Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Wrz 2014 19:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Witam,
Próbuję złożyć swój plan na 3dniowy trip w rejon Malagi / Gibraltaru. Ląduję 24.10 o 14.00 w Maladze i jestem do 26.10 (wylot 15.45). Chciałbym mniej skupić się na Maladze, bardziej Sevilla i Gibraltar. Wstępnie wymyśliłem trzy opcje, jednak każda z nich ma wady. Stąd pytanie czy macie jakiś pomysł jak zrobić to lepiej.
1)
24.10, o 16.45 odjeżdża autobus do Sevilli, tam jestem o 20, trochę późno i mało bym zobaczył. Pozatym niemal pół dnia stracone.
25.10 wyjazd z Sevilli na Gib, tam więszkość dnia i powrót wieczorem do Malagi(wtedy zostaję do następnego dnia) lub Sevilli.
26.10 Jeśli wybrałbym opcję z powrotem do Sevilli to wtedy, (wyjazd 8.00 autobusem), przyjazd od Malagi o 11, mały spacer tam i na lotnisko
2)
24.10 dzień w Maladze
25.10 Gibraltar + powrót wieczorem do Sevilli, tutaj wydaje mi się to mało realne, żeby mieć czas zobaczyc coś w Sevilli
26.10 rano powrót do malagi (wyjazd o 8.00 i przyjazd o 11.00) i wylot.

3) Po wylądaowaniu przejazd na Gibraltar, statkiem do maroka, nocka tam, pół dnia w maroku, powrót do Gib, zwiedzanie i wieczorem do malagi.

Patrzyłem na pociągi z Malagi do Sevilli i kosztują blisko 45e, na 16.15, więc średni pomysł.
Gibraltar jest obowiązkowy, więc nie mogę go wykreślić ze swojej listy.
Za wszelkie sugestie, z góry dzięki.

Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
#2 PostWysłany: 27 Wrz 2014 19:34 

seba napisał(a):
Witam,
Próbuję złożyć swój plan na 3dniowy trip w rejon Malagi / Gibraltaru. Ląduję 24.10 o 14.00 w Maladze i jestem do 26.10 (wylot 15.45).

Tak naprawdę Twój trip to 2 dni. Proponuje pojechać na Gibraltar, wrócić do Malagi i na tym zakończyć.
 PM off  

#3 PostWysłany: 27 Wrz 2014 19:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Wydaje mi się to najrozsądniejsze, ale jakoś ta Sevilla strasznei mnie kusi.

#4 PostWysłany: 27 Wrz 2014 20:19 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
To może byłoby wykonalne samochodem, ale sam Gibraltar to max, na tę ilość czasu, możesz złapać coś (jakąś atrakcję) po drodze na Gibraltar lub zajrzeć do Taryfy. Nic więcej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Wrz 2014 20:22 

seba napisał(a):
Wydaje mi się to najrozsądniejsze, ale jakoś ta Sevilla strasznei mnie kusi.

Do Sewilli warto zrobić oddzielny wypad, tak uważam. Sam planuje dopiero swój pierwszy raz w Andaluzji.
 PM off  

#6 PostWysłany: 27 Wrz 2014 21:07 

Uważam, że na Gibraltar potrzeba jeden pełny dzień, tyle mi zajęło na w miarę spokojne zwiedzenie go. Sama skała pochłania parę godzin, a na pewno jeszcze więcej jak będziesz się po niej poruszać pieszo (ja byłam autem). Przy wyjeździe z Gibraltaru dodatkowo czekałam w aucie na granicy ok.1.5 h bo taki był ruch, ok.godz.18.

Sevilla jest piękna i uważam, że też ją pobieżnie przeleciałam w 1 dzień.

Ciężko zgrać te dwa miejsca kiedy masz 48 h chyba, że chcesz zwiedzać nocą :P No ale co wtedy ze skałą albo Alcazarem?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Wrz 2014 21:50 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
W Gibraltarze z Malagi byłem 10 dni temu. Wypad z Malagi na 1 dzien. Wyjechałem autobusem z Malagi do La Linea o 7.00. Wracałem o 16.30 z La Linea (bilet w jedna stronę w kasie 13,17 euro). Na granicy spokojnie bez kolejki i tam i powrót. Spokojnie piechotą byłem na wszystkich krańcach skały, zszedłem schodami śródziemnomorskimi i jeszcze połaziłem po samym mieście. Polecam

#8 PostWysłany: 27 Wrz 2014 22:00 

Na tak krótki pobyt tylko tak:
24.10 dzień w Maladze
25.10 Gibraltar lub Sevilla + powrót wieczorem, nocą do Malagi
26.10 rano śniadanie z spacerem po mieście i wylot.

swoją drogę tak stosunkowo daleki lot na niecałe 48 godzin do klimatycznej Andaluzji, do tego Sevilla i Gibraltar (wykonalne, ale bez sensu)

ps. 11 dni temu cały dzień w Gibraltarze wypożyczonym samochodem z Malagi podczas tygodniowego pobytu oczywiście z promocji norwegian

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 28 Wrz 2014 10:51, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#9 PostWysłany: 27 Wrz 2014 22:05 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Tylko P.S. Ja przez 12 dni samochodem po Andaluzji nie dotarłem do Sewilli :P
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Wrz 2014 10:34 
Awatar użytkownika

srebrny
W takim razie chyba odpuszczę Sevillę, skupię się na Maladze / Gibraltarze i nie traceniu czasu na przejazd do Sevilli. Sztuka dla sztuki by była.

Dzięki za odpowiedzi!;)

#11 PostWysłany: 28 Wrz 2014 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
Jeżeli mogę jeszcze coś zasugerować, to możesz jeszcze wrzucić po drodze Ronde - warto.

Po wylądowaniu bus do Ronda, wieczorny spacer po Ronda, nocleg - polecam Hotel Andalucia - zaraz przy samym dworcu.
Rano 9:18 pociąg do San Roqe La Linea 10:44 i autobus do La Linea ok 1h z dojściem.
Zwiedzanie Gibraltaru i powrót do Malagi, albo wieczorem, albo po noclegu w La Linea (dużo taniej niż Gibraltar).
rw30 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 28 Wrz 2014 13:54 

Aron napisał(a):
Jeżeli mogę jeszcze coś zasugerować, to możesz jeszcze wrzucić po drodze Ronde - warto.

Po wylądowaniu bus do Ronda, wieczorny spacer po Ronda, nocleg - polecam Hotel Andalucia - zaraz przy samym dworcu.
Rano 9:18 pociąg do San Roqe La Linea 10:44 i autobus do La Linea ok 1h z dojściem.
Zwiedzanie Gibraltaru i powrót do Malagi, albo wieczorem, albo po noclegu w La Linea (dużo taniej niż Gibraltar).

W tym wariancie co autor czyli niecałe 48 godzin pobytu proponujesz głównie przemieszczenie się (Malaga - Ronda ok. 100 km, tyle samo Ronda - Gibraltar i nieco więcej Gibraltar - Malaga), wieczór w urokliwym miasteczku i Gibraltar co czyni wyjazd po części czasem straconym (ma to sens ale w opcji wynajęcia samochodu Malaga - Gibraltar - Ronda - Malaga)
 PM off  

#13 PostWysłany: 28 Wrz 2014 20:54 

niebieski
Auto to bardzo dobry pomysł. Przy okazji Rondy można zawadzić o Setenil de Bodegas.
W dniu przylotu można zwiedzić troszkę Malagi i dojechać na wieczór do La Linea. Tam nocleg i kolejny dzień zwiedzanie Gibraltaru i ewentualnie przejazd do Rondy. Tam nocleg i rano zwiedzanie i przejazd na lotnisko zawadzającana kilkanaście min o Setenil.
Generalnie napięty plan..niestety
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 28 Wrz 2014 21:09 

Loty: 38
Kilometry: 72 453
niebieski
Po drodze na albo z Gibraltaru można zatrzymać się w Esteponie lub Marbelli. Pomimo ogólnego zabetonowania wybrzeża, akurat te miasta mają ładne stare centra, klimatyczne, można poszwendać się po uliczkach, gdzieś przysiąść na chwilę.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 28 Wrz 2014 21:41 

Też się zgadzam z przedmówcami. Dwa dni to strasznie mało i szkoda je spędzić na przemieszczaniu się.
Po przylocie proponowałabym pojechanie do Marbelli (są bezpośrednie autobusy z lotniska, szybko jadą), tam spędzić popołudnie i wieczór (fajne klimatyczne miasteczko). Następnego dnia pojechać do Gibraltaru (bezpośrednio z Marbelli do La Linea), zwiedzić i wrócić do Malagi, gdzie zostaje jeden wieczór i poranek w sam raz na spacery po mieście.
jasiek1212 lubi ten post.

#16 PostWysłany: 28 Wrz 2014 23:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzięki za sugestię z Marbellą, wygląda dość interesująco.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość