć, ze w Pegasusie nie wymagają kodów, ale nie trzeba było sie o nic wyklocac. Wiza malzenska za100 eur za2osoby.
Plus hotelu w Kashan, to ze mozna za 20.000 tomanow za taksowke prywatna dojechac do przystanku autobusowego (kierowcy stempluja dokumenty) blisko lotniska. Trzeba na przylotach wyjść pare razy z plecakiem, ponegocjowac wracając spowrotem do hali. Znajda sie tacy co podrzuca. Zróbcie fotkę tablic rejestracyjnych. Punkt charakterystyczny przystanku to przejście dla pieszych nad autostrada. Bilet moze jednak kosztować tyle co normalnie tj. VIP z Teheranu do Esfahan 15.000 tomanow. Lepiej brać bezpośrednio do Kashan, bo wysadzaja przy zjeździe na autostradzie i trzeba łapać stopa, co jest możliwe, ale jak zobaczą duże plecaki dodają gazu ;).
Obecnie w Shiraz, kurs dużo lepszy niż wYazd czy Kerman USD 33000/34000. Dwójka z małżeńskim lozem lub 2x dorm za20 USD w najpopularniejszym tradycyjnym hotelu w mieście. Dopiero dzisiaj pada przelotnie co jest podobno charakterystyczne dla wiosny. 5 min deszczu 30 słońce i tak na przemian. Wcześniej zimne lub bardzo zimne poranki, ale bez opadów.

hej, dzięki za odp. no i sorry nie zajarzyłem, że mam do czynienia z panią:-) zobaczymy jak to będzie z UIA, zrobię też wydruki ze strony ambasady, bo u mnie może być bardziej skomplikowana sprawa = check-in w Berlinie. swoją drogą czytałem gdzieś ostatnio, że z samego IKIA odjeżdżają bezpośrednie autobusy do Esfahanu czy nawet Shirazu, ale oczywiście ciężko to sprawdzić. swoją drogą jest to jakaś opcja jechać od razu do Kashan, bo i tak to jest po Teheranie kolejny przystanek :-) Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 27 Mar 2015 17:33 

cyberpunk64 napisał(a):
ehsaanhouse@gmail.com

jeszcze a propos Ehsan, to ceny troszkę wzrosły:-)
oto odpowiedź jaką dostałem:
"we have two types the room. The price of Double or (twin) room with toilet and bath inside room ; would be 2/000/000 Rials or $60 and double room with toilet and bath outside is 1/300/000 Rials or $40.
Included breakfast ;wireless internet and all of the taxes"
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 20 Cze 2015 02:18 

Loty: 43
Kilometry: 82 989
niebieski
Wydatki to zalezy ...jak umiesz szukac/nie dac sie naciagnac etc.

Generalnie jest tanio, a nawet bardzo tanio :)

My przez miesiac pobytu i prawie codzienne przemieszczanie i spanie w innym miejscu wydalismy ponizej 50 zl na osobe/dziennie.

Przecietna cena noclegu za 2-sobowy pokoj 300 000 RLS (w tamtym roku przy niskim kursie dolara to ok. 30 zl bylo, obecnie ze 20 % wiecej)

Oczywiscie beez zadnych wczesniejszychh rezerwacji, prawie wszedzie byl wybor tanich hosteli/mosaferhane :) Kiedys w Esfahanie w piatek/swieto byl problem z tania dwojka i musielismy zaplacic za trojke az 700 000 RLS ( i to byl nasz najdrozszy nocleg :P )

No i bylismy w sezonie tj. lipiec/sierpien ;)

#27 PostWysłany: 21 Wrz 2015 11:24 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Accor otwiera 2 hotele przy lotnisku w Teheranie:

http://loyaltylobby.com/2015/09/18/ibis ... in-tehran/

Ceny, jak na Iran, pewnie nie do przyjęcia. Ale np. można zrobić rezerwację z bezpłatną anulacją (zwykle do godz. 18:00 w dniu przyjazdu) i mieć na podorędziu jako potwierdzenie noclegu na granicy.

#28 PostWysłany: 22 Lis 2015 14:23 

cyberpunk64 napisał(a):
ehsaanhouse@gmail.com
...

hej @cyberpunk64
czy mógłbyś potwierdzić (albo ktokolwiek inny kto się orientuje) czy ten mail który podałeś powyżej dot. tego hotelu w Kashan: http://www.ehsanhouse.com/?lan=en bo na ich stronie jest inny mail. ja pisałam na ten który podałeś, koleżanka na ten ze strony i dostałyśmy odpowiedzi zawierające różne ceny...
będę wdzięczna za szybką odp:)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 22 Lis 2015 18:26 
Awatar użytkownika

niebieski
@ktototutajtaktupie

potwierdzam, to ten sam hotel, choc zdjecia sa lekko przekoloryzowane,
odnosnie ich polityki cenowej nie wypowiadam sie, zapewne cena zalezy od rodzaju pokoju - na miejscu mniemam, mozna jeszcze dokonac zmiany i ewentualnie negocjowac ceny
pisalam do nich, a zasadniczo znajomy z Afganistanu /w farsi/ na mejla ze strony tzn. Info@Ehsanhouse.com, choc potwierdzenie otrzymalam z mejla, ktorego podalam w wiadomosci i nawet dzwonilismy ze skype,
ogolnie byly problemy z odpowiedzia, a byl to hotel na pierwsza noc, ktora deklarowalam na lotnisku jako miejsce pobytu w Iranie i odpowiedz otrzymalam na 48h przed przyjazdem

cyt "Dear ... Sorry for delay; actually looks; our own email address have problem with your Email address and every one of my reply not delivered to you yet ; by the way your reservation would be confirmed as follow;
Sorry for late; and thank you so much. I confirm your reservation as you wish. The price of double or (twin) room with toilet and bath outside the room; with air conditioner and hot water ; each room would be 1/000/000 Rials or $35 ; Included breakfast ; wireless internet and all of taxes ;
cancellation time is 4:00 PM; if you arrive later than 4 PM please confirm your coming via phone ; else your reservation may be canceled.
Tel:+983155446833
Have a nice trip
Ati Rad
Ehsan House"

#30 PostWysłany: 20 Sty 2016 11:09 

Cześć

Prowadzę małe dochodzenie, i mam pytanie czy ktoś korzystał może z http://orientstay.com/en?

To ma być dosyć swieży projekt, zdaje się że ruszył jesienią 2015.
http://www.theguardian.com/world/2015/s ... ce-in-iran
Na razie więc ciężko jakiekolwiek opinie znaleźć
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g2 ... -Iran.html
Na fejsie żenująca ilość polubień :)
https://www.facebook.com/OrientStay-516957828454183/

Po kilku emilowych pytaniach do nich oddzwonili. Raz z kierunkowego libijskiego, viber natomiast wskazywał na Włochy.
Płatność ma się odbywać przez https://www.homelocpay.com. O której to stronie też nie za bardzo można cokolwiek znaleźć.

Generalnie wszystko wygląda mi na lipę, ale może się mylę i ktoś ma pozytywne doświadczenia.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 30 Kwi 2016 01:07 

Loty: 960
Kilometry: 1 495 798
niebieski
Podaję fajną stronę do rezerwacji hoteli w Iranie, można zapłacić paypalem.
http://en.hotelyar.com/
W Teheranie nocowałem w Golestan Hotel, świetna lokalizacja w centrum miasta tuż przy metrze, taksówka z lotniska 25$.

Załączniki:
Golestan Hotel.JPG
Golestan Hotel.JPG [ 122.04 KiB | Obejrzany 2395 razy ]
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.

#32 PostWysłany: 29 Maj 2016 08:03 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Mogę polecić hotel Arman przy stacji metra Mellat. Do atrakcji z buta, cena za 2os 50$. Dodatkowo po check out pozwolono nam za free wejść do jednego z pokoi, aby wziąć prysznic (całodzienne zwiedzanie, a lot następnego dnia o 5rano).

#33 PostWysłany: 05 Sie 2016 10:13 

Warto rezerwować noclegi z wyprzedzeniem czy na miejscu coś się znajdzie taniego bez problemu? Pewnie w necie tylko część się reklamuje. Kiedyś @Washington wspominał o Mosaferkhaneh w Teheranie, tego typu miejsc jest więcej?
 PM off  

#34 PostWysłany: 05 Sie 2016 10:33 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
ja miałam zarezerwowany tylko 1 nocleg dla VoA. Potem albo nocowanie u ludzi, albo lokalsi szukali nam noclegów w hotelach, a w Teheranie wysiadłyśmy o 23 na stacji metra koło placu imama, przeszłyśmy kawałek i za 50USD dostałyśmy pokój w hotelu ze śniadaniem, wifi itp
Na dworcach naganiaczy na noclegi pełno ;) lepiej poznać kogoś kto załatwi nam nocleg np. hotel Toos w Isfahanie przy moście za 1 mln IRR ze śniadaniem - standard oczywiście raczej irański, ale czysto i schludnie.

#35 PostWysłany: 05 Sie 2016 11:04 
Awatar użytkownika

srebrny
50$ to na bogato
dychacza sie placi...

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 05 Sie 2016 11:07 

becek napisał(a):
dychacza sie placi...

Oto właśnie chodzi.
 PM off  

#37 PostWysłany: 05 Sie 2016 11:39 

Loty: 31
Kilometry: 89 973
Don_Bartoss - nie wiem, kiedy dokładnie lecisz, my byłyśmy w październiku 2015 i zarezerwowany miałyśmy jeden nocleg na start, w Teheranie. Pozostałe noclegi załatwiałyśmy już na miejscu, albo pojawiając się pod konkretnym adresem z przewodnika lub prosząc dzień wcześniej jakiegoś Irańczyka, żeby zadzwonił i zarezerwował nam miejsce na kolejny dzień, w mieście do którego zmierzałyśmy. Ani razu nie było tak, żeby hostel był pełny. Najtańszy nocleg trafił nam się za 30 PLN - najdroższy 60 PLN.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Sie 2016 11:41 

zazuzi napisał(a):
Don_Bartoss - nie wiem, kiedy dokładnie lecisz

Dzięki za informację. Lecę w połowie września.
 PM off  

#39 PostWysłany: 05 Sie 2016 13:13 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
@Don_Bartoss
Pytasz tylko o Teheran pod wizę czy ogólnie?
Jak ogólnie to w 2014r w październiku bywało, że musieliśmy kombinować. Dzwoniłem w przypadku wypadu do Yazd dzień wcześniej i powiedzieli, że mają komplet - chyba że się ktoś nie stawi. Zadzwoniłem w dniu przyjazdu i był jeden pokój dostępny. Z klimą, która nie działała (chyba najpierw za nią policzyli, a później mniej zapłaciłem).
W Toudeshk zadzwoniłem rano - nie ma problemu. Są miejsca. Ale nie rezerwowałem. Jak przyjechaliśmy na miejsce - komplet i spanie na dywanie z rodziną gospodarza... :)
Więc bywa różnie. Zwłaszcza, że kierunek coraz bardziej popularny.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 13 Sie 2016 23:33 

Anonymous napisał(a):
na pierwszą noc SevenHostel Tehran, 15 USD za pokój dzielony.

Kiedy to było? Pytam o aktualne ceny...

-- 13 Sie 2016 23:37 --

zazuzi napisał(a):
my byłyśmy w październiku 2015 .

Jak wtedy z pogoda, temperatura w Teheranie i niżej? Wybieram się w pierwszej połowie października...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość