Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 20 Wrz 2021 14:57 

Loty: 60
Kilometry: 156 825
Hej,
nie chcę zakładać nowego tematu, więc się tutaj podepnę. Kupiłem bilet TAP na trasie BER-LIS-PUJ. Wylot w lutym. I zrobiłem błąd przy imieniu. Niepotrzebnie podałem drugie imię, które jest w paszporcie i mi dwa połączyło w jedno. Zamiast Lukasz Piotr na rezerwacji mam Lukaszpiotr. Czy mogą być jakieś problemy?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje po czarnogórsku ☀️🏞️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 1712 PLN🌊😎 Wakacje po czarnogórsku ☀️🏞️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 1712 PLN🌊😎
Wakacyjny czar we Francji 😍 🇫🇷 Paryż + Disneyland (z weekendem) od 707 PLN 🎡🏰 Wakacyjny czar we Francji 😍 🇫🇷 Paryż + Disneyland (z weekendem) od 707 PLN 🎡🏰
#22 PostWysłany: 20 Wrz 2021 14:58 
Awatar użytkownika

złoty
żadnych problemów nie będzie
 Profil Relacje PM off
LukasPi lubi ten post.
LukasPi uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 29 Sty 2022 15:02 

niebieski
Cześć. Mam pytanie , od paru dni mam problem z zakupem biletów na stronie głównej TAP. Po dokonaniu rezerwacji i wpisaniu danych KK wywala mi błąd na stronie z informacją o błędzie technicznym . Zmiana przeglądarki nic nie pomaga . Czy miał ktoś ostatnio taki problem? Jak temu zaradzić?

#24 PostWysłany: 24 Lip 2022 14:10 
Awatar użytkownika

srebrny
UWAGA!!!
Jeśli ktoś ma voucher TAP-a który nie został użyty z jakiegoś powodu i "przepadł", to może przedłużyć jego ważność do końca 2022 (wykorzystanie do końca 2022 r. na loty do12 m-cy od daty realizacji vouchera)
<lub konwersja na pierwotną formę płatności, jeśli voucher wystawiony marzec-październik 2020>

no i link ;)
https://www.flytap.com/pl-pl/zarzadzani ... a/vouchers

Załączniki:
TAPvoucher.jpg
TAPvoucher.jpg [ 164.83 KiB | Obejrzany 5995 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 02 Paź 2022 16:51 

Loty: 308
Kilometry: 392 236
niebieski
Kupowanie biletów w TAP z wykorzystaniem voucherów to niezła zabawa. Miałem vouchery ważne do 26.09 i tego dnia chciałem kupić bilety dla czterech osób z ich wykorzystaniem, wybrałem interesujące daty, wpisałem dane osób i zacząłem dodawać voucher. A tu zonk, voucher nie ważny! Hmm, co robić, przedłużyłem ważność do 31.12.2022 i zaczynam od nowa dane osobowe, voucher działa! Jeden, drugi, trzeci i...maksymalna ilość voucherów możliwych do wykorzystania to trzy (nawet gdy na rezerwacji cztery osoby). Pomyślałem zrobię drugą rezerwację jedną osobę, na pierwszej mając trzy. Zatem do dzieła, dane osobowe, vouchery jeden, dwa, trzy. Przeszło ale pojawił się kolejny problem, po dodaniu trzech voucherów nie da się już zapłacić za bilet- komunikat o maksymalnym limicie trzech metod płatności. Ostatecznie, choć myślałem, że szlag mnie trafi, zrobiłem dwie rezerwacje dla dwóch osób każda z wykorzystaniem dwóch kodów w każdej z rezerwacji i... przeszło, obrigado!
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 05 Gru 2022 00:23 
Awatar użytkownika

srebrny
tarman napisał(a):
UWAGA!!!
Jeśli ktoś ma voucher TAP-a który nie został użyty z jakiegoś powodu i "przepadł", to może przedłużyć jego ważność do końca 2022 (wykorzystanie do końca 2022 r. na loty do12 m-cy od daty realizacji vouchera)
<lub konwersja na pierwotną formę płatności, jeśli voucher wystawiony marzec-październik 2020>

no i link ;)
https://www.flytap.com/pl-pl/zarzadzani ... a/vouchers

Nadal działa link przedłużający ważność voucherów podany przez @tarman
Co więcej - można przedłużyć już raz przedłużony voucher :)
Co prawda wydłużenie jedynie do końca grudnia tego roku, ale zawsze.
 Profil Relacje PM off
tarman lubi ten post.

#27 PostWysłany: 29 Kwi 2023 11:21 

Witam.
Na 13.05 mam wylot do Lizbony TAPem.
W między czasie została zmieniona moja rezerwacja na wylot z 19:15 na 12:55 co jest mi na rękę jednak w aplikacji
Nie jestem w stanie wybrać miejsc i dodać bagaż rejestrowany bo wyświetla błąd. Tak samo jest na stronie internetowej przewoźnika. Czy myślicie że te usługi są dostępne dopiero na 36h przed wylotem czy to ich błąd i czy może mieć jakiś związek to że loty obsługuje linia czarterowa fly2sky a nie tap.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 29 Kwi 2023 12:30 
Awatar użytkownika

złoty
Może sie tak zdarzyć, że online do końca bedziesz mial przyblokowane te funkcje. Skoro zmienili Ci o 6h rozklad, mozesz sobie wybrac dowolną date na tej trasie, bez doplat, wiec tez warte przemyslenia. Zadzwon na infolinię i wybierz miejsca plus dodaj bagaż. Zaplacisz karta kredytową i agent doda te uslugi do Twojego lotu. Jesli chcialbys zmienić daty, wszystko załatwisz jednym telefonem.

#29 PostWysłany: 29 Kwi 2023 14:04 
Awatar użytkownika

złoty
@Flyguy jesteś pewien, że przy zakupie przez pośrednika TAP będzie taki elastyczny?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 29 Kwi 2023 14:48 

Bilety mam kupione bezpośrednio przez stronę TAP. Pisałem do nich meila w tej sprawie jednak od dwóch dni zero odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 29 Kwi 2023 15:28 
Awatar użytkownika

złoty
Jeśli bezpośrednio, to tak jak pisał poprzednik. Na maile bym zbytnio nie liczył. Pisałem do nich 2 razy i od kilku lat czekam na odpowiedź :D
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 08 Lut 2024 13:35 

niebieski
Zrobiłem odprawę przez aplikację TAP-u, zatwierdziłem z góry przydzielone miejsca na obu odcinkach podróży, a gdy po wszystkim chcę wyświetlić karty pokładowe, pojawia się tylko ta na pierwszy odcinek podróży. Czy jest szansa, że po pierwszym odcinku wskoczy ta druga? Niepokoi to tym bardziej, że gdy wchodzę w szczegóły podróży, to nie mam przydzielonego pierwotnie miejsca na drugi odcinek podróży. A między pierwszym a drugim odcinkiem mam niecałe dwie godziny przerwy, więc może nie być czasu, żeby podejść do stanowiska TAP-u. Miał ktoś podobną sytuację?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 08 Lut 2024 13:37 

platynowy
Miałem podobnie na locie do USA u nich, dostałem tylko kartę na WAW-LIS, a LIS-SFO dopiero na lotnisku.
 Profil Relacje PM off
dajkamienia lubi ten post.
dajkamienia uważa post za pomocny.

#34 PostWysłany: 08 Lut 2024 13:42 
Awatar użytkownika

Loty: 488
Kilometry: 935 848
złoty
dajkamienia napisał(a):
A między pierwszym a drugim odcinkiem mam niecałe dwie godziny przerwy, więc może nie być czasu, żeby podejść do stanowiska TAP-u.

Podejdź do check inu TAPu przed pierwszym lotem. Dostaniesz bilety na całą trasę. Oni muszą sprawdzić czy posiadasz potrzebne dokumenty, visę, estę, czy co tam jest wymagane w kraju, do którego lecisz.
dajkamienia lubi ten post.
dajkamienia uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 23 Sty 2025 15:26 

niebieski
czy TAP w Berlinie i w Meksyku można za free sie odprawić ?

#36 PostWysłany: 23 Sty 2025 15:36 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 159 632
Oczywiscie
misiakrp lubi ten post.

#37 PostWysłany: 22 Lut 2025 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 428
Kilometry: 456 011
niebieski
Ja wiem, że najlepszym adresatem mojego zapytania byłby słynny wróżbita M, ale czy z Waszego doświadczenia TAP wypuszcza jakieś promki na wiosnę? Potrzebuję się przymierzyć na spokojnie na styczeń 2026 do lotów WAW-FNC, zrobić sobie 3-dniowy stop w LIS na powrocie. Akurat jest taryfa J w dowolnej konfiguracji, ale łącznie wychodzi prawie 4,9k PLN. Pamiętam, że jak były jakieś promki w stylu black friday, to znalazłem za ponad tysiaka mniej. Może w poprzednich latach mieli jakieś wiosenne wyprzedaże czy coś w tym stylu? Szkoda by było kupić a za przysłowiowy tydzień miałoby się okazać, że mogłem urwać 20% ceny biletu.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 22 Lut 2025 21:03 
Awatar użytkownika

złoty
Prześledź social media, to zobaczysz czy historycznie w danym okresie były jakieś specjalnie oferty, ale ogólnie TAP nie robi często jakichś spektakularnych promocji, czasami po prostu daje dobre taryfy na pojedyncze ceny. Prześledziłem na mailu w TAP ostatnie zakupy u nich i w kwietniu 2023 była oferta, że na bardzo różne terminy były Madera i Azory po ok. 600 zł, a czy później była jakaś podobna promocja, to nie wiem.
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 23 Lut 2025 16:36 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
niebieski
Cześć, proszę o podpowiedź, gdzie sprawdzę klasę rezerwacyjną biletu Tap Portugal.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 23 Lut 2025 21:06 

Loty: 1052
Kilometry: 1 034 002
platynowy
@1955845624 Sprawdź loty ze Sztokholmu. Ja w swoim czasie (ostatnio w 2023) kupowałem w przedziale 1800-2200 RT w biznesie. A że odległość trochę większa niż z W-wy, to i więcej mil w A3 będzie. Dolot na Arlandę może wyjść nawet taniej niż lot/pociąg do naszej stolicy.
@lukasz666 Jak się dostaje od nich maila z etixem, to dam jest podana klasa rezerwacyjna.
1955845624 lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości